Доста честа диария

• 2 221
  • 31
  •   1
Отговори
Знам, че форумът е за майки и жени, но вече не знам какво да правя. И в други сайтове се опитвах да публикувам тема, ама все неуспешно и затова реших тук. Дано някой ми помогне. Имам много често диария (през една-две седмици) и съм почти постоянно в тоалетната. В началото на юли получих за първи път тази година и продължи една седмица, като беше ужасно, дори не можех да спя първите дни. След това ми мина и реших, че всичко е приключило. Ядох си това, което винаги съм яла. Обаче после още 3-4 пъти имах диария, но тя траеше само един-два дни. Сега пак получих (вече втори път този месец и пети път това лято) и вече ми писна. Също така и ме боли корема. Баща ми казва, че е на нервна почва, защото почти винаги се притеснявам, че може пак да имам. Тази седмица карах само на соленки, оризовки (едни кръгли неща от ориз), кисело мляко, таратор, ябълково пюре и банани, като в сряда започнах да ям кренвирши, които майка ми купува от един месарски магазин, защото много ми харесват, а после и кюфтета пак от същия магазин. Вчера ядох една гръцка баница, която е домашна и е направена от тиквички, яйца и сирене. А сега тази сутрин получих отново диария. Не знам дали е болест, диетична грешка,  или е на нервна почва. Миналата седмица обаче си помислих, че диарията може да е от невзимане на витамини, понеже лятото спрях да пия и започнах пак да взимам. Но май не е от това. Притеснявам се, скоро тръгвам на училище и не мога през една или две седмици да съм с диария. Кажете ми какво да правя. Да отида ли на лекар? Има ли и други в това положение? Ще се радвам някой да пише. Благодаря предварително!

# 1
Отиди задължително на гастроентеролог. Купи си пробиотик от аптека и си преразгледай менюто. Соленки, оризовки и кренвирши не ми звучат като подходящи храни и за човек без проблеми.

# 2
Да, ще си преразгледам менюто. Дано по-бързо ми мине. А относно храната-тогава вече бях добре, може и да нещо, свързано с това. Благодаря за отговора!

# 3
Когато получавате тези пристъпи на диария, има ли кръв? Мерили ли сте температурата си по същото време?
Използвали ли сте медикаменти за диария - имодиум, лопедиум? И как ви влияят те, ако сте ги използвали?
Като за начало едни кръвни изследвания направете, препоръчвам ви да си направите кръвен тест за хламидия.
Колко да е на нервна почва, ако трае по 1 седмица - няма как. Друго е. Потърсете добър гастроентеролог.

# 4
Не, няма кръв. Да, първия път, като имах, използвах лопедиум и други лекарства, но не помогнаха много. Обаче тогава беше болест. Сега не знам какво е.

# 5
Не, няма кръв. Да, първия път, като имах, използвах лопедиум и други лекарства, но не помогнаха много. Обаче тогава беше болест. Сега не знам какво е.

И ние не знаем, може да е някаква дисбактериоза след прекарана инфекция. Може да е нещо безобидно, което се оправя лесно. Не е задължително да си внушаваш веднага страшни болести, което си е чисто човешко качество и всички го правим.
Просто си направи изследвания и се консултирай с лекар.

# 6

И ние не знаем, може да е някаква дисбактериоза след прекарана инфекция. Може да е нещо безобидно, което се оправя лесно. Не е задължително да си внушаваш веднага страшни болести, което си е чисто човешко качество и всички го правим.
Просто си направи изследвания и се консултирай с лекар.

Благодаря, ще си направя. Дано разбера причината, че вече ми писна да имам разтройство през една или две седмици.

# 7
  • Melmak
Отивай на гастроентеролог. Ще ти пусне изследвания. Може да е нарушена микрофлора, може да е бактерия.

# 8
Отивай на гастроентеролог. Ще ти пусне изследвания. Може да е нарушена микрофлора, може да е бактерия.
Благодаря за коментара!

# 9
Освен болки в корема, има ли други симптоми, подуване на корема,бълбукане, тежест? Това са симптоми на колит. Ако  няма, а само боли и разстройство, най вероятно е бактерия. Някои са много упорити и са мъчили месеци. Траят седмица, оправя се уж и пак почне. Колитът държи по месец, минава когато си иска. Направи си калпротектин и копрокултура,  ще ги иска.

# 10
Освен болки в корема, има ли други симптоми, подуване на корема,бълбукане, тежест? Това са симптоми на колит. Ако  няма, а само боли и разстройство, най вероятно е бактерия. Някои са много упорити и са мъчили месеци. Траят седмица, оправя се уж и пак почне. Колитът държи по месец, минава когато си иска. Направи си калпротектин и копрокултура,  ще ги иска.
При мен се случва нещо подобно, получавам диария, минава за един ден, после няколко седмици ми е добре и пак почва. А освен болки в корема и разтройство, да, усещам бълбукане. Може и да имам, ще си направя калпротектин и копрокултура. Благодаря за мнението!

# 11
Отидете на лекар. Пуснете кръвни изследвания и други специфични, каквито ви кажат. В случай, че здравната картина е нормална, може да направите курс с българския пробиотик Ентеросан основен и допълнително поне седмица Рекомфорт.  Спокойно можете да ги съчетаете с Лопедиум, ако има някакъв пристъп, а имате работа навън и се притеснявате да излезете.

Също така ако консумирате алкохол - спрете го поне за месец изцяло! И в никакъв случай не консумирайте алкохол на празен стомах.

При много силно нарушение на микрофлората, трябват огромно количество пробиотици, за да се върне баланса. И най-вече не позволявайте да ви влияе психически! Бъдете спокойна, че нещата ще влязат в норма. Успех! Simple Smile

# 12
Отидете на лекар. Пуснете кръвни изследвания и други специфични, каквито ви кажат. В случай, че здравната картина е нормална, може да направите курс с българския пробиотик Ентеросан основен и допълнително поне седмица Рекомфорт.  Спокойно можете да ги съчетаете с Лопедиум, ако има някакъв пристъп, а имате работа навън и се притеснявате да излезете.

Също така ако консумирате алкохол - спрете го поне за месец изцяло! И в никакъв случай не консумирайте алкохол на празен стомах.

При много силно нарушение на микрофлората, трябват огромно количество пробиотици, за да се върне баланса. И най-вече не позволявайте да ви влияе психически! Бъдете спокойна, че нещата ще влязат в норма. Успех! Simple Smile
Благодаря за мнението. Аз алкохол не пия, ученичка съм все още. Лопедиумът не ми помага много, първия път, като бях с диария взех три, но започнах да повръщам. Рекомфорт взех тази сутрин. Ще взимам и пробиотици. Знам, че ще оправя, просто съм много притеснена, когато имам разтройство, не знам дали ще успея да спя тази нощ. Но ще видя дали ще има ефект.

# 13
Отидете на лекар. Хубаво е да направите микробиологично изследване на фецес.

# 14
Здравейте, сега ще ви кажа какво се случи досега. Вчера следобед започна да ме боли д-то (извинявам се за израза). По-късно следващия ден ми спря диарията. Тази сутрин обаче като отидох до тоалетната и пак беше рядко. Но не е чак толкова към разтройство. Ще видя по-късно през деня какво става.

Общи условия

Активация на акаунт