Доста честа диария

• 2 226
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте пак след няколко дни. Тази сутрин се изходих нормално, но след един-два часа отново ми се доходи и отидох. Изпражненията не бяха много, всъщност то беше малко, но миришеше неприятно, та, явно пак е разтройство и вече не знам какво да правя. Не отидох на лекар, защото майка ми казва, че няма да помогне, нито да си направя изследвания, защото нищо нямало да разбера и не знам какво може да помогне. Изпаднах в голямо притеснение, на училище със след по-малко от месец и не мога да тичам през пет минути в тоалетната. Дано поне като почне есента да ми се нормализира храносмилането, но не съм сигурна.

# 16
  • Melmak
Отиди на лекар, как така няма да помогне?!?

# 17
Отиди на лекар, как така няма да помогне?!?
Добре, сега ще обясня. Преди няколко години брат ми беше с разтройство и повръщане и отишли на лекар. Тя обаче чакала три часа с повръщащо и полуприпаднало дете (брат ми) и оттогава не ходим на лекари, за да не случи отново. Проблемът тук е, че съм непълнолетна (след 4 месеца навършвам 15). Ако бях пълнолетна иначе щях да отида, но не съм. А относно изследванията:тя от личен опит ми каза, че така и не става ясно какво има. Преди малко взех въглен, дано помогне.

# 18
  • Melmak
Майка ти е абсолютно неадекватна. Пт тогава не ходите на лекари? Тоест каквото и да е, ще умирате вкъщи, но няма да се лекувате? Обади се на личния си лекар.

# 19
Майка ти е абсолютно неадекватна. Пт тогава не ходите на лекари? Тоест каквото и да е, ще умирате вкъщи, но няма да се лекувате? Обади се на личния си лекар.
Съжалявам, пак не ме разбрахте правилно. Принципно досега не ми се е случвало нещо толкова сериозно, че да налага лекар. Била съм само два пъти в болница. Но сега не знам как да процедирам, преди не ми се е случвало такова нещо - да имам диария толкова често. Тоест имала съм, но рядко, а сега нещо се обърка. Смятам да пробвам безглутенова диета, да не би да имам непоносимост. Ще пиша какво е положението.

# 20
Нали гастроентеролог трябва да пусне изследвания за непоносимост, също изследване за бактерии, копрокултура.

# 21
Нали гастроентеролог трябва да пусне изследвания за непоносимост, също изследване за бактерии, копрокултура.

Мисля, че да, не съм сигурна.

# 22
От много години имам  подобен проблем - често ме хваща разстройство от никъде, ей така. Особено след хапване, ако походя малко много често се налага да търся тоалетна. И съм си направила всички изследвания, за които се сетиха лекарите, но всичко ми е в норма. Казват - синдром на раздразнено черво, ще си живееш така.
Пробиотиците помага в известна степен, но за особени случаи намирам спасение в Имодиум. Ако ще се пътува, или има някакво важно събитие, и се случаи да получа пристъп две хапченца и след 30 минути всичко е ОК. И ефектът трае 3 до 5 дни поне. Идеален е за една почивка например.

# 23
  • София
Патил съм си доста. Абсолютно е възможно проблема да е на нервна почва, в комбинация с храни, дразнещи храносмилателния тракт.

Трябва да се отиде на лекар. Трябва да се изследва фекална проба и кръвен тест за хеликобактер пилори. Може и от натоварена жлъчка да е. За жлъчка трябва да пуснеш Asat, Alat(чернодробните ензими), общ билиурбин и GGT(не са кой знае колко пари). Някаква тежест имаш ли след хранене?

Най-вече гастроентеролога да погледне на ехограф какво се случва. Това си е важно.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 18:45 от ghost27

# 24
Патил съм си доста. Абсолютно е възможно проблема да е на нервна почва, в комбинация с храни, дразнещи храносмилателния тракт.

Трябва да се отиде на лекар. Трябва да се изследва фекална проба и кръвен тест за хеликобактер пилори. Може и от натоварена жлъчка да е. За жлъчка трябва да пуснеш Asat, Alat(чернодробните ензими), общ билиурбин и GGT(не са кой знае колко пари). Някаква тежест имаш ли след хранене?

Най-вече гастроентеролога да погледне на ехограф какво се случва. Това си е важно.
Благодаря за отговора!

# 25
Гастроентеролога пуска само копрокултура и окултна кръв, защото са по 5 до 7 лв, друго си плащаш сам, че е скъпо. Вчера пусках калпротектин и окултна кръв и си платих и двете. Как не съм висяла час, за да спестя 6 лв, като ще дам още много повече.

# 26
  • Варна
Отивай на лекар. Може да е някаква непоносимост към храни (примерно към глутен), може да е бактерия. Няма да мине от само себе си, а може да ти докара трайни проблеми. Егати майката дето я имаш, чак ми е трудно да повярвам, че може да  е толкова неадекватна. Баща нямаш ли?

# 27
От моя дълъг опит с гастро проблеми съм почти сигурна, че е упорита бактерия. Даже се сещам къде греши детето и затова не минава. Авторите, кажи колко време пазиш диета? Ако е няколко дни, докато спре разстройството, там бъркаш. Бактериите се развиват на колонии, ти убиваш повечето и спира диарията, но после започваш да храниш оцелелите и колонията пак нараства. И пак диария и всичко отначало. Тая гадост се убива с глад.

# 28
Отивай на лекар. Може да е някаква непоносимост към храни (примерно към глутен), може да е бактерия. Няма да мине от само себе си, а може да ти докара трайни проблеми. Егати майката дето я имаш, чак ми е трудно да повярвам, че може да  е толкова неадекватна. Баща нямаш ли?
Имам, но на него вече му писна от мойте проблеми, че постоянно се притеснявам, че ще имам диария. Сега съм добре, нямам проблеми, само болки в корема, но ми е дошъл цикълът и може да е от това. Ще видя как ще съм утре.

# 29
  • Варна
Ън,
искаш да кажеш, че ако е бактерия ще се умори само с диета? Питам, защото баща ми е с такъв проблем, много по-дълго от авторката, бактерия му откриха, забравих името вече, някаква странна. От нея получава и анемия, всъщност заради анемията хукнахме по доктори. Но отказва да пие антибиотиците, които му изписа гастрото. Той е почти на 80 и вече нямам сили да споря с него.  И проблемът си продължава. Каква диета имаш предвид, да пробвам поне на тоя фронт да действам.

Общи условия

Активация на акаунт