💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 22 489
  • 778
  •   1
Отговори
# 570
Lina, голям бич са тези професии. И двамата вкъщи сме така и постоянно е следене на това с какво се справя и не се Ванина.

Иначе за косопада - пия витамини за кърмачки, които според мен ми запълниха г/д липсите, та не съм се сблъскала с него, но иначе покрай Ковид ме мъчеше и съм доволна от шампоана на Dercos (Vichy). Имат и ампули, но до тях така и не стигнах. Също съм ползвала един лосион против косопад с люта чушка, на българска (мисля) фирма беше - също останах доволна, но Бога ми сега не се сещам как се казва.

# 571
Мина прегледа ни при дерматолога. Каза, че е много пресилено от едно сухо петно да говорим за АД. Изписа й locoid крем за мазане за 7-10 дни и да видим как ще се повлия. Ако не изчезне, ми каза да пуснем имуноглобулин IgE и там ще си покаже. Т.к. не е захранена още, не можем да говорим за алергия. Не каза да й сменям млякото, козметиката или праха за пране. За сега ще третираме с това кремче и ще държа връзка с него, ако не се смали петното или се появят още. За сега е само това. Питах го за ваксините, но имаме време до следващата (за 29.10 е), но до тогава ще се знае какво е и дали ще е нужно да отлагаме. Не ми се иска, защото си правя планове и по-рано да я пускам на ясла, та това май ще измести имунизационния й календар и не ми харесва. Но каквото, такова. Живи и здрави.

# 572
Много е пресилено за едно сухо петно веднага кортизон да се изписва. При това на бебе. Аз бих пробвала първо с козметика 🙄

# 573
Козметика, но каква? Мазах с лансинох няколко дни. Не се повлия. Измивния й продукт за тяло е на А-дрема ексомега, която е серията за АД и много чувствителна кожа… Кортикостероидите не са като да ги приема през уста, не знам…. Като не минава няколко дни и почвам да се чувствам виновна, че нищо не правя. По групи във фейса все обвиняват хората, че не се търси мнение по снимка от непознати и некомпетентни хора, а се ходило на лекар. Лекар това ми изписа, не знам… най-вероятно ще я мажа не повече от 7 дни.

# 574
Ние минахме при др Фурлакис днес.
Аз за какво отидох, то какво се оказа…😂
Да, има проблем при детето, но това, че се върти само на лявата си страна е отражение на цялостното си предпочитане да седи на нея и си е изкривила и главата. Каза ни възглавничка, която да си вземем, показа как да я държим правилно, насочи ни как да коригираме позата на тялото защото главата вече се е изкривила.
Но искам да обърна внимание, че ме поздрави колко на време съм забелязала и че съм реагирала бързо и сега ще можем мн лесно да оправим ситуацията.
Та мили дами, ако нещо ви се струва не както трябва действайте си, защото коментари от типа - то и мойто не се въртеше ама почна, може да не са валидни във вашия случай. Аз се чудих дали няма да ми каже, че съм отишла напразно.
След 2м пак ще ходим.

# 575
Лина, а ти забеляза ли да й е крива главата? Видимо ли е? Само предпочитаната страна ли те притесняваше? Много хубаво, че успя да я заведеш и ще може да коригирате нещата навреме.
Мъжа ми казва, че й е била плоска отзад главата, но тя си спи така - по гръб и леко главата й е на едната или другата страна. Аз му казвам, че е нормално. Минахме на ортопед, но тя тогава беше на месец и нещо. Постоянно й гледам главата и се взирам дали всичко е наред.

# 576
Браво, Лина! Майчинският инстинкт никога не лъже. Може ли да те помоля да опишеш как точно ти е казал да държиш правилно бебето? И моята девойка е с предпочитана страна и също си криви главата и като цяло позата, както съм писала; и скоро имаме час за активна рехабилитация при физиотерапевт.

ВаняК, дали има някакви различни хипоалергенни бебешки препарати, с които да смениш и да переш дрехите на бебчо? Козметиката ти звучи добре, но може да проучиш и за други видове. Поне аз така бих постъпила. Отделно и аз бих ползвала стероида. Идеята ми е все пак да се опиташ евентуално нещо да промениш, защото според мен ще има ефект от Локоид-а, но като го спреш да не се появи на ново и отново да се притесняваш какво да правиш. Не знам дали обясних като хората Grinning

Водих девойката на невролог - за щастие всичко ѝ е наред по отношение на неврологичния статус, макар и по коригирана възраст (основно за невролозите тя била важна, та да не се учудвам, че педиатърката ми не гледа по нея). Каза, че проблем е мускулчето на врата, та също препоръча активна физиотерапия. Реално, ако бебетата нямат някакви признаци за невролог, няма нужда от него. Но аз съм казвала, че моята бебка е с усложнена анамнеза и исках да съм сигурна, че това кривене не е от нещо по-сериозно.

# 577
Green Arrow, пера с бебешкия Фрош. Хипоалергенен, без консерванти, оцветители и парабени. Винаги нейните дрехи са след сушилня и там също се убиват някакви вредни същества 😃 Мога да пробвам тези, които ги препоръча Кремона, но мисля, че и Фрош са добри и изчистени (купила съм няколко бутилки и за това не искам да го сменям още, предвид че и не е лош). Вкъщи праха го чистя с бебешкия универсален препарат за почистване пак на Фрош. И това е. По принцип гледам да не прекалявам нито с препаратите, нито с козметиката, нито с чистенето. Като цяло не й треперя за всичко, защото пък не искам да я изнежвам прекалено много. Гледам да правя нужното и в умерени граници. Дано не замаскира проблема това кремче. Ще видим…

# 578
VaniaK, моето голямо дете имаше лека форма на АД. По предписание мазах с кортикостероид, мина бързо, но за кратко, после започнах да мажа с A derma и се повлияване доста добре. Порасна и му мина... Сега от година има ужасно сухи и лющещи се стъпала /аз страдах от същото в пубертета/, най-вече върху пръстите на краката, водих го на дерматолог, консултирах се и с още един, ами само не действаща козметика ми изписаха, пак минах на A derma exomega емолиентен балсам и се повлиява добре, разбира се иска ежедневно мазане. Напоследък и бебето има сухи участъци по главата, мажа и него със същото и то се повлиява добре. Мисълта ми е, че при нас продукта действа добре, както при АД, така и при други кожни проблеми. По училищата за бременни раздават мостри на мазилката на exomega.

# 579
Аз взех Ексомега и я мия с него. За тяло взех пак на А-дерма cocon крема, но си изразходвам този на Юриаж и не съм минала още на него. Май ще взема крема за тяло от серията на Ексомега и ще си карам с тях.

# 580
И аз мия и мажа бебето с Cocon, обаче главичката започнах да мия и мажа с Exomega. Честно казано е огромна разликата между душ гела и балсама за мазане, все пак едното се отмива. Също така кремовете на exomega са с различен интензитет на овлажняване (от 1 до 3 капки на опаковката). Дано да се окаже и вашата козметика, може и от аптека да поискаш мостра.

# 581
Green Arow, в общи линии винаги да е разкрачено както в раниците за бебеносене, като жабче. И винаги да слагаме дланта си на памперс зоната. Да гледаме да не му свиваме и притискаме краката и най-вече таза.
И при кърмене също, като на снимката.
Аз лично за формата на главата нямаше да го видя сама, засега е доста малко и не прави впечатление.

# 582
Има ли друго бебе с такива петна по езика. От скоро ги забелязах. Не ми е правило впечатление да го дразнят. Променят размера си, вчера бяха по-големи. Имах приятелка с географски език, но беше малко по-различен. Педиатъра ни в отпуска в момента.

# 583
Да не са афти? Моето сега спи, после ще я проверя, но съм забелязала да има.

# 584
Изпратих снимка на ЛЛ, която следи другите ми деца. Каза да накапвам фунгостатин.

Общи условия

Активация на акаунт