Реакция между слънцезащитен крем и мицеларна вода

• 400
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! Това лято изпробвах няколко различни марки слънцезащитен крем за лице, докато намеря подходящия, който да не омазнява кожата и да стои добре под фон дьо тен... Е намерих го! Марката е Frudia - Sun Green Grape Sebum Control. Но се появи друг проблем... Когато на края на деня си измия лицето и го почистя с мицеларна вода, кожата ми започва да щипе и става червена и раздразнена... Дали може да е алергия към слънцезащитата и ако да, защо цял ден няма признаци, а само при отмиване се получава така... или е реакция с мицеларната вода... Използвам мицеларна вода на Nivea и измивна пяна на Cocosolis с розова вода. При вас случвало ли се е подобно нещо?

# 1
Ползвам същата слънцезащита,но за почистване лосионът на Ланком-синият.Като след това си мия лицето с вода.Нямам никакви нежелани реакции.

# 2
Детето ми, на 14 години пролетта така си изгори лицето с някакъв почистващ продукт (не помня марката) за младежки пъпки. Кожата на лицето по принцип й е мазна, много мазна на периоди - пресуши се, започна да щипе и чак да се бели. Оправи се, но с био продукти след това. Щом реакцията е на минералната вода, защо не я смените?

# 3
Детето ми, на 14 години пролетта така си изгори лицето с някакъв почистващ продукт (не помня марката) за младежки пъпки. Кожата на лицето по принцип й е мазна, много мазна на периоди - пресуши се, започна да щипе и чак да се бели. Оправи се, но с био продукти след това. Щом реакцията е на минералната вода, защо не я смените?

Опитах и без мицеларна вода, само с измиваща пясна и пак стана същото... дали не е от розовата вода в пяната... И с другите слънцезащитни кремове пак същото ставаше когато ги отмивам. А ако нямам слънцезащита нито мицеларната вода, нито измивната пяна ми правят проблем

# 4
  • Далечният изток
Аз от мицеларна вода с розова вода на Билка направих алергична реакция.

# 5
Едното ми дете е правило алергична реакция от детски слънцезащитен продукт на Бочко, а другото - на Нивеа.
Бих посъветвала консултация със специалисти, вероятно дерматолог и алерголог.

# 6
  • София

Опитах и без мицеларна вода, само с измиваща пясна и пак стана същото... дали не е от розовата вода в пяната... И с другите слънцезащитни кремове пак същото ставаше когато ги отмивам. А ако нямам слънцезащита нито мицеларната вода, нито измивната пяна ми правят проблем
Ето го отговорът.

Общи условия

Активация на акаунт