Гърч при дете

• 497
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
Какво се прави, ако детето получи гърч по време на сън и после пак заспи? Къде се ходи? Става въпрос за Пловдив.

# 1
Как гърч? Да не е сънувало нещо?
Температура ли има? Колко е голямо детето?
Може да повикате линейка или да отидете на В.Априлов в детското спешно отделение.

# 2
  • София
Извинявам се, че се намесвам, но доколкото разбирам в момента детето е добре. Защо линейка? Това не е такси.

# 3
Обърнете се към детски невролог, той ще назначи ЕЕГ, за да се види мозъчната активност. Ако са само нощни гърчовете, в София детската неврология ще приемат детето за проследяване състоянието нощно време.

# 4
Извинявам се, че се намесвам, но доколкото разбирам в момента детето е добре. Защо линейка? Това не е такси.
То да се изясни дали е гърч първо.. аз отговарям при гърч, ако се случва в момента какво правиш? Мяташ детето на такси? И чакаш 3 часа в спешното....
Ако изобщо няма общо с гърч, на ЛЛ да си ходи и да се преглеждат при специалист.

# 5
  • София
Авторката не пита за гърч в момента, обаче.

# 6
Авторката не пита за гърч в момента, обаче.
Ми не пита, ама щом й се е случило веднъж, може и да повтори. Що да не е наясно с опциите? А те в Пловдив не са безкрайно много.

# 7
Авторката пита принципно, не за сега...това става ясно ако прочетеш първият й пост. Какво се прави , а не какво да направя в момента, Милена.

Детето ми е получавало два пъти фебрилен гърч - по време на боледуване, когато е бил с температура. Викала съм веднага линейка и в двата случая, идват, бият диазепам и ни откарват веднага в болницата в детско отделение, където и двата пъти са ни приемали.

В момента, след като е имало гърч, заведете детето при педиатъра, той ще ви насочи вероятно към невролог.

Общи условия

Активация на акаунт