Взимане на кръв при прием в болница

• 967
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
За колко време се възстановява кръвта?
Количествено кръвта се възстановява за около 24 часа, а качествено – за 3-4 седмици.

# 16
За колко време се възстановява кръвта?
Количествено кръвта се възстановява за около 24 часа, а качествено – за 3-4 седмици.
Това е при кръводаряване за взимане на 400мл
Не на 5-6... Даже и на 10 дни да е и няколко изследвания да са, едва ли е повече от 50 мл/месец.
Напълно изчоплени твърдения и претенции... Чак дефицити и източване ...

# 17
Взимането на кръв преди манипулация си е абсолютно задължително. Показателите НЕ СА константа. Днес може да имаш тромбоцити, утре да нямаш. Спад в хемоглобина със сигурност не се случва от "източените" 2-3 мл, а от начин на живот, хранене и моментно състояние и 1000 други фактора. Една ПКК няма да окаже НИКАКВО влияние при състояние на анемия, влошени показатели и т.н.
Кръвопреливането при операция изобщо не е задължително и никъде по света не преливат кръв "за всеки случай".

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 23:48 от Не се сърди, човече

# 18
Може би има изследвания, които може да не се правят, ако пациента има документ, че са му правени наскоро, но има такива, за които задължително е нужно да се знае актуалното състояние в деня на приема. Съпругът ми често постъпва в болница и не само, че всеки път като го приемат му взимат кръв, но и по време на престоя, се взима кръв ако не всеки то, поне през ден. След това в епикризата са описани по дати и може да видим как са се променяли показателите по време на лечението. Никога не би ми дошло на ум да се чудя защо всеки ден са го дупчили като може да ползват изследването от предния ден. Винаги съм го смятала като част от лечението.

# 19
Във болницата съм! Не ми взеха кръв! Сложиха ми холтера на обяд. Утре на обяд ще го свалят и най вероятно ще ме изпишат! Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт