Пътуване с кола август/септември към Хърватска, Словения, Италия

• 578
  • 4
  •   1
Отговори
Реших да направя тема, защото писах на различни места, но безуспешно..
Каним се да тръгнем следващата седмица след 26.08 към Словения, но навсякъде чувам за проблеми и чакане по границите. Някой от вас има ли пресни впечатления?
Също така по запознати, има ли друга Сърбо- Хърватска граница, която да минем и да пропуснем адското натоварване. Четох се може да се налага чакане по 5-10 часа..което е ужасно, а не намирам имената на другите граници със Сърбия.
Гледам това приложени с камери онлайн, там не виждам доста голям поток коли, но пише забавяне не повече от 20 минути до час, което се преживява...
https://uzivokamere.com/granicni-prelaz-bajakovo-hrvatska-srbija/

Ако тръгнем 01.09 по-спокойно ли трябва да бъде, при положение, че доста деца почват училище по-рано?

# 1
Проблемът е, че по този маршрут пътуват много до Германия. Основният поток си остава през Унгария, но и през Хърватска има движение. Учебната година започва около 9 септември. На Сърбо-Хърватската граница има по-малък пункт Товарник. Там обаче също има понякога чакане. Камиони преминават от там също. След това пътят минава през много населени места и скоростта е ограничена. Каквото си спестил от чакане го губиш заради бавно каране. Действително понякога се чака малко, по някога повече. Моят опит показва, че минаването през знайни и незнайни пунктове не винаги е най-доброто. Някои дори не работят 24 часа.

# 2
Проблемът е, че по този маршрут пътуват много до Германия. Основният поток си остава през Унгария, но и през Хърватска има движение. Учебната година започва около 9 септември. На Сърбо-Хърватската граница има по-малък пункт Товарник. Там обаче също има понякога чакане. Камиони преминават от там също. След това пътят минава през много населени места и скоростта е ограничена. Каквото си спестил от чакане го губиш заради бавно каране. Действително понякога се чака малко, по някога повече. Моят опит показва, че минаването през знайни и незнайни пунктове не винаги е най-доброто. Някои дори не работят 24 часа.
Благодаря за този пункт, точно нещо такова исках да проверя като алтренатива. Ние пътуваме с кемпер и без това не развиваме големи скорости, освен по магистралата.
От 01.09. Турските деца започват училище и си мисля, че сега те най-големия трафик от Европа..

# 3
Това са границите, Батровци и Шид. Аз през Шид съм минавала няколко пъти, ами както се случи. Никой не може да ти каже дали точно тогава ще има трафик. На мен ми се струва, че по-скоро предишните дни ще има, като освен учебната година, фактор е и това, че много предприятия си пускат служителите в отпуск през август и ще има поток от връщащи се към Западна Европа.

# 4
  • In transit

Ако тръгнем 01.09 по-спокойно ли трябва да бъде, при положение, че доста деца почват училище по-рано?
Може би да, но ако имате възможност да отложите с още седмица ще ви е по-спокойно.
Тук може да гледате камерите по границите със Сърбия и Батровци (Сърбия - Хърватия): https://kamere.amss.org.rs/

Общи условия

Активация на акаунт