Киста на яйчника – 4

• 8 877
  • 189
  •   1
Отговори
# 105
  • sofia
Здравейте , да Ви попитам нещо .
Имам от септември киста 2см - не мърда
Гинеколога ми казва , че не е нито за махане , нито за хапчета , а само да се следи
Пуснах маркери , хормони и всичко ... ок е
Сега мисли да ми даде да пия Дуфастон 3 месеца - не знам дали е ок
Да се ходи на второ мнение много пъти те вкарва в голям филм ...не знам

# 106
Здравейте , да Ви попитам нещо .
Имам от септември киста 2см - не мърда
Гинеколога ми казва , че не е нито за махане , нито за хапчета , а само да се следи
Пуснах маркери , хормони и всичко ... ок е
Сега мисли да ми даде да пия Дуфастон 3 месеца - не знам дали е ок
Да се ходи на второ мнение много пъти те вкарва в голям филм ...не знам

Златният им стандарт е 3 месеца да се пият хапчета и ако кистата не се повлияе операция.

# 107
Точно шушинка
Но, За киста по- добре оргаметрил - личен опит..

# 108
Аз махнах две кисти по 5 см с Примолут нор по схема за 3 месеца

# 109
За какви кисти говорите ,че сте ги махнали с лекарства ? На мен лекарят ми каза, че тази която имам аз, трябва да се оперира.. на нещо ме хвана бъз от това ,че от ноември месец знам за нея и чак сега ще я оперирам а те лекарите ми казаха ,че трябва да махна възможно най-скоро.

# 110
Кистите са различни,  най- често с лекарства се махат фоликуларните кисти

# 111
На Яна кистата е много малка за операция. Сега вече дали да пробвате с хапчета или само да я следите е ваше решение

Бубана твоята колко е ?

На мен ми откриха кистата март - април и се оперирах декември. Определено избързах, но така или иначе щях да я махна.

# 112
На Яна кистата е много малка за операция. Сега вече дали да пробвате с хапчета или само да я следите е ваше решение

Бубана твоята колко е ?

На мен ми откриха кистата март - април и се оперирах декември. Определено избързах, но така или иначе щях да я махна.

Ами тя е около 4см, значи доста сте чакала всъщност,защото на мен ноември ми я откриха и ще я махам скоро. Къде се оперирахте?

# 113
Аз пих около 9 месеца хапчета, и примолут съм пила и ясмин и зафрила и още един вид противозачатъчни. Не се помръдна. Около 4 см беше. Преди три дни ми беше операцията. От фоликулярните е била, но стените й са били много дебели и затова не се е повлияла от нищо.

# 114
Здравейте, какво ли не изчетох по форумите и съм много притеснена. Разбрах, че кистите могат да са и злокачествени. Какви са симптомите на такъв вид?
Моят проблем е следният: януари пих ескапел и след това цикълът ми дойде на време, малко по-силен беше. На следващия месец ми закъсня 3 дни, сега пак ми закъснява вече няколко дена. Много ме е страх да отида на лекар, четох, че можело да образува кисти. И не знам какво се случва в момента. Някой с подобно минало и опит, може ли да сподели

# 115
Здравейте, какво ли не изчетох по форумите и съм много притеснена. Разбрах, че кистите могат да са и злокачествени. Какви са симптомите на такъв вид?
Моят проблем е следният: януари пих ескапел и след това цикълът ми дойде на време, малко по-силен беше. На следващия месец ми закъсня 3 дни, сега пак ми закъснява вече няколко дена. Много ме е страх да отида на лекар, четох, че можело да образува кисти. И не знам какво се случва в момента. Някой с подобно минало и опит, може ли да сподели

Преди да отидете на лекар и проверят дали изобщо имате киста, няма смисъл да се панирате. Аз не съм имала никакви симптоми с кистата ми, на профилактичен преглед я открихме. Ако имате такава, може да си пуснете тумор маркери

# 116
А защо туморни маркери, за първи път чувам?? Може от ескапел да се е получили нещо такова ли?

# 117
  • sofia
Аз пуснах туморни маркери , хормони , ПКК и какво ли не още и всичко е ок
За 2см киста найстина се чудя ....

# 118
Здравейте ,преди около месец разбрах че имам киста около 5см , пробвахме да я спукаме с Дуфастон като почти бяхме сигурни че няма да се спука…
Вчера отново бях на преглед там си е, пускахме туморни маркери слава на бога всичко е наред, сега следва да избера какъв вид операция да направя дали лапароскопска или отворена,към този момент съм склонна да избера отворена защото така или иначе съм раждала секцио въпроса ми е може ли да ми кажете минуси и плюсове на двата вида и горе долу имате ли идея колко време е самата операция опитвам се да се подготвя и психически и физически Sad благодаря на отзовалите се

# 119
Един месец за пиене на Дуфастон не е ли малко, аз знам че подобни лекарства за кисти се пият 3 месеца.
Иначе при лапароскопската операция е по- бързо възстановяването

Общи условия

Активация на акаунт