Октомври е още далече, но сърчице тупка в коремчето на мама вече!

• 21 416
  • 295
  •   1
Отговори
# 30
Първо благодаря за топлото посрещане, много сте готини всички и ще се радвам да обменяме мнения и тревоги защото най-добре ние ще  се разберем. Да са ви живи и здрави бебчетата, да ви гледат татковците и да не се притеснявате!

ndin4eva - наистина много интересна история. Абе явно няма случайни неща и има някои зависимости в живота. Дано всичко това ни е на късмет.

valen_tina до колкото знам това е кръвно изследване което се прави за да се установи дали има вероятност за поява на аномалий в плода.Прави се в Медицинска Академия.А също се прави и 3D ехограф като се проследява развитието на всички органи.И ако не се лъжа се правят между 16-18 гс. седмица.Ако кръвното изследване покаже висока вероятност от развитие на аномалий се прави амиоцентеза.Това знам по въпроса  smile3503
Уау, да не дава Господ, а какво е амиоцентеза newsm12 ? Звучи страшно ...

Абе имам и един въпрос, всички ли вече пиете фолиева киселина и от кога всъщност трябва да се пие и по колко ?

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 17:26 от Any™

# 31
Any™ Амиоцентезата е изследване което дава 100% сигурност и се прави само при жени с доказано висок риск от вродени аномалий! Взема се околоплодна течност и се изследва а също показва и 100% пола!Дано на никоя от нас не се налага това изследване!!!

# 32
  • София
Any™ хубаво е да се пие два-три месеца преди да забременееш и се продължава до третия месец включително (май така беше имам някакви спомени за 12-та седмица)
амиоцентеза- ивон е дала отговор с перфектен цитат.
Мамчета сега разбрах какво е гадене -направо УЖАС - само сутрин е добре, стига да не ставам от леглото - нищо не помага и за храна напълно забравих. Брей и то при мен наопаки - вечер е най силно гаденето  Sick  #Crazy днес не можах да стана от леглото до 16 часа, а милото направо не можеше да повярва, че още се въргалям. С лимон не става, със солети и бисквити също с ябълка също - сега пробвам всичко за което сте писали че помага, но като гледам как от ден на ден се влошава май скоро и до повръщане ще стигна. А тоя мой доктор, като го знам как ще каже първо всичко естествено да се проба и после до химия прибягвай.
galini на твое място ще сменя доктора. Поразпитай приятелки, събери повече мнения и си харесай нов доктор. При мен въпроса даже не подлежи на обсъждане - и двете роди са страшно доволни от доктора при който ще ходя - сестра ми е раждала при него, лелята на съпруга ми е оперирана при него и братовчетка му е раждала там. Много е добър, но се е преместил при Мазнейкова и ще струва доста, пускам линка към неговата страница.
http://www.netsov.com/

# 33
  • някъде там
Да се запиша и аз за днес Hug
Хубав ден е днес,само дето съпруга ми много ме изневри.... ама мъже какво да ги правим. Heart Eyes
Работя в Алианц-България, като финансов консултант ... или т.н.- застрахователен агент.   bouquet
тОВА Е ОТ МЕН ЗА ТАЗИ ВЕЧЕР ,ЗАЩОТО ОТИВАМ НА КУПОН  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 34
meggyv, така и мисля да направя - нов доктор - нов късмет
any, аз пия фолиева киселина 1табл. х 400 mcg дневно. толкова мисля е и препоръчваната доза. ако не си започнала да пие6 - не отлагай. Важно е!
до скоро

# 35
  • София
Преслава добре дошла   bouquet  Hug пожелавам ти 9 безоблачни месеца.

# 36
Добре дошли на новите момичета! Лека и успешна бременност!

Моля да запишите, че това ми е втора бременност.Имам момиченце на 1 г.  Laughing

# 37
Момичета,
Поздравления за СТРАХОТНАТА тема!!![\b]

Ивон, искам да ти кажа, че много ме развълнува със страхотната снимка на твоя бебчо. Аз за последно бях на преглед 8гс и моето бебче беше все още мъничко и не така фотогенично. Караш ме да чакам с още по-голямо нетърпение прегледа следващия вторник   Praynig

Добре дошли на всички нови мами, толкова е хубаво, като се увеличаваме така - здрави, сладки бебешоци пожелавам. Много се зарадвах и на първите близнаци, дали ще има още?

Мами, аз утре ще си получавам резултатите от кръвния тест за определяне на пола на бебето и съм супер любопитна и все пак малко недоверчива. Ще пиша какво ми се е "паднало", но стискайте палци за мома.

Искам също да кажа, че днес съм 10 г.с и гаденето май попреминава вече (умората е все още тука и ме тормози много). Гръдната обиколка е смайваща - вече съм 80Д!!!! (принципно съм 80Б или 75Ц) и нося само спортни потничета за бягане, нищо друго не държи тази маса!!!
Коремът си расте, надали от бебчо, но от газове и водо-задържане, и в неделя купих първите си панталони за бременни (както и чифт дънки,  Crazy)
На кг съм наддала 2-3, но то май е само гръд и вода  Laughing, не се притеснявам, сигурна съм, че няма да съм от
"слабите и елегантни" бременни

Hug от мене

# 38
  • София
pettia - честито сърчице!  Hug

Nigella - твойто кръвно наистина е  #Crazy Непременно трябва да се направи нещо, док ще каже. Дано скоро и гаденето ти отмине и се почувстваш по-добре!  Hug

Преслава - добре дошла при нас, леко бременеене!  Hug А лично за лекаря....аз преди да забременея намерих мойта лекарка с помощта на форумите. Има бял списък, четох из интернет и само хубави неща прочетох за нея като професионалист, като човек, така че там отидох и не съжалявам. При нея ще съм на ЖК и при нея смятам да родя. (оказа се, че тя изражда и в болницата, която искам. Grinning) Така че това е начин. За по-известните лекари много можеш да намериш писано по интернет, така че винаги проверявай!  Peace

galini - наистина е най-добре да смениш лекаря.  Naughty Даже и няколко да пробваш, важното е да попаднеш на този, на когото ще имаш доверие и при когото ще се чувстваш добре. Сигурна съм, че този път ще имаш лека и безпроблемна бременност! 
Hug

Any™ - момичетата са казали вече, но е задължително да започнеш веднага с ФК. Хубаво е да се пие няколко месеца преди забременяване (аз я пих 3) и после по време на първите 3 месеца от бремеността, защото тогава се формират органите, след това не е толкова важно. Е, не при всички е планирана бременност, за това е хубаво веднага след като разбереш да започнеш с ФК.

илонита - Да се забавляваш и за нас!  newsm18

А за работата - работя в NGO. Общо взето се занимаваме с различни проекти по рамковите програми и т.н., освен това издаваме много публикации, анализи и т.н.  в сферата на икономика, корупция, иновации, ИТ и т.н.  Иначе съм студентка в СУ, специалност Стопанско управление.

А сетих се и още нещо. Днес идва шефа в нашата стая да снима нещо. И започваме да си говорим и пита какво става за Рига дали съм съгласна. И аз....ами...по пронцип съм съгласна, но не съм сигурна дали ще мога да пътувам. И той, е как така? И аз ни в клин , ни в ръкав....ми бременна съм.  Embarassed И той . #Crazy И ме попита - а бащата знае ли се? На шега де..и аз знае се. После ме попита дали е планивано и желано и аз казах - естествено, с бащата заедно живеем.  Mr. Green И така ...решихме, че ще помилим де. Но преди малко една съфорумка ми даде много полезен съвет и май ще се откажа от пътуването.  Peace

# 39
  • София
silverarrow - Следващия ми преглед е чак след месец и до тогава аз ще се радвам на вашите снимки.   bouquet Така че пак към всички момичета - не забравяйте да снимате и да споделите с нас малките сладкишчета!  Hug А утре ще чакаме и новината за пола на бебето! Толкова и аз искам кръвен тест, но май няма в Бг. Ще стискаме палци за мома!  Praynig

# 40
добър вечер на всички мами  Simple Smile
аз днес бях на преглед и видях едно малко тупкащо сърце,толкова съм развълнувана,че немога да си намеря място от кеф Simple Smile

# 41
Абсолютна подкрепа за Ивон за мнението за д-р Райчева невероятен специалист и много те предразполага.

Да се похваля и аз днес видях сърчице. Мисля, че след една извънматочна бременност това е най-хубавото което ми се случва.

А за мамчето с ниското кръвно и аз съм така, а ми се гади от кафето. Оправям се с шоколад и разгазирана кока-кола. Знам, че кофеина малко или много не е добре за бебчо, но е по малкото зло от това мама да е като пиян морков.

# 42
как да си кача снимката във форума?

# 43
  • София
Честито сърчице, valen_tina  Two Hearts

За да си качиш снимката тук първо трябва да е качена на някои сайт като snimka.bg, примерно. После взимаш url-то към снимката и използваш бутончето за снимка. Намира се на втория ред, под бутончета за болд. Дано да съм обяснила хубаво.  Blush

# 44
благодаря ти за отговора
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109321

Общи условия

Активация на акаунт