Лято в Албена 2024/2025 г.! (Тема 1)

• 50 970
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Привет, със сутрешни кадри от някъде около средата на плажната ивица на Албена.
Сутринта прекапа, но като цяло беше приятно.
Исках да прикача и видео, но май не може Sad

По повод горните хотели - много е зле положението.

Компас не са го отворили и са пренасочи всички към Магнолия. Ресторанта на Магнолия не работи и всички се хранят в ресторанта на Орхидея, който се пръска по шевовете си, както се казва. Пълно е с украинци и българска реч не се чува. Държат се арогантно, прескачат загражденията на ескалаторите, не приемат забрани и въобще за тях материалната база, не изглежда да е нужно да се пази. Искаш или не, се съобразяваш с тях, слушаш тяхната музика и им се “радваш” на огромните количества храна, които взимат и после зарязват по масите и персонала я изхвърля (ама наистина огромни). Чакаш 10-15мин за пържени картофи, взимат се огромни чинии пълни с връх и за теб не остава, но същата тази чиния, после остава почти непокътната на масата и се изхвърля. Сладкишите изчезват, още преди да успеят да поставят тавите по местата им. Поне ме радва факта, че разбрахме, че Албена преработват тези количества отпадък и не отива съвсем зян. Уж спортни лагери, били, но и доста придружители има явно с тях и дори преобладават. Нямам нищо против никой, но малко уважение и съобразителност, никога не е в излишък, още повече когато си в друга държава, която се грижи за теб.

В най-крайните вили, както и в голяма част от вили Магнолия, е настанен персонала на курорта. Едва няколко от Вили Магнолия, работят за туристи.
Говорихме с един човечец, който каза че работи тук повече от 30г и той подтвърди, че става все по-зле, а техните места за спане са потресаващи. Друг от персонала, сподели че пътува по два часа в посока на ден, за да не спи тук Sad Тези от по-далеч и чужденците, нямат избор.

Хотел Алтея също е безлюден и запуснат.

Тъжно, но истина. Горе, е ужасно.

# 76
Много силен дъжд си изля около 17ч.
Дъга над Албена

# 77
😂

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 22:12 от Татко Мецан

# 78
И ти ли, Бруте Мецан?))

Ресторанта на Гардън на закуска- там И Маре се хранят

# 79
  • В.Търново
В гювечетата на снимката какво имаше?

# 80
Сигурно подправки, не съм гледала и снимала всичко. Палачинки всеки ден правеха и имаше течет шоколад и други неща. Не ми беше удобно да снимам. Хората мислеха, че в чиниите им гледам, а е празно, аз рано отивах на закуска след плажа.

# 81
Яйцата на очи как са ги докарали така точно кръгли на скарата?

# 82
В нещо, като тиганчета с дълга дръжка, без дъно.
Днес

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 06:44 от Анонимен

# 83
  • София
Яйцата на очи как са ги докарали така точно кръгли на скарата?

Grinning Grinning Grinning

Във всички ресторанти в Албена така ги правят. Имат си формичка/ формички и така ги докарват Grinning

# 84
Как са апартаментите в Елица и Славуна? Колежка ме пита, а аз не съм била в нито единия хотел. Предполагам Славуна.

Миналото лято бях в апартамент в Славуна. Просторни са. В стаята има легло, диван с масичка 2 кресла, голяма маса и столове, гардеробче и тоалетна. В спалнята има много голям дрешник и баня с вана и тоалетна. На мен лично само спалнята ми беше с твърд матрак - но всеки си има предпочитания. Доволни останахме

# 85
Фани, в този хотел и аз искам Grinning
Както писах по-рано, беше единственият, който изглеждаше нов, приветлив и красив. И скъп Joy

Обаче горе в гората пък какви хотели намерихме, изглеждаха нереални. Или Панорама, или Компас беше, не видях име, по картата се ориентирах, изглеждаше напълно запуснат, зловещ, с тръни, пораснали на балконите, ръждясали и...изведнъж виждаш кърпи прострени на съседния балкон! В началото мислехме, че са зарязани от преди, но после видяхме и хора. Ум не ми побира кой почива в тази мизерия, допускам, че може да са някакви спортни лагери или от сорта.

В някои от хотелите на трета линия сега са пуснали да спят хората от персонала. В КОМ в единия сектор също има персонал.

# 86
Разбирам, че явно имат недостиг на персонал, но да се качиш в 14 ч. в стаята и камериерката да е там...Още повече от 3 дни страдаме от лошото време. Не искам да ги топя жените ,но това не е нормално. Подобриха храната в Боряна ,но заради тези неща трети път там не.

# 87
Има недостиг на персонал, камериерките не успяват да почистят навреме.
Поне има камериерки и чистят и след първата нощувка.
Влязох в сайта на хотелски комплекс в Шкорпиловци, който е почти на брега на морето. Там пише, че стаите се почистват след третата нощувка.

# 88
Чистят някъде, ние такъв късмет нямахме Grinning
Много стриктно изхвърляха боклука и носеха тоалетна хартия, това очевидно се смяташе за напълно достатъчно. Бяха ни оставили три шампоанчета, но не и сапун, а аз сапун нямам навик да нося из хотелите. Помолих камериерката и тя ми вика - ма те са ни казали само при пристигането да ви зареждаме и после само, ако си поискате. Казвам - ми ето, искам си. Накрая ми каза, че от нея да мине, ще ми даде сапунче. Чувствах се привилегирована Joy
За поистване на стаята изобщо не стана дума, а за смяната на кърпите и чаршафите ми каза, че няма време, малко хора са, може да ми ги остави сама да си ги сменя, ама и това не направи. Честно казано, нямах никаква енергия да се разправям нито с нея, нито с рецепцията, така че просто го преживяхме. То това да беше само, с мед да го намажеш.

# 89
В Боряна кърпите сменят всеки ден, кошчетата в някои дни ги забравят, а чаршафите смениха чак сега, на 5-ти ден от престоя ни. Иначе не мога да се оплача-душ гел, сапун, хартия зареждат редовно, за разлика от миналата година.

Общи условия

Активация на акаунт