Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 41 801
  • 825
  •   1
Отговори
# 465
Аз ги пиех заедно наведнъж с витамин Ц. Може и с чаша фреш портокал. Няма значение кога се приема желязото, само трябва да е далеч от мляко, кафе и не го пийте заедно с магнезий, ако приемате. Аз всички добавки взимах след храна, ако не е изрично казано да са на гладно.

# 466
На мен ми е изписан Сорбифер, като фармацевтката ме предупреди да го пия сутрин на гладно и след пауза от поне 2 часа да си пия магнезия. А останалите витамини може и през деня, и вечерта да се приемат.

Момичета, някоя от вас приемала ли е желязо заради нисък хемоглобин (по-конкретно феритин)? Питам, защото скоро се зачетох, че за по-добро усвояване на желязото е желателно да се приема и витамин Ц преди това, но не ми е много ясно точно как да ги приемам - дали сутрин на гладно, дали вечер, непосредствено едно след друго ли и т.н. Та някой ако е по-запознат ще се радвам за съвет.

# 467
  • Варна
На мен ми е изписан Сорбифер, като фармацевтката ме предупреди да го пия сутрин на гладно и след пауза от поне 2 часа да си пия магнезия. А останалите витамини може и през деня, и вечерта да се приемат.

Момичета, някоя от вас приемала ли е желязо заради нисък хемоглобин (по-конкретно феритин)? Питам, защото скоро се зачетох, че за по-добро усвояване на желязото е желателно да се приема и витамин Ц преди това, но не ми е много ясно точно как да ги приемам - дали сутрин на гладно, дали вечер, непосредствено едно след друго ли и т.н. Та някой ако е по-запознат ще се радвам за съвет.
и аз съм така със Сорбифер-а. 2 часа разлика от млечни и магнезий.
От него чак ми става лошо пя на гладно. Започнах да го пия преди лягане и рано сутрин като ставам до тоалетна и после пак лягам и заспивам. Така се справям с неразположението.

# 468
Желязото е възможно да дразни стомаха. За това и аз го пиех преди лягане и не съм имала проблеми. Така или иначе сутрин закусвах мюсли с мляко и после кафе, та ми беше трудно да го вместя. Вечер ми беше чудесно, защото дори и да съм консумирала мляко, все са минали 2 часа до лягане и пиенето на желязо.

# 469
Здравейте имам един въпрос понеже зарди първите симптоми по време на бременността ми около 2м не бях ходила на работа, днес ми беше първия работен ден аз съм сервитьор, сутринта нямаше проблеми работих си те ми даваха мн лека работа,но сега вечерта беше малко по натоварено и поносих малко повече чиний гледах по 2 3 максимум при отсервиване но повървях доста и започнаха в средата на корема да усещам тежест едно като издуване ,като всеедно си пил много вода,и после и кръста и гърба ме заболява доста дали е нормално така да стане от работата или да отида до спешното доста се притесних,попринцип доста се пазя,но сега като ме хвана работата малко около час така доста се поназорих сякаш и незнам,благодаря предварително.

# 470
  • UK
Здравейте имам един въпрос понеже зарди първите симптоми по време на бременността ми около 2м не бях ходила на работа, днес ми беше първия работен ден аз съм сервитьор, сутринта нямаше проблеми работих си те ми даваха мн лека работа,но сега вечерта беше малко по натоварено и поносих малко повече чиний гледах по 2 3 максимум при отсервиване но повървях доста и започнаха в средата на корема да усещам тежест едно като издуване ,като всеедно си пил много вода,и после и кръста и гърба ме заболява доста дали е нормално така да стане от работата или да отида до спешното доста се притесних,попринцип доста се пазя,но сега като ме хвана работата малко около час така доста се поназорих сякаш и незнам,благодаря предварително.

Това не е за спешно, какво очаквате да ви направят там. Нормално е да се поизморите от работа, просто легнете и и починете.

# 471
Здравейте!
Вече съм в 8-ми месец и се чудя дали трябва специално да изразя желание към следящия АГ, за раждане при нея?
Може би въпроса е малко странен, но все пак се чудя , т.к тя няма как да знае какво ми се върти в главата, ако не сме го обсъдили.

Благодаря предварително!

# 472
Здравейте!
Вече съм в 8-ми месец и се чудя дали трябва специално да изразя желание към следящия АГ, за раждане при нея?
Може би въпроса е малко странен, но все пак се чудя , т.к тя няма как да знае какво ми се върти в главата, ако не сме го обсъдили.

Благодаря предварително!

Да, трябва, обсъдете го.

# 473
Аз в крайна сметка си записах час при д-р Апостолова в Токуда. От всички изчетени теми тук. Ако много чакам, ще се запиша при д-р Леков пак в Токуда и мисля там за раждам.

В началото много ми харесваше идеята за естествено раждане с Олга Дукат, Зебрите и т.н., обаче е много рисково. Те не могат да реагират и нямат техниката да реагират, ако нещо се случи и се наложи и по време на раждането и след това за бебето и мен. Дано ги усетя като моите АГ Simple Smile

# 474
Кое е по-различното при Олга Дукат, нали уж е много модерна болница? Аз се отказах заради разстоянието до София, иначе следя страницата им във ФБ, но много наблягат на психически нагласи и пр., което не ми харесва.

# 475
  • София
Има огромна разлика между раждането с Олга и нейнияакушерски кабинет и стандартното вагинално раждане.
Ще можете да родите в поза,която ви е удобна, с дула, с уважително отношение и в приятна обстановка.Дори да се наложи секцио. До епизиотомия се прибягва до много краен случай,системи с окситоцин също.Никой няма да ви натиска по корема, докато не ви изпукат ребрата.
Много мои близки са раждали с нея- и близнаци, и след 1 или 2 оперативни раждания.
Ако имате заболяване или бебето се очаква да има медицински пробеме разбираемо да искате да раждате в Майчин дом, например(където аз лично в съзнание не бих отишла доброволно).Но ако е нормална и безпроблемна бременност се очаква да има усложнения само ако ви прилагат недобри и остарели практики. Послеизкарват, че са ви спасили Satisfied дума не обелват,че техните действия са довели до това.

# 476
Аз в крайна сметка си записах час при д-р Апостолова в Токуда. От всички изчетени теми тук. Ако много чакам, ще се запиша при д-р Леков пак в Токуда и мисля там за раждам.

В началото много ми харесваше идеята за естествено раждане с Олга Дукат, Зебрите и т.н., обаче е много рисково. Те не могат да реагират и нямат техниката да реагират, ако нещо се случи и се наложи и по време на раждането и след това за бебето и мен. Дано ги усетя като моите АГ Simple Smile
За това питах...

# 477

За това питах...

Никой не знае как ще се развие бременноста му, винаги има рискове, моя приятелка се следи в Щерев, но в крайна сметка водите й изтекоха по рано и съответно реши да отиде в Токуда и там да ражда при който е на смяна. Зебрите и т.н да звучи супер, но ако тръгнеш да раждаш по рано или има някакъв проблем с бебето като се роди? Пак ще транспортират до Майчин дом или Токуда

# 478
  • UK
Във всички развити страни ражданията се ръководят от акушерки, често дори в домашни условия или в родилни центрове - персоналът там е перфектно обучен да разпознава рискови и опасни ситуации и никога няма да поеме излишен риск за майката или бебето. Освен това при ражданията с Олга Дукат и Зебрите присъства И лекар.

# 479
Добра неонатология в България има общо взето в Токуда и Майчин дом. Ако нещо се случи при раждането, независимо дали бремеността е била нормална и не е имало проблеми, винаги има риск, в Св Лазар и там, където са Зебрите, нямат нужното ниво на неонатологията и в крайна сметка транспортират бебето в Токуда или Майчин дом. Само че, понякога нещата се свеждат до минути и ако не може да се реагира веднага, може да е фатално.
Да не говорим и че четох доста разкази и истории за раждане със Зебрите и Олга, които честно казано ми показаха, че нещата са си малко аматьорски. Не сме стигнали още до това ниво в България. Затова, при условие, че имаме достъп до болниците с най-голяма сигурност, е добре да се възползваме и да сме в ръцете на професионалисти.
От проучванията ми за д-р Апостолова, конкретно, няма от стандартните притискания за секцио, предизвикано раждане, напротив - тя изчаква нещата да се случат с темпото на бебето и майката и ако се наложи, вече се прилагат другите методи. Прави се кожа в кожа и отложено клампиране.
Та, от всичко , което чета последните месеци (лични истории), прецених че няма да ми е спокойно да съм в ръцете на Олга, Зебрите и т.н , особено за първо раждане, когато не знам какво да очаквам. А и щом има такива прекрасни специалисти, като д-р Апостолова в болница като Токуда, залагам на сигурното, не ми се рискува за единия експеримент Simple Smile

Момичета, ние се замисляме за запазване на стволови клетки. Дали в тази тема някой има опит?

Общи условия

Активация на акаунт