Възстановяване на приятелство - как?

• 2 769
  • 40
  •   1
Отговори
Как събрахте сили да се свържете със стари приятели, които сте изгубили по своя вина? Преди няколко години бях в много токсични взаимоотношения, развалих приятелството си с много близки хора, но с точно определена приятелка ме тормози най-много и до днес. Искам да се свърже с нея, но не съм сигурна как ще го приеме тя и дали има смисъл, доста съм несигурна какво да правя. Попадали ли сте в подобна ситуация, без значение от коя страна? Какво направихте?

# 1
имам два такива случая в живота си - едно много близко дългогодишно приятелство (наистина съжалявам, че така се развиха нещата) и едно добро познанство (може би повече ми чукна егото)
вината никога не е била само в едната страна, но да приемем, че аз съм била по-виновна
и в двата случая ме игнорираха - телефонни обаждания, смс-и (едното беше в по-отдавнашно време), съобщения - никой не отговори на нищо
с едната продължаваме да си лайкваме снимки във фб, но за това не се иска приятелсто в реалния живот
другата е възможно да е починала (минали са 15 г. откакто нямаме контакт), защото беше с хронично, нелечимо и влошаващо се заболяване

# 2
Само ти познаваш приятелката си, как би реагирала, но трябва да опиташ поне, щом смяташ, че си сгрешила. Звънни и.

# 3
Ако си имала токсични отношения, защо искаш отново да влизаш в такива?

# 4
Ако си имала токсични отношения, защо искаш отново да влизаш в такива?
Не, не, с бившия ми приятел бях в такива отношения и се отдалечих от близка приятелка.

# 5
Тоест заради него сте се сдърпали. Тя ти е намилала да го разкараш, ти си упорствала. Тъй ли?

# 6
Не, не споделях с нея цялата ситуация, не е казвала нищо относно него, нито го е познавала, реално е нямало скандал, просто в един момент се отдалечих от всички, не вдигах телефона, не отговарях и така.

# 7
На твое място бих ѝ се обадила и бих се извинила (ако има за какво). Или ѝ пиши. Мисля, че винаги си струва човек да опита да възстанови приятелство. Но без големи очаквания.

# 8
  • SF
Има много хора, с които с времето сме се раздалечили. Чакам обстоятелствата да ни съберат и ако животът се завърти така, че отново да общуваме, нямам против.

Когато прекратявам отношения, не обвинявам, не изяснявам, не давам обратна връзка, не критикувам и не се оправдавам, така че винаги мога да звънна отново и да подновя общуването с невинното "Как си, бе? Кво става с тебе? С мене става това и това...."
Ако отсреща усетя незаинтересованост, човекът вече наистина заминава в листата на тези, на които повече никога няма да звънна, а ако се засечем някъде, ще се поздравим усмихнато и ще продължим всеки по пътя си. Въобще не се натискам на никого.

Имах съученичка, с която години след училище се намерихме. Общувахме, пътувахме. После спряхме по неизвестни за мене причини, за някои неща само мога да подозирам, но с времето ги забравих. Наскоро лекичко започнахме отново да се виждаме. Всяка от нас се държи, сякаш няма нищо, но виждам, че от нейна страна има едно дистанциране. Аз спазвам същото отстояние. Не бих предложила повече от това, което виждам като желание и намерение от отсрещната страна

# 9
Както се казва. Няма какво да губиш.
Пиши пък другото е божа работа. Приятелството со е хубаво нещо

# 10
Колко време е минало?

# 11
Около 3 години.

# 12
Не е много. Действай.

# 13
  • SF
Имало ли е скандал или просто сте се отдалечили по елегантен начин?
И в двата случая се прави, че не са минали 3 години, а само 3 месеца - лято, пътуване, нещо непредвидено у дома. Но не като обяснения защо не си се обаждала 3 години, а като "споделяне" как са минали последните МЕСЕЦИ.
Обяснения не дължиш. Вина не изпитваш. Отговорности нямаш. Все пак тя също не те е търсила през това време.
За танго са нужни двама.

# 14
Само отдалечаване, но по моя инициатива.

Ще последвам съветите и ще споделя резултатът, благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт