Мотивационно писмо за прием в първи клас

• 1 391
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, имаме нужда от помощ писал ли е някой мотивационно писмо до директора на училището във връзка с прием на дете в първи клас?
Искам да запиша детето ми в харесано от мен държавно училище, но на класиранията не ни приеха, тъй като нямаме никакви точки, след това се обърнах към училището и ни казаха,че трябва да напишем мотивационно писмо до директора, тогава може да пуснат допълно места за прием в първи клас.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 13:37 от siana524

# 1
Потърсете с гугъл, има примери.
В кое училище искат такива писма?

# 2
Потърсихме в гугъл, но нищо не успяхме да намерим

# 3
Дайте малко насоки. Какъв тип училище е, частно ли, чуждестранно ли, лицей, какво? Ако е частно, има тема за частните училища, там може да Ви дадат съвет.

# 4
Дайте малко насоки. Какъв тип училище е, частно ли, чуждестранно ли, лицей, какво? Ако е частно, има тема за частните училища, там може да Ви дадат съвет.

Искам да запиша детето ми в харесано от мен държавно училище, но на класиранията не ни приеха, тъй като нямаме никакви точки, след това се обърнах към училището и ни казаха,че трябва да напишем мотивационно писмо до директора, тогава може да пуснат допълно места за прием в първи клас

# 5
За първи път чувам такова нещо.

Влезте в ChatGPT и му поискайте /на български/ да Ви напише мотивационно писмо до директора на училището, изброявайки какво да включва то.
Нямате си представа как хубаво ги къдри и пише изкуственият интелект. Вие може само да редактирате след това.
Успех!

# 6
  • София
Има система и правила за прием в училище. Хубави, лоши, но ги има и хората се съобразяват с тях.
На някои за малко не са им стигнали точките и децата им ще учат, там където са класирани.
Вие "нямате никакви точки", но с подходящото "стимулиране" ще се открие допълнително място точно за Вашето дете.
Всички искаме правила и спазването им, но да не се отнасят за нас.

# 7
Написаното с ЧатДПТ страшно много си личи и задължително трябва редакция след това.
Мотивационното писмо все пак трябва да включва специфики на училището и защо сте се спрели точно на него, но не "нямаме точки, а трябва да го запишем някъде".
Подобни писма се пишат и в университети - може да търсите примерни, които да ползвате като насоки и идеи, но да си ги адаптирате спрямо възраст, нужди и т.н.

# 8

Искам да запиша детето ми в харесано от мен държавно училище, но на класиранията не ни приеха, тъй като нямаме никакви точки, след това се обърнах към училището и ни казаха,че трябва да напишем мотивационно писмо до директора, тогава може да пуснат допълно места за прием в първи клас

Ти бот ли си? Защо повтаряш абсолютно същото, което вече си написала, след като хората ти задават доуточняващи въпроси по вече написаното?

Изобщо не те виждам как ще пишеш мотивационно писмо и ще имаш претенции в кое училище да учи, ако зависи от твоите способности.

# 9
Е, стана ясно, че е държавно училище, а мотивационно писмо искат за допълнителни точки, защото училището не е по район явно.

Ами аз бих написала нещо от рода на това, че искам най-доброто за детето си, а училищата в района, в който живеем, не отговарят на разбиранията ми за добра среда и обучение, материална база, двор, храна, ако щете и пр. Ако имам по-голямо дете в училище наблизо (в същото явно не е, иначе точките щяха да са повече) или ако аз и мм работим в същия район, също бих споменала. Още - чувала съм добри отзиви от близки и познати; с добри впечатления съм от деца, учили там; препоръчано ми е от...; имам добри отзиви за учителите. Неща от този сорт.

Допълвам още някои фрази и ключови думи, които също може да включите, стига да са истина, разбира се - училище с традиции; добри резултати на НВО; сантимент, ако например и вие сте учили в същото училище; чист въздух, ако става въпрос за София, знам, че там от район до район има много голяма разлика.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 17:28 от Мила Атова

# 10
За техникума по обществено хранене мотивационното писмо става ли и за гимназия по древни езици? Как така да ви се напише мотивацонно писмо, без да знаем за къде е?
И подпомогни малко този, който ще ти го напише - като кажеш защо наистина искаш детето ти да учи там?

# 11
В мотивационното писмо напишете Вашите лични мотиви и аргументи да желаете толкова силно точно това училище. Това е писмо в свободен текст, което изразява Вашите лични убеждения и желания, как да Ви го напише друг?
Реално Вие повтаряте едно и също, не ни класираха там, искаме. А защо?
Близо е до дома Ви, смятате учителите за добри професионалисти, Вие сте учила там, харесва Ви базата, има дете, приятелче на Вашето, което е там ????? Разбирате ли?

# 12
Аман от амбициозни родители! Едно мотивационно писмо не може да напише, но тропа с крак и казва къде иска да учи отрочето.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 18:01 от Monza

Общи условия

Активация на акаунт