Кандида

• 369
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, имам сериозен проблем.

Изтормозена съм, не спирам да плача и много ме е страх.

Преди около две седмици притиснах средния ми пръст на ръката и си пробих нокътя много силно. Започна да израства уж, но в новия нокът започна да зеленясва и да е мек. Заедно с това започна и нокътя на палеца на крака ми да променя цвета. Незнам какво става.

На всичкото отгоре съм бременна в 38 седмица и онзи ден ми излезе и микробиология в която излезна че имам Кандида и ми назначиха лекарства съвместими с бременността.

Запазих час за дерматолог след три дни обаче се измъчвам докато дойде този момент защото изчетох всичко свързано с тази гъбичка и се оказа че заразява освен вагинално, нокти, коса и кожа. Което означава, че ако имам възможността да кърмя няма да мога защото ще бъда на антибиотици.

Някой сблъсквал ли се е със същия проблем?

Болката ми е, че заради моето здраве може и да не кърмя. Ако избера себе си пред кърменето добра майка ли ще съм? Ще изпадна в депресия, а и от това ме е страх.

Ще се побъркам. Знам, че още не е сигурно, но както казах освен пръста на ръката ми и палеца на крака ми се променя …..

# 1
Не съм запозната с гъбичките но относно кърменето здравето на майката е на първо място. Няма да сте лоша майка ако не успеете да храните бебето си с кърма. Това е голяма стигма в обществото и трябва да се промени. Майка ми ни е хранила мен и сестра ми с ам и нищо ни няма вече 20+ години. Според мен избягвайте да четете неща онлайн колкото се може, дори да знам и че е трудно и опитайте да бъдете спокойна. Щом имате час при лекар всичко ще се оправи. Успех и дано нещата на преминат леко!

# 2
Здравейте, имам сериозен проблем.

Изтормозена съм, не спирам да плача и много ме е страх.

Преди около две седмици притиснах средния ми пръст на ръката и си пробих нокътя много силно. Започна да израства уж, но в новия нокът започна да зеленясва и да е мек. Заедно с това започна и нокътя на палеца на крака ми да променя цвета. Незнам какво става.

На всичкото отгоре съм бременна в 38 седмица и онзи ден ми излезе и микробиология в която излезна че имам Кандида и ми назначиха лекарства съвместими с бременността.

Запазих час за дерматолог след три дни обаче се измъчвам докато дойде този момент защото изчетох всичко свързано с тази гъбичка и се оказа че заразява освен вагинално, нокти, коса и кожа. Което означава, че ако имам възможността да кърмя няма да мога защото ще бъда на антибиотици.

Някой сблъсквал ли се е със същия проблем?

Болката ми е, че заради моето здраве може и да не кърмя. Ако избера себе си пред кърменето добра майка ли ще съм? Ще изпадна в депресия, а и от това ме е страх.

Ще се побъркам. Знам, че още не е сигурно, но както казах освен пръста на ръката ми и палеца на крака ми се променя …..

Все пак дори и да съм си запазила час ако препоръчате добър лекар ще съм благодарна

# 3
Има антибиотици, които са съвместими с кърменето. Аз пък съм на мнение, че кърменето трябва да се стимулира. Има безплатни консултанти за кърмене, аз лично слушах и четях материалите на Хедра и Ася Демирева.

Общи условия

Активация на акаунт