Покажете си хола / споделете идеи

• 116 610
  • 493
  •   1
Отговори
# 330
xenia незнам с какво се занимаваш обаче да ти кажа честно,ако така говориш за моя дом например както говориш за дома на ov4eva и оплюеш всичко в него,ако ще най-грозната къща да имам и да го знам би ми станало много неприятно.Има много други начини по,които можеш да изкажеш мнението си.Не се заяждам,нито подценявам мнението ти просто ми стана малко кофти и реших да си го напиша.Извинявам се за спама.

# 331
Ето,че темата от покажете си хола взе да преминава в какви ремонтни планове имате,ти отговарям,че не съм сменила цикламата тъй като ще променям доста неща ,но тъй като средствата са това което са,давам приоритет на други работи.Ксения,ами какво ще кажеш,ако разбереш,че след завоя на хола започва кухнята,която пък е в зелено.Естествено,че не я дразни ,нали е жена естет.И в тази връзка си мисля,добре,че не си и преподавала ти,иначе едва ли би се дипломирала.Така като те чета оставам с впечатление,че не се занимаваш професионално с тази работа,не ,че имам нещо против дилетантите,но аз лично предпочитам да се обърна към проф.инт.дизайнер,така де ако те заболи зъб ще му сложиш я ракиица я обезболяващо ,но накрая ще отидеш на зъболекар все пак.Хубаво е човек да има мнение,още по хубаво е да го изрази,но няколко теоретични извадки от Интернет не правят човека професионалист.Затова се учи все пак

# 332
Много правилно- и аз все това повтарям, когато не разбират как се прави, да се обръщат към професионалист.

А ти все пак я попитай свекърва си като я видиш какво отношение има масата с осветителното тяло към ордерната система и златното сечение. Това е композиция все пак. Попитай я, според нея правилна ли е тази композиция!

# 333
Някой може ли да ми даде идея какъв цвят да боядисаме хола?  newsm12  Купихме разкошен СИВ диван на големи СИВИ цветя, а паркетът е "опушен орех" (май така се казваше цвета).  newsm53 Та сега се чудим с мъжо какъв цвят да направим стените.
Кухнята е в жълто и оранжево...спалнята в лилаво...детската в светло зелено....Не ми се иска много да е бял холът, но май натам вървят нещата.  smile3506
Без да се занимавам професионално с дизайн,не те съветвам да правиш стените в ярки и наситени цветове(когато цветовете се нанесат на стените изглеждат по-наситени).  Аз лично не харесвам съседни стени в различни цветове.Нещо светло прасковено(представям си един цвят но дали точно така се казва?)Зависи на какви цветове ще наблегнеш при пердетата,килимите,другите мебели...

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 20:48 от doreta

# 334
Ксения това за което говориш се употребява в класическото обзавеждане и най вече в банкетните и бални салони.При модернистичното(така ли се казва) пропорциите не са право пропорционални.Току що това ми каза един дизайнер,ама той пък да не би да разбира повече от теб човека newsm78 как си позволява и аз не знам.За сега свекърва ми се ограничава до намирането на покривка за легло,която да се връзва на синята спалня с зелени и виолетови отенъци и на антикизираните зелени напръскани с жълто стени на спалнята.Аууу ужас.
Също предлагам дискусията между теб и мен да приключи,тъй като темите покажете си хола,кухнята,банята и т.н. служат на заинтересуваните да черпят идеи дори и минимални от това което се показва.Не е задължително от мен или от Пинко Палино. Просто има хора които не могат да си позволят дизайнер ,така,че ......темите покажете си....служат именно за черпене на идеи как да си го направя или така не бих си го направила.

# 335
Ако ми позволите лек офтопик: Овчева, не спори с Ксения. То е и невъзможно де, тя е известна из форума със стила си.

Аз обичам да гледам холовете, кухните и прочие неща на потребителите, показват ми различна гледна точка и начин на мислене. Понякога и непрофесионалист може да има добра идея. А кухнята ти ми е една от любимите сред показваните тук.

Не съм професионалист, просто естет.

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 21:39 от Р0кси

# 336
Без да се занимавам професионално с дизайн,не те съветвам да правиш стените в ярки и наситени цветове(когато цветовете се нанесат на стените изглеждат по-наситени).  Аз лично не харесвам съседни стени в различни цветове.

Никак не мога да се съглася с това!  Naughty

Има стени, които "си искат" да бъдат подчертани - било с друг наситен цвят, било с друг материал. Мога да унагледя и двете.

# 337
  • София
Мога да унагледя и двете.
Моля те,направи го  bouquet

# 338
ОК, ама да стане утре, на дневна светлина. Иначе имам стари снимки, ама са ужасни!

# 339
  • София
Достатъчно бях впечатлена и от онази част на апартамента ти,където снима огледален гранитогрес,така че чакам с нетърпение до утре Laughing

# 340
Ако ми позволите лек офтопик: Овчева, не спори с Ксения. То е и невъзможно де, тя е известна из форума със стила си.

Аз обичам да гледам холовете, кухните и прочие неща на потребителите, показват ми различна гледна точка и начин на мислене. Понякога и непрофесионалист може да има добра идея. А кухнята ти ми е една от любимите сред показваните тук.

Не съм професионалист, просто естет.

Благодаря
Абсолютно съгласна.Да си естет е по трудно отколкото професионалист.То естетизма си е вградена екстра.

# 341
  • София
ov4eva от чисто любопитство ти погледнах кухнята.Много ми хареса,със здраве да си я ползваш!

# 342
имам чувството,че някой хора страдат от липса на самоизява и си мислят,че тук е мястото да се изтъкнат колко много знаят и колко са велики

# 343
  • Benelux / Varna
имам чувството,че някой хора страдат от липса на самоизява и си мислят,че тук е мястото да се изтъкнат колко много знаят и колко са велики
Peace
Без да се занимавам професионално с дизайн,не те съветвам да правиш стените в ярки и наситени цветове(когато цветовете се нанесат на стените изглеждат по-наситени).  Аз лично не харесвам съседни стени в различни цветове.

Никак не мога да се съглася с това!  Naughty

Има стени, които "си искат" да бъдат подчертани - било с друг наситен цвят, било с друг материал. Мога да унагледя и двете.

Аз имам детска стая в която 2 стени са в жълто и две в лилаво и таван жълт, наситени ярки цветове, всички  покрай мен смятаха че това е неуместно и няма да изглежда добре, но се получи страхотно и на мен тази стая ми носи чудесно настроение.
Спалнята с най-голямо удоволствие ще си я направя в цикламено точно това като на ЕТА съм си харесала, с бели мебели.

# 344
Някой може ли да ми даде идея какъв цвят да боядисаме хола?  newsm12  Купихме разкошен СИВ диван на големи СИВИ цветя, а паркетът е "опушен орех" (май така се казваше цвета).  newsm53 Та сега се чудим с мъжо какъв цвят да направим стените.
Кухнята е в жълто и оранжево...спалнята в лилаво...детската в светло зелено....Не ми се иска много да е бял холът, но май натам вървят нещата.  smile3506

дивана звучи интригуващо, ще пуснеш ли снимка?
а иначе сивото е благодатно, почти всички цветове му отиват. Тъмнолилаво, люляково, черно, яркочервено - аз бих избирала между тези цветове за стената, на която ще е долепен дивана, т.е. една акцентна стена, а другите- бели или блееедо сиво.

Все още нямам снимка на дивана тъй като е на съхранение в магазина, но трябва да си го вземем тази седмица и ще пусна снимки. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт