Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 197
  • 596
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,
картата artecard campania за 3 дни освен за градския транспорт в Неапол, важи ли и за автобуси извън Неапол и за кои ?
Благодаря !

# 316
Следващата събота летим за Неапол, а все дъждовно го дават. Дайте идеи какво можем да посетим ако постоянно вали Simple Smile

# 317
Napoli sotterranea.  Simple Smile
Но само в събота го дават да вали и то за час.
После ще си е добре. Simple Smile

https://www.accuweather.com/en/it/napoli/2572430/march-weather/2572430

# 318
  • София
Много е рано да са каже какво ще е времето. И при нас предварителните прогнози бяха за дъжд, но като наближи датата се смени прогнозата и наистина изобщо не валя.

# 319
Доколкото виждам за сега прогнозата в за слънце и дъжд. Може би ще става за разходки.

# 320
Дано е така, че така го мечтая това пътуванееее!

# 321
Пролет и есен времето е доста непредвидимо в Италия. Често е дъждовно. В края на октомври ни валя страшен дъжд в Неапол, единият ден буквално не можеше никъде да се ходи, освен ако не искаш да си с мокри дрехи после, чадър не помага.

# 322
Здравейте, включвам се в темата, тъй като ни предстои семейно пътуване с двете ни деца на 6 и 10 години в средата на юни. Ще имаме 5 нощувки, искаме да разгледаме Неапол, Помпей, може би Везувий, колкото се може от Амалфийското крайбрежие и Капри. Целта ни е да обиколим повече места, но хем да избегнем неудобството от пътуване с автобус, хем да не похарчим огромни суми за фериботи. Разглеждах оферти за еднодневни екскурзии, може би ще се възползваме. Все още не съм запазила място за нощувки, но сме се насочили към кварталите Chiaia, Vomero и Centro Storico. Молбата ми е да споделите кой е по-подходящ според вас, как е най-добре да се подредят обектите и градовете за посещение. Кацаме в Неапол по обяд, а полетът обратно към България е вечерта. Приемам всякакви съвети и препоръки. ☺
Благодаря предварително на всички пътешественици! 🙏

# 323
Един ден за Неапол, един ден за Помпей и Везувий, един ден за Амалфийско крайбрежие и един на остров Капри. Някои хора се чувстват некомфортно в Чентро Сторико, според мен е безопасен район, Вомеро не в лош вариант, но липсва типичното южняшко усещане.

# 324
Благодаря Bradley Cooper!
Искам да попитам какви са възможностите за плажуване по крайбрежието на Амалфи, някой ходил ли е през юни и кои са по-удобни места за хора, разчитащи на обществения транспорт?

# 325
Аз веднъж ходих през юни, не беше много горещо, не знам дали водата ще става за къпане. Иначе в Позитано и Атрани има плаж.

# 326
Вомеро е много хубав и чист квартал различаващ се по вайб с испанския и централните части.
Ако сте капризни откъм боклуци и глъчка на улицата това е вашето място.

# 327
Имам още един въпрос относно комбинираните карти за транспорт и забележителности. Четох във форума за тези Campania artecard, но попаднах на Naples Conet Pass, с варианти за ден, два или три. Някой дали ги е ползвал, офертите ми се струват доста добри, та чак съмнителни с тези 25€ бонус ваучер за използване в ресторант, при положение че еднодневната карта струва 15€ 🤔

Ето линк, надявам се работи: https://naplespublictransport.it/buy-now-naples-city-pass/

# 328
  • София
Здравейте,

Искам да попитам има ли смисъл да се посещава аутлета, за който говорите Reggi outlet, май се казваше.
И има ли намаления края на март по принцип? Ако не случим на време, това ми е резервната опция Wink

# 329
Здравейте, прекрасни, пътуващи, обичащи Италия и супер полезни хора! Преди да започна с въпросите, да кажа, че програмата за Барселона, миналата година, си я направих изцяло от темата за Барселона и съм много благодарна! Та, още преди 2-3 месеца бях писала тук, с някакви общи въпроси, защото не беше наближило, но сега наближи, прочетох цялата тема и имам по-конкретни въпроси.
1. Запазихме си апартамент, който е близо до Orto Botanico di Napoli, това Ботаническа-та градина ли е? От рецензии за мястото, пише че е спокойно. Ако някой има поглед върху района, интересува ме дали можем спокойно да се прибираме вечер по тъмно - било то от заведение, било то от пътуване?
2. Относно транспорт и придвижване - Stella Gemella и avia ме насочиха към Artecard Campania . Какви други варианти за многократно пътуване да погледна, със сигурност ще ползваме много транспорт, защото родителите ми не могат да ходят супер много. Доколкото разбирам от написаното, ако може да се степенува по най-добър избор транспортът, така ли би бил: 1. ферибот; 2. влак; 3. автобус? И по-основният въпрос - мога ли да разчитам на Google Maps, за да ме насочва как да се организирам транспортно, защото в Париж, благодарение на него, се оправях чудесно.
3. От забележителностите в Неапол, видях, че се споменава Археологически музей и някаква катедрала (ще видя коя, явно има някоя по-емблематична), въпросът ми е: какво друго да видим - иска ми се да отидем някъде на високо (някой беше публикувал снимка, може би PetiaDCh, май от съседно градче, ще видя дали беше писала мястото; къде е правена заглавната снимка на темата? ); също някъде по крайбрежието. Въобще, ако някой реши, може да препоръча места, а аз ще продължавам да чета.
4. Не съм взела билети за никъде, но май само за Помпей ще ми трябват, мога ли да съм спокойна, че ще има на място? Въобще за някъде трябва ли предварително? Не ми се иска да взимам нищо предварително, защото не знам какво ще е времето.
5. И сега програмата:
1-ви ден - кацаме към 13 ч. май, мисля това да е денят за Неапол;
2-ри ден - Атрани и ако успеем, и някое друго градче около него - редовен ли е и има ли транспорт от Атрани към съседни градчета (че и от Неапол към Атрани), примерно да видим тези вила Руфоло или ако дадете предложение за нещо друго, с което да съчетаем;
3-ти ден - Помпей и евентуално Везувий - много ли е ходенето до Везувий или по-скоро стръмно ли е, май четох, че има автобусче, и с него ли има ходене?
4-ти ден - Позитано, Капри, Амафли - не знам дали са съчетаеми, ако са - май четох, че мога да взема някакъв комбиниран билет за ферибот и само да се съобразяваме с разписанието, така ли е?
Извинявам се за дългия пост и благодаря за помощта!

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 15:20 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт