Отговори
# 675
Интервю за Episode Dergi
https://episodedergi.com/tr/kerem-bursin-ozel-roportaj/

Говорихме с Керем Бюрсин за "Синята пещера".

"Аз съм човек, който е влюбен във всяка част от филма, и съм един от онези, които вярват в неговата магия".

Попитахме водещия актьор Керим Бърсин за производството, което беше излъчено миналата седмица. Бюрсин, който пише сценария на филма заедно с Осман Кая, обяснява мистичните аспекти на живота, които представляват отправната точка на проекта, любовта и основната тема на филма.

Какво е чувството да бъдеш създателят на историята?

- Накратко, усещането е невероятно. Мисля, че е неописуемо да създадеш история, герои, свят и след това да ги видиш как оживяват. Моите близки знаят много добре; Създаването на истории беше нещо, за което работих усилено и посвещавах много време до степен на лудост, и което правех с удоволствие, любопитство, вълнение и страст. Аз съм човек, който е влюбен и любопитен за всяка част от правенето на филми и вярвам в неговата магия.

Как тръгнахте? Много съм любопитен за процеса на създаване. Включихте ли се в проект или вече имате история и сте се заели да я оживите?

- Честно казано, завършвахме проект, върху който работех от години. Това е работа, върху която работихме с Осман Кая, която наричаме „Странна история“, и това е свят, който няма нищо общо с работа като Синята пещера. Междувременно ми дойде работа, с нюанси на любов и разбира се, разбирам защо се предлагат такива работи. Но предполагам, че исках нещо малко по-дълбоко, малко по-игриво и не можех да го обясня напълно.Веднага след като се върнах от срещата, реших да напиша история, която да разкажа. Тази история се появи, когато се запитах какво бих искал да разкажа за любовта и как бих искал да я разкажа. Веднага създадох цялата история в бележника си, сцена по сцена. След това седнахме с Осман Кая (мой много близък приятел, невероятен режисьор и ние също пишем всеки проект заедно) и написахме първата чернова за една седмица. Този проект в общи линии ми потече като вода. Но никога не съм мислил, че ще напиша любовна история в живота си. Помня, че с Осман Кая винаги се шегувахме с това, докато пишехме. Но сега казвам, че се радвам, че се случи.

Джем е едно от най-емоционалните ви изпълнения досега. През какъв процес на подготовка преминахте, за да отразите емоционалното пътуване на Джем на екрана?

- Не можах да прекарам много приятни пет седмици, докато играех Джем, защото той беше герой с много тежки тежести като цяло и сложността на ситуацията, през която преминаваше, не беше много приятна. Разбира се, забавлявахме се на снимачната площадка, но постоянното преживяване на тези емоции беше изморителен процес. От една страна, става по-лесно, когато напишеш историята и създадеш героя, но от друга страна, беше доста трудно да познаваш много добре дълбочината на героя и да го оживяваш, защото го знаеш.

Виждаме ви, когото обикновено гледаме в роли на харизматичен бизнесмен, като войник в Синята пещера. Може би за първи път ще гледаме един Керем Бюрсин с дълга брада, който може да се нарече скитник. Как тази роля беше промяна за вас?

- Мога да кажа, че това е една от най-зрелите роли, които съм играл. Мисля, че душата му е зряла и темата му е най-трудната от всички герои, които съм играл.

Керем Бюрсин: "Мисля, че любовта е както късмет, така и търпение. Наистина е трудно да го намерите в такъв забързан живот. Аз обаче вярвам в безсмъртието на любовта и ти си голям късметлия, ако успееш да я намериш."

Филмът има мистична атмосфера, преплетена с личното пътуване на Джем. Как мислите, че тези мистични елементи засилват емоционалната дълбочина на филма и историята? Мисля, че става по-реалистично, затова питам.

- Животът всъщност ни предлага много неща, когато обръщаме внимание, но ако не знаем как да гледаме, не забелязваме. Съгласен съм с последното ви изречение, това е ситуация, в която вярвам. Мисля, че това е тънка линия, защото искате да дадете тези данни, но не искате публиката да забележи. От друга страна, когато го гледате отново, става ясно, че всичко е разкрито както за публиката, така и за Джем. Ние се стремим да накараме публиката да изпита това, което изпитва героят.

Имате голяма фен база на международната арена. Следя телевизионните панаири в други страни през цялата година. Вие сте един от малкото актьори, чието име и фамилия карат хората да се чудят. Синята пещера ще бъде пусната в световен мащаб на Prime Video. Как мислите, че международната публика ще се свърже с този филм, особено като се има предвид емоционалната история на нейния герой?

- Надявам се да им хареса. Аз съм много внимателен и отдавам значение на факта, че историите, които пиша, са наистина универсални. Да си такъв създава възможности за много неща. Любовта вече е универсална тема. В същото време съм сигурен, че всички сме поглеждали назад към живота си и сме осъзнавали колко бързо тече. Всъщност сме отлагали мечтите, които сме имали, и нещата, които сме искали да направим толкова много, че сме си помислили дали си струва?

Всъщност искахте да заснемете филма в пещерата, но се отказахте, защото съвпадна с раждането на тюлените, което е възхитителен ход и всеки трябва да знае. И така, кое е сега кученцето, с което беше приятел в една част от филма?

- Да, когато отидохме до Синята пещера, за да изследваме с лодка, двама прекрасни хора дойдоха при нас и ни обясниха ситуацията с пещерите в региона. Тези хора пазят тези пещери от години. Нашият директор и мой скъп брат Алтан Дьонмез беше един от първите, които се отказаха от идеята за истинска пещера, веднага щом научиха за нея. Беше наистина страхотно решение и се радвам, че го взехме. Нашето желание е хората да уважават това и въобще да не си тръгват. Деврим и аз се разкъсвахме дали да осиновим кучето. Все пак някой щеше да го осинови и разбрахме, че е надежден човек. Надявам се да има много щастлив и красив живот.

Керем Бюрсин: "Аз съм много внимателен и отдавам значение на факта, че историите, които пиша, са наистина универсални."

Любовните филми не се снимат толкова много, колкото преди. Отдавам това отчасти на промяната в разбирането за любовта и на факта, че отделните животи са излезли на преден план. Въпреки че броят на хората, които вярват в любовта, намалява, каква е вашата гледна точка за безсмъртието на любовта?

- Мисля, че, разбира се, срещаме хора, които обичаме, на които се възхищаваме и с които имаме добри спомени, но не знам дали можем да определим днешната любов като стара, класическа любов. Не знам дали има публика, която иска да преживее това. Мисля, че любовта е както късмет, така и търпение. Наистина е трудно да го намерите в такъв забързан живот. Аз обаче вярвам в безсмъртието на любовта и ти си голям късметлия, ако успееш да я намериш.

# 676
Здравейте! Blue Heart

Хубав и успешен ден с позитивния Керем!

Днес е националният празник на Република Турция.
100 годиини от провъзгласяването на Републиката от Али Кемал Ататюрк!

Не можем да се оплачем от липса на новини за и от Керем.
Още ено интервю  с него за испанско списание част 1 и част 2.

Снимки от списанието.

💚💚💚

# 677
Джу, не е за испанско списание, а за турски сайт.

Хареса ми, че с Деврим са искали да осиновят кученцето, но все пак се е намерил стопанин, който да го вземе.

Изгледах го с английски субтитри
Интервюто за предаването "Други неща с Айсун Йоз".

Най общо вълнението и за двамата е голямо, за нея първи филм, за него първи сценарий. Филмът е и една смесица и със природата. Отношенията на бащата в едно семейство особено в дни, когато се говори за насилие, бащите трябва да са пример. Керем иска Турция да не бъде свързвана само с Истанбул. Отново говори за процеса на снимане и писане. Деврим и тя иска да напише свой сценарий и да режисира, но по нататък. Керем споделя за желанието и той да бъде режисьор и да пише кино истории. Личи си, че го иска много. До 40 казва, че ще играе 😁.
Журналистката сподели, че лятото била в Л.А. и Керем там много го разпознавали.

# 678
Мира, много съъм ти благодарна за превода на интервюто в EPISODE 2.
Интересното е, че във всяко поредно интервю срещаме нови страни
от богатата душевноста на Керем. Съвременното  м усещане за любовта.

А тези фенски колажи не спират... Но Керем си остава безразличен! Simple Smile

До скоро...

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 21:32 от jupetrov7

# 679
"Мечтите са днешните отговори на утрешните въпроси."

Искам отново да благодаря на Алекс за превода на филма и на интервютата на Керем през последната седмица. Това е огромен труд. 🍀 И на всички, които се включиха с мнения и ще продължат да го правят.

Кити, Алекс, Стина, Диди, Джу, Stfjjsjsj, 😚 Ще чакаме мнение и от Снежето като го изгледа.

Тези интервюта показаха с какво вълнение Керем се отнася към своята "първа рожба", разказвайки за процеса на писането и заснемането й. Филмът си заслужава успеха.
Желанието му да продължи да пише е огромно.

Тези интервюта показаха и Деврим като личност, нейните мисли, мечти и желания. Беше ми интересно да науча повече за нея. Пожелавам й успехи от тук нататък. Нека приятелството им с Керем да продължи цял живот както й самата тя си пожела. А защо не отново да направят заедно проект. И двамата споделиха, че го искат. 💙

Остана само подкастът на Пънар да излезе...но ако има и други няма да откажа 😀

Лек и успешен ден. Аз излизам в кратка ваканция. 💃

# 680
Много мили думи, Miraland, за които благодаря! Винаги е интересно човек да научава и друго мнение, даже и полезно 😊.
И спокойна и релаксираща ваканция! 🍀

# 681
Здравейте! Blue Heart

Слънчев и успешен ден с нашия Керем!

Приятна и полезна ваканция на Мира! И скоро да  се върнеш с още по-голямо вдъхновение
и нови идеи за форума ни! Flowers Four Leaf Clover
Абсолютно права си колко много нови детайли научихме за Керем
от мнножеството интервюта и статии за него  и новия му филм!
Благодарение на Алекс и на теб! Очакваме още и още - нямаме насита! Hands Clap

Новината от днес за Керем:

Навършват се 10 години от един от първите  филми, с които Керем се пояявява в Турция  -
"Ако забравя, прошепни ми" (Unutursam Fisilda).

И едно ехо оот Пещерата...

https://www.instagram.com/p/DBuFlKeo37B/?hl=bg

💖💖💖💖💖

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 11:04 от jupetrov7

# 682
# 683
Привет 💓

# 684
Забеязвам, че Платоничните са мнного весели! Hands V
Така се радвам, че и сериалът ще е весел! Харесвам теези весееели сериали
на Керем - прекрасно настроение имат! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

https://www.instagram.com/p/DBaFxFBuATm/?hl=bg

https://www.instagram.com/p/DBqwwUIJgQ3/?hl=bg

С нетърпение очакваме да видим отново Керем
в официалното събитие в Истанбул на 4-8 ноември.

💖💖💖💖💖💖

# 685
Привет!

"Синята пещера" е на трето място сред най-гледаните филми в света на Амазон прайм към 30 октомври. В топ 10 е в 81 държави и е на пето място в месечната класация.

# 686
От серията "Гримасите на Керем".

https://www.instagram.com/p/DBpo5EQoNIt/?hl=bg

https://www.instagram.com/stories/theb_sunshine/3490419557061700093/?hl=bg

ЛЕКА НОЩ.

💖💖💖💖💖

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 23:47 от jupetrov7

# 687
Прекрасната Ясемин скоро в реклама на Пежо

https://www.instagram.com/yaseminkayallen/reel/DBHBGhAMuZS/?hl=en

# 688
Едно ретро с Керем като китарист.