Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 31 126
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Ами, много е различно - при някой може ЩХ да нямат отношение към косопада, но при друг да е основен проблем.Според мен е твърде индивидуално.Аз установих, че при мен храненето с малко протеини доста влияе.Не обичам месо, ям го защото трябва, а млечните ги спрях преди три години.От известно време всеки ден взимам растителен протеин на  прах и забелязвам по- малко косопад и по-малко ми се оплита косата при измиване и разресване.Със сигурност и включването на Т4 помага.

# 511
Здравейте! Бих искала да попитам дали някой е ходил скоро и може да сподели мнение за д-р Тихомир Корудов и д-р Аделина Пенчева в Пловдив. Предстои ми преглед при ендокринолог относно щитовидната жлеза и тези две имена ми бяха споменати от личния лекар.

Според изследванията ми мисля, че имам Хашимото и хипофункция, но отскоро навлизам в темата и има още много да чета... След прегледа се надявам на повече яснота.

Предварително благодаря!

# 512
Желязно ветрило, при дъщеря ми при захар 4, се усъмниха за ИР, и след ОГТТ така и излезе.
Мисля, че и той може да има пръст в косопада.
При мен инсулинът е 6,7. Възможно ли е да има в такъв случай ИР?

# 513
Възможно е принципно. Виждала съм доста изследвания на обременяване при които сутрешния инсулин е добър и после на 60 и 120мин лъсва проблема.
Аз също съм с нормален сутрешен, даже по-нисък от твоя и все се каня да направя обременяване, защото подозирам проблема и ендокриноложката ми също го потвърди, че сутрешния е за ориентир, но понякога може да подведе, че са ок нещата.

# 514
Моите инсулин и захар на гладно са прекрасни. На 120-та минута лъсва проблем..

Аз имам друг въпрос обаче. Възможно ли е влошаване на ИР при прием на Т4, в случая Еутирокс?
При положение, че не се консумират бързи въглехидрати и са нормално ограничени бавните.

# 515
Нека и другите дами с такива проблеми да кажат, но според мен не би трябвало. Добре поддържаната щитовидна функция спомага за по-добър метаболизъм съответно по-добър контрол на ИР.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 13:21 от mibobo

# 516
Аз също съм чела, че хипофункцията влошава ИР заради забавения метаболизъм.

# 517
Еутирокса не ми пречи на ИР. Ако и за двете се грижите, както трябва няма да имате проблем. При мен е така. Общото и при двете е разбира се - забавения метаболизъм, дефицити, непоносимости и т.н. , обичайните неща, с които трябва да внимаваме.

# 518
Аз също съм чела, че хипофункцията влошава ИР заради забавения метаболизъм.

Да, но пък в случая при напасната доза на хормона и Т4 в горната третина, има влошаване. Не е нещо фрапиращо, но все пак..
Мярках някъде такава информация обаче нямам никакъв спомен къде.. Почудих се дали някоя дама тук е забелязвала нещо такова.

Галина, ще проверя пак за дефицити. Преди време се борих с Б12 и Д3.

# 519
А Т3 как ти е? Защото той може Т4 да е оптимален, но ако е лоша конверсията и Т3 е лош пак си е хипофункция

# 520
Честно да си кажа, в момента точно не знам как е. Преди месец ги пусках всички, за контрола,дали най-накрая съм нацелила точно дозата Т4 и тогава Т3 беше малко над средата.
Ще прегледам сега кое влошава конверсията, че напосюедък почнах пак много кафета да пия и ми се иска да изям един шоколадов слон.. Въздържам се, но пък се изнервям.

# 521
Ако е над средата е добре. Ако малко само е влошена ИР, не се втелявай толкова, човек има всякакви периоди и на ядене, стрес, боледувания, дефицити.

# 522
Аз по-скоро се дразня на хищния глад, беше се притъпил. И ме човърка любопитство.. 😆
Имам лошата черта да искам да знам какво, защо и как за нещата, които ме засягат или са ми интересни.
За две години от тук изчетох и научих много неща, които ми помогнаха. Отделно се ровя от време по разни английски източници.
В крайна сметка на дамите тук ви липсва само дипломата, къде къде повече информация давате и сте по-отзивчиви от лекарите.. Благодарности! ❤️

# 523
Провери се за дефицити тогава, аз поне при липса на В12 ям като невидяла, защото ми липсва енергия.

# 524
Аз при дефицит на желязо много налитам на сладко. Обяснявам си го също с липса на енергия. Апропо, много хора при желязодефицитна анемия обичат да гризат лед, защото ги разсънва и за малко разсейва мозъчната мъгла.

Общи условия

Активация на акаунт