Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 31 038
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Моята коса винаги беше с мазен скалп, къпех я на 2-3 дни. После една приятелка ме светна за всичката химия в козметиката и си взех сапун шампоан с много изчистен състав и веднага косата ми започна да изкарва по 7 дни. Мисля, че това омазняване е било реакция към някаква химия в шампоаните. Дори и бебешките шампоани са ужас.

# 106
  • София
Моята коса винаги беше с мазен скалп, къпех я на 2-3 дни. После една приятелка ме светна за всичката химия в козметиката и си взех сапун шампоан с много изчистен състав и веднага косата ми започна да изкарва по 7 дни. Мисля, че това омазняване е било реакция към някаква химия в шампоаните. Дори и бебешките шампоани са ужас.

Би ли споделила кой е този сапун-шампоан?

Аз си мия косата всеки втори ден, не мога да си представя дори, че мога да изкарам цяла седмица с едно миене, но ако успея да си я мия на 3 дена, ще е добре. Не че ми е толкова мазен скалпа, но на 3 ден ми е една по-сплескана и леко мазна, което ме влудява.

# 107
Catty m,
Ползвала съм няколко различни и от други марки също, всеки с обикновени съставки  при мен действа добре. При избора на козметика ползвам правилото да е направена от съставки, които са годни и за ядене.
Ето този най-често ползвам
https://soapfactory.bg/product/%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d … 1%81%d0%bb%d0%be/
Ефекта не е бляскава и лесна за разресване коса, но предпочитам без екстрите за блясък, но и без кошмарното омазняване. Не ползвам балсам.

# 108
Здравейте. Скоквам и аз в темата в търсене на читав ендокринолог, който не гледа само ТСХ да е "в норма". Засилила съм се към доктор Мария Алексиева. Някой има ли впечатления от нея?

Спечели ме това, че е консултант по кърмене. След като едно популярно светило, което твърдеше, че щитовидните хормони и лактацията нямали нищо общо, ми спря хормона и с него почти останах без кърма, започнах да чета повече и да си давам сметка колко масово се претупва следенето на Хашимото. Та съм в търсене на лекар, който ще гледа оптимално ФТ4, пък би пускал и допълнителни изследвания за дефицити и за проблеми с инсулина.

# 109
Здравейте, почти всичко изчетох във форума за подостър тиреоидит , защото ме диагностицираха с това.
Резултатите са ми ТСХ 0.01, ФТ4 - 50, Cye - 50, CRP-40 и за капак вит.Д-163 при норма до 100. От една седмица съм всяка вечер с температура, от три седмици с ускорен пулс
Предписаха ми КС първата седмица всеки ден по 10 хапчета, втората по 7 и всяка седмица намаляне до 6 седмици.
Въпросът ми е има ли начин да избегна КС или не, защото ми се вижда страшно висока дозата и доста ме плаши.
Само да добавя, че преди два месеца всичко си ми беше в норма/ по точно имам лека хипофункция/ До сега никога не съм пила хормон.

# 110
За другото не мога да дам мнение, но ми стана интересно този толкова висок Д как сте го постигнали?

# 111
За другото не мога да дам мнение, но ми стана интересно този толкова висок Д как сте го постигнали?

И аз не знам как стана, Януари ми беше 30 след пиене на почти година ойлесен, после бях поспряла да пия и почнах може би юни със спрея на бетър ю до момента съм изпръскала един спрей и съм в началото на втория спрей.
И аз се изненадах от резултата, може да в повлияло и стоенето повече на слънце, все пак беше и лято.

# 112
Момичета, бърз въпрос... Искат ли ви рецепта за еутирокса. Върти ми се в главата, че не трябваше. Имах една преди не знам колко време, и не знам дали ще я признаят даже. Снощи си купих, но аптекарката освен, че беше и неприятно кисела и крива, измрънка света, че не съм носила рецпетата. Така или иначе съм на лекар в началото на окотмври де, но ми идваше да и кажа какво мисля специално за обслужването и.

# 113
Момичета, бърз въпрос... Искат ли ви рецепта за еутирокса. Върти ми се в главата, че не трябваше. Имах една преди не знам колко време, и не знам дали ще я признаят даже. Снощи си купих, но аптекарката освен, че беше и неприятно кисела и крива, измрънка света, че не съм носила рецпетата. Така или иначе съм на лекар в началото на окотмври де, но ми идваше да и кажа какво мисля специално за обслужването и.

Никога не са ми искали рецепта за Еутирокс!

Никога.

# 114
  • Варна
За л-тироксин ми искаха, еутирокс не знам, Сега пия Тирозинт и поръчвам от Гърция

# 115
Еутирокс е лекарство, за което е задължителна рецептата.
В някои аптеки са ми я искали. Моят ендо започна да ми дава всеки път когато ходя, както казва за всеки случай, защото някои пациенти му се оплакали, че не им го продават иначе.

# 116
И за Л-тироксин искат рецепта. Последния път ми го дадоха без, като им казах на кава доза съм и записаха името на лекаря, който ми го е изписал... а рецептата ми е отпреди години и не знам къде е завряна.
Май ще си поискам от личния лекар, при следващо ходене, знае ми дозата Thinking

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 16:16 от peneva_a

# 117
От миналата година искат за еутирокс, някъде в края започнаха.

# 118
nana7777 спирала ли си приема на Д преди изследването? Защото така като те чета имам чувството, че не си.

Никога не са ми искали рецепта, аз съм на Еутирокс от 25г

# 119
nana7777 спирала ли си приема на Д преди изследването? Защото така като те чета имам чувството, че не си.

Никога не са ми искали рецепта, аз съм на Еутирокс от 25г

Не го бях спряла

Общи условия

Активация на акаунт