Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 31 044
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Значи резултатът е фалшиво висок. Спира се за 6 седмици преди изследване.

# 121
Значи резултатът е фалшиво висок. Спира се за 6 седмици преди изследване.

Знам че се спира,но и предишни пъти като съм го изследвала съм го спирала два-три дни преди изследването.

# 122
Не са достатъчни 2-3 дни.
Всеки един витамин/минерал се спира за поне 2-3 седмици преди изследване (за В12 трябва и повече) за да може резултата да е реален иначе изследването отчита в тялото добавката приета външно а не истинските нива. Така, че въобще не може да си правиш никакви изводи от това изследване.

# 123
  • 🌊
Аз само основно четях в темата, но през декември ми предстоят контролните изследвания и сега съм леко шаш, защото ендокринологът не ми спомена, че трябва да се спират.
В момента пия желязо, витамин Д, иногинол и инсуресист. Вит Д и желязото със сигурност са аут, но за другите две не съм сигурна дали трябва да се спрат
Съдържание на Иногинол
Скрит текст:
Състав в 1 капсула:
 D-хироинозитол      500 mg
 Мио-инозитол     200 mg
 Ревифаст екстракт от японска пача трева         80 mg
 Манган   4 mg
 Фолиева киселина   200 μg
 Витамин D3 - холекалциферол   10 μg
Помощни вещества: за пълнители - микрокристална целулоза, арабска гума, кроскармелоза натрий;  като  антислепващи агенти - магнезиев стеарат и силициев диоксид.

Състав на Инсуресист
Скрит текст:
Съставки:
в дневна доза (2 капсули)
Алфа-Липоева киселина   300 mg*
Банаба екстракт листа /Lagerstroemia speciosa/   300 mg*
Гимнема силвестре екстракт листа /Gymnema sylvestris/   200 mg*
Канела цейлонска кора на прах /Cinnamomum zeylanicum/   100 mg*
Други съставки:
Желатин (капсула), магнезиев стеарат, аерозил.

# 124
  • Варна
Заради биотин излизал ли ви е грешен резултат, по-скоро завишен? Днеска се стреснах яко, но съм пила В витамини и май е заради тях, ще чакам да повторя

# 125
Влияе да, но мисля че беше само на ТСХ (не съм сигурна напълно)

# 126
Чебурашка, за какво ти изписаха Инсуресист?

# 127
  • 🌊
Чебурашка, за какво ти изписаха Инсуресист?
Инсулинова резистентност с НОМА 3.68. Това е единственото, което ми откриха заедно с недостиг на желязо и вит Д.

Имах съмнения за Хашимото, защото често се споменаваше с ИР и затова следя темата, но според тестовете май нещата са в норма.
Скрит текст:
FT 3  4.780   pmol/l   2.250 - 6.000
FT 4  14.59   pmol/l   9.15 - 23.86
TSH 1.923   mU/l   0.350 - 5.000

# 128
  • Пловдив
Здравейте, почти всичко изчетох във форума за подостър тиреоидит , защото ме диагностицираха с това.
Резултатите са ми ТСХ 0.01, ФТ4 - 50, Cye - 50, CRP-40 и за капак вит.Д-163 при норма до 100. От една седмица съм всяка вечер с температура, от три седмици с ускорен пулс
Предписаха ми КС първата седмица всеки ден по 10 хапчета, втората по 7 и всяка седмица намаляне до 6 седмици.
Въпросът ми е има ли начин да избегна КС или не, защото ми се вижда страшно висока дозата и доста ме плаши.
Само да добавя, че преди два месеца всичко си ми беше в норма/ по точно имам лека хипофункция/ До сега никога не съм пила хормон.

Оскъдна е информацията навсякъде за тази диагноза и е доста коварна.
От над 10 месеца се боря с него, като 9 от тях бях на КС. Имайте предвид, че в началото бях точно на тази схема с бързото сваляне на дозата, но веднага рецидивира и се започва отначало - писала съм доста, ако искате погледнете постовете ми.

Чебурашка, а ТАТ и МАТ изследвахте ли, защото от тях се вижда Хашимото. А без да съм супер компетентна мисля, че имате хипофункция

# 129
Е защо да има хипофункция?

# 130
  • Пловдив
Може и да не съм права, но нали оптималните стойности трябваше да са над средата на референтните стойности и ТСХ да е до около 1,50

# 131
Жената има ИР и като започне режим и навакса дефицитите, щитовидните ще се подобрят.За мен не е хипофункция.
За Хашимото да, трябват Тат и Мат.

# 132
  • 🌊
Това са резултатите ни от юли преди да мина на режима, само от тогава имам ТАТ и МАТ, при новата ендокриноложка изобщо не ги поиска за ре-изследване.
Скрит текст:

# 133
Аз запълних дефицитите чак след като хормоните на щитовидната станаха оптимални.

# 134
С тези резултати аз не бих казала, че жената има проблем в момента, освен ако няма обективни оплаквания.За мен ще се подобряват с времето.
Аз запълних дефицитите без проблем, успоредно с терапията за щитовидната.
Обаче, ако жената е на строг режим с въглехидратите, трябва да се следи по-често.Мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт