Lyrica и Arcoxia за лечение на фисура и често ходене до WC?

• 240
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте! Свързах се чрез здравното приложение Хийли с гастроентеролога Владимир Драганов, относно гореизброените проблеми. Обаче като написах в Гугъл лекарствата, които ми е изписал, май ще се откажа от това лечение. Изглеждат ми доста сериозни и за лечение на епилепсия пише че е Lyrica. Аз имам анална фисура и на всичкото отгоре често ходене по голяма нужда. Надявах се поне честото ходене да мога да оправя, защото така раздразнението е голямо и съвсем не се трае. Обаче с тези лекарства ще стане малко като във вица... няма да ме излекуват, но поне няма да ми пука.
Вие как мислите, правилно ли постъпвам, като се отказвам да ги пия?
И пропуснах да спомена, че от години пия антипсихотик Абилифай, струва ми се съвсем неуместна комбинация, заедно с другите две лекарства.

# 1
Моляяяя???
Това сериозно ли е???
Това са лекарства, които изобщо не са за тези ти симптоми.
Пия Лирика от година, заради 100 невралгии. Изобщо не се изписва за гастроентерологични проблеми. Няма да ти навреди, ама няма и да ти помогне изобщо. Да, особено в комбинацията с лекарството, което пиеш може и да не ти пука за болката, ама WTF, да ходиш надрусана заради фисура?? Другото е НСПВС - то вече може да ти разбичка храносмилателната система още повече. Не съм го пила точно това, защото съм с ужасен гастрит и са ми забранени (от гастроентеролозите), ама дори и преди това, при криза - отново заради дисковите ми хернии съм се превивала от болка в червата от един прост диклофенак например.
Ох, ужас просто.
Сега - намери си читави лекари и забрави за онлайн прегледи. Особено за фисурата - то трябва да те прегледа хирург-проктолог и да види, ще мине ли само с мазане или си за оперативно лечение.
За честото ходене по WC (не ти завиждам, с фисура сигурно е ад) - читав гастроентеролог, със съответните изследвания на фецес и ако трябва - колоноскопия.
И направо го забрави този, както лекарствата, които ти е изписал. То така, ако ставаше с тях… На фона на дългогодишното ми пиене на Лирика ми се цепна фисура и повярвай ми, и тези хапчета не ми бяха достатъчни, за да не вия от болка, докато не отида спешно на лекар. Добре, че моята беше малка, прясна, та успях да я затворя за месец мазане и компреси, ама направо не мога да си представя от какъв зор са ти изписани тези лекарства, наистина. Направо съм потресена.
И да знаеш, Лирика в комбинация с всякакви медикаменти, тип АД, антипсихотици, бензодиазепини, че дори обикновени антихистамини става тотален чук, то си толкова надрусана, че понякога не можеш да си кажеш заглавието 😂… Не че е лошо като те боли много, ама… Ти не си в моя отбор, сори, приятният наркотик с рецепта за 10 кинта кутийката от аптеката изобщо не е за теб.

# 2
Аз ходих при двама проктолози, един гастроентеролог, но понеже не се оправям, търсех някакво спасение...
Благодаря за отговора, и аз мисля вече твърдо да не се занимавам с този лекар и назначеното от него лечение.

# 3
О, разбирам…
Ами не е твоят човек, определено, дано намериш решение на проблемите.
Търси, ако трябва и още мнения, тези неща са много упорити…

Общи условия

Активация на акаунт