Как да продам автомобила ви?

• 950
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! На някои от вас темата може да ви се стори странна, но имам нужда от съвети и съдействие относно продажба на автомобил. Сдобих се с кола преди известен период от време, която не купих лично аз. Сега искам да я продам, но нищо освен публикуването на обява не ми е ясно.

Може ли да ми кажете какви са стъпките след като обявя колата за продажба и намеря купувач? Първо при нотариус ли се ходи, какви документи трябва да подготвя, сумата от колата декларира ли се някъде? Въобще какво се очаква от мен като продавач да направя?

Благодаря много на всички отзовали се!

# 1
  • София
Ще ви трябва застрахователна оценка - изважда се от застрахователна компания /не брокер/, както и всички документи за колата /голям и малък талон, полицата за ГО, талона за технически преглед, бележка за платен данък/. С тези документи и купувача отивате при нотариуса. Ако от датата на придобиване до датата на продаване са минали по-малко от 1 година, тогава трябва да декларирате в данъчната декларация. Обикновено автомобилите не си вдигат цената с годините /може да има изключения/, но ако сте я продали по-скъпо за този период, дължите данък за разликата /печалбата/ Blush

# 2
Ще ви трябва застрахователна оценка - изважда се от застрахователна компания /не брокер/, както и всички документи за колата /голям и малък талон, полицата за ГО, талона за технически преглед, бележка за платен данък/. С тези документи и купувача отивате при нотариуса. Ако от датата на придобиване до датата на продаване са минали по-малко от 1 година, тогава трябва да декларирате в данъчната декларация. Обикновено автомобилите не си вдигат цената с годините /може да има изключения/, но ако сте я продали по-скъпо за този период, дължите данък за разликата /печалбата/ Blush

Много благодаря!

# 3
Оправи си заглавието, че е много стряскащо. Защо искаш да продаваш чужди автомобили? Laughing

# 4
  • Далечният изток
Какво значи Не купих лично аз? На кого е собственост колата? Продава я собственикът. Нотариусът ще иска да се увери, че собственик продава своята собственост.

# 5
  • София
А да, това е важен момент за собствеността, която съм пропуснал, както и ако автомобилът е СИО Blush

Общи условия

Активация на акаунт