Луфтханза-ръчен багаж

• 1 614
  • 10
  •   1
Отговори
  • Наблизо
Здравейте,

Имам възможност да си чекирам ръчния багажни,гледам да го наблъскам с течности плюс другия.
Има ли ограничения на софийското летище,разделят ли етикетите?

Благодаря!

# 1
  • София
Ръчния багаж като го чекирате, не става ли регистриран багаж и там да може да си слагате колкото искате течности?
Течностите на зависят от авиокомпанията, те са изискване за сигурност . Ако багажа ви минава придружен от вас на проверката за сигурност, ограниченията за течностите си важат.

# 2
  • Наблизо
Точно,става регистриран,но не знам дали остава ограничението до 8 кг…

# 3
  • София
Щом си плащате за да е регистриран би трябвало да важат правилата за кг за регистриран багаж.

# 4
Точно,става регистриран,но не знам дали остава ограничението до 8 кг…
Ако сте получили съобщение че трябва да си чекирате багажа защото самолета е пълен, просто спазвайте ограниченията.
Не би трябвало да имате проблем с течностите точно на софйското летище, но нищо не се знае Wink

# 5
Щом чекирате нещо на гишето за чекиране, то си е чекиран багаж с неговите правила. Никакво ограничение не остава и няма как да е ясно за какво сте смятали да го ползвате преди да го чекирате.
Ако първо минете през контрола с него като ръчен багаж и го чекирате чак на гейта, то си е с ограниченията на ръчния багаж, за да може да мине през скенера. Просто понякога няма място в кабината и ги взимат в багажното, доброволно или не.

# 6
  • Мадрид / София
Ако багажа ви е до 8 кг той си върви с вас в кабината и трябва да се съобразите с течностите и кремовете.  Ако искате да го чекирате - може, но ако при закупуване на билета сте маркирали багаж 8 кг трябва да се спазят тези килограми, независимо от чекирането. Ако тези 8 кг са ви малко и има време до полета, можете да смените за повече килограми, но се заплаща за тях някаква сума. Май беше 40€ за едната посока.

# 7
  • Наблизо
Да върна обратна връзка.
Изобщо не му обърнаха внимание колко и какво тежи,а аз се бях спекла.
Само дето чекиране то на багаж е кошмар на софийското летище и ако си само с възможност за ръчен багаж,не можеш да изоползваш машините за чекиране.

# 8
  • Мадрид / София
Да върна обратна връзка.
Изобщо не му обърнаха внимание колко и какво тежи,а аз се бях спекла.
Само дето чекиране то на багаж е кошмар на софийското летище и ако си само с възможност за ръчен багаж,не можеш да изоползваш машините за чекиране.
Как си си купила билета? Ако е с приложение през телефона влез там и виж подробностите за багажа.
Аз пролетта пътувах с Луфтханза от Мадрид до София и обратно и имах същите съмнения. Оказа се, че до 8-10 кг не се чекира куфара и си го носиш със себе си. Вече когато минаваш за проверка на багажа тогава минава през скенера за да проконтролират дали няма нещо подозрително в куфара.

# 9
  • Наблизо
Имах нормален билет,взех си и чекиран багаж,но ми дадоха възможност да чекирам и ръчния и затова писах тук.Какво мога да сложа и дали важи ограничението за килограми.
Не гледаха нищо и го третираха като нормален багаж.
Другото ми е ясно,но все пак си зависи и от летищата.На Франкфурт и Мюнхен мога да чекирам на машина и ръчния,когато има такава възможност.

# 10
  • Мадрид / София
Пролетта полета ми беше Мадрид - Мюнхен  - София, а на връщане през Франкфурт. Тъй като се водеше ръчен багаж и го носех със себе си, чекиране не е имало. 
Ако се чекира може би ограниченията за течности да не важи тъй като багажа отива в бодегата на самолета. Но за да си сигурна/сигурен можеш да попиташ по телефона авиокомпанията, с която ще пътуваш.

Общи условия

Активация на акаунт