Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 42 101
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • Mostly in my mind
Ден 1 Бари
Ден 2 Матера
Ден 3 Алберобело + Мартина Франка или Локоротондо
Ден 4 Полиано а Маре
Ден 5 Остуни + Монополи
Ден 6 зоологическата градина, вечерта летим.
Как ви се струва?
1. Може и да е много цял ден за Бари. Ако сте склонни да ви е плътен деня от сутрин до вечер, може да се остави половин ден или малко повече и да се комбинира с вечерна  разходка наблизо, Трани примерно. Влак.
2 и 3 - Автобус или влак, по избор.
4 и 5 - Влак.
Защо 1 да е много за Бари. Не зависи ли и кога кацат, настаняване и т.н? Ако 1 е денят на кацане де...

# 541
Здравейте! Нашето пътешествие наближава и започват да изникват въпроси.
Има ли директен превоз от летището на Бари до Матера или трябва първо да отидем до Бари Централе и от там за Матера? Писах на мястото, в което ще бъдем настанени, но са ми пратили само два сайта, без никакви обяснения. Може би не говорят английски добре.

Това са ми пратили:

https://shop.marozzivt.it/from/Bari%20Aeroporto/250226/to/Matera … a8b8-1fc565a37434

https://www.omio.com/app/search-frontend/results/L5D2019F95F9D4E … FOdBoC4yEQAvD_BwE

Предварително благодаря!

През Октомври ползвахме автобус директен от летището до Матера и беше много удобно и лесно пътуване. Погледнете в google maps има разписание, пътува се около час и 20 минути

# 542
Здравейте! Нашето пътешествие наближава и започват да изникват въпроси.
Има ли директен превоз от летището на Бари до Матера или трябва първо да отидем до Бари Централе и от там за Матера? Писах на мястото, в което ще бъдем настанени, но са ми пратили само два сайта, без никакви обяснения. Може би не говорят английски добре.

Това са ми пратили:

https://shop.marozzivt.it/from/Bari%20Aeroporto/250226/to/Matera … a8b8-1fc565a37434

https://www.omio.com/app/search-frontend/results/L5D2019F95F9D4E … FOdBoC4yEQAvD_BwE

Предварително благодаря!

През Октомври ползвахме автобус директен от летището до Матера и беше много удобно и лесно пътуване. Погледнете в google maps има разписание, пътува се около час и 20 минути

Благодаря за информацията! Видях, че има директни автобуса, но за малко изпускаме единия, а другият е след около два часа (поне , ако мога да вярвам на разписанието на няколкото компании, които намерих).
Та ще преценим дали ще губим време да стоим на летището и да чакаме или ще тръгнем към Бари Централе и от там с влак.

# 543
Здравейте!

Ще пътуваме до Бари в началото на април. Засега мислим да наемем кола.
Разбрах от темата, че е важно да се добави пълна застраховка.
Имам два въпроса:
От кои car rental-и сте доволни?
Наемали ли сте booster седалки и откъде?
В сайта sicilybycar.it наем на две седалки за 5 дни е 83 евро..

# 544
Привет,
в неделя се прибрахме от Бари и наехме кола за един ден , от Locauto на гарата.
 Не ни трябваше за целия ни престой , а и бяхме в хотел в центъра, затова предпочетохме за да не плащаме по 25-30 евро на ден за паркинг да наемем колата от там,за ден.
 Среден   клас автомобил за един ден с пълна застраховка  ( те само такава предлагат,защото не изискват депозит при наемане на колата–  127 eвро.
 Много съм доволна- бързи,любезни, колата я взимаш пред гишето им, оставяш я пак там.. Работят и в събота до 20 :00.
 Предложиха ни да оставим ключовете в кутия за ключове, която е пред офиса им,в случай,че закъснеем и я върнем след края на работното им време..

# 545
Благодаря за отговора, Mirella
Сякаш ще е доста по-евтино да пътуваме с влак/автобус. Кола за един ден също е вариант.

# 546
Цената не е толкова висока ,ако е за повече дни, мисля.
Не съм проверявала, специално тази компания за специално това място на взимане и връщане но в Болоня за 4 дни ,с пълна застраховка ,за по-висок клас автомобил, хибрид, автоматик,  платихме 240евро  преди 2 седмици.
 От друга компания,но цените са идентични.
 Просто сега нямахме избор.
 Ако ви трябва за повече дни и я вземете от летището  сигурно ще е по-евтино.

# 547
  • София
На нас в Locauto за 2 дни ни дадоха цена 300 евра, за 1 ден 100. Казвам сума, която момчето на гише ни даде ориентировъчно. В крайна сметка се отказахме и си пътувахме с влак и автобус. Видя ни се неоправдано скъпо.

# 548
Транспорт има, много добре уреден и евтин.
Ние не се занимаваме с коли под наем, и колата да я мислим.

# 549
  • София
Среден   клас автомобил за един ден с пълна застраховка  ( те само такава предлагат,защото не изискват депозит при наемане на колата–  127 eвро.
Нормално тoва е цена за седмица. Е, оставя се депозит. Wink Винаги може да се наеме място, където се паркира безплатно. Дори колата дава повече възможности за хубаво настаняване.

Не съм 100% сигурна, но мисля, че можете да носите безплатно booster седалки и да ги използвате в самолета.

# 550
Здравейте! Нашето приключение започва утре и имам нужда от съвет. Първата нощувка ще бъде в Матера. Вторият ден планираме преди обяд да стигнем в Бари и тук идва дилемата ми на къде да тръгнем за половин ден. Може би Полянино а Маре като най-близко до Бари. Иска ми се да седнем някъде да хапнем, но доколкото разбрах между 14:30ч и 19:30ч почти нищо не работи…
Другото, което си чудя е дали да комбинираме Арберобело с Мартина Франка. Ако разместим програмата - Полянино с Остуни или Монополи си заслужава повече да бъде комбинирано? За тази линия ли беше валидно пътуването с един билет?

Благодаря!

# 551
Нормално тoва е цена за седмица. Е, оставя се депозит. Wink Винаги може да се наеме място, където се паркира безплатно. Дори колата дава повече възможности за хубаво настаняване.

Не съм 100% сигурна, но мисля, че можете да носите безплатно booster седалки и да ги използвате в самолета.

Не и с пълна застраховка.
 В последните 2 години се случва два пъти месечно да наемаме коли в Италия . Та имам представа какви са цените.  Simple Smile
 А и в центъра няма места за настаняване с безплатен паркинг. Simple Smile   Или поне не са в изобилие.
 Както и да е, няма да  давам непоискани съвети и да показвам познания  за хотели ,рентакари, предимства и недостатъци..  Казах защо  наехме кола при такава цена този път. Simple Smile

# 552
Анелия, не знам за колко дни сте в област Пулия. Ако държите да ползвате следобеда на втория ден според мен си останете в Бари.
Полиняно и Монополи могат в един ден, близо са, но не и в половин ден.
Ние комбинирахме Алберобело и Монополи в един ден. В Мартина франка не сме били.

# 553
И ние така комбинирахме. Алберобелло и Монополи.
Много ни хареса Монополи, искаше ми се да имаме повече време за там. Ще се върнем. Simple Smile

# 554
Анелия, не знам за колко дни сте в област Пулия. Ако държите да ползвате следобеда на втория ден според мен си останете в Бари.
Полиняно и Монополи могат в един ден, близо са, но не и в половин ден.
Ние комбинирахме Алберобело и Монополи в един ден. В Мартина франка не сме били.

Благодаря за насоките! Един нощувка ще бъдем в Матера и две в Бари, като последният ден излитаме късно вечерта, но не ми се иска да се отдалечаваме много от летището. За капак и някакви дъждове предвиждат в прогнозата.

Общи условия

Активация на акаунт