Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 40 501
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Ние също ползвахме check24.de и сме повече от доволни. За 4 дена платихме 75 евро с пълна застраховка и допълнителен шофьор, него доплатихме на място, но аз си го бях заявила. Бях букнала някаква 5 местна кола, дадоха ни нова KIA хибрид. Ако някой иска ще погледна от кой доставчик е било. Имахме депозит 900 евро, който от блокираха на 29 ден след връщането, като в условията беше до 30 дена.
Таня благодаря още веднъж за препоръката!

# 736
  • Mostly in my mind
Еха. 75 евро. Какви са тези цени евтини?
На мен за един ден ми даде 250 евро за 7 или 9 местна кола, не помня каква беше, през Локауто... Astonished

# 737
Някой може ли да каже кое е мобилното приложение на trenitalia, защото не успявам да го открия?

# 738
това намирам за андроид, но има ограничение в кои държави да се сваля.

Имам познати, които ползват DropTicket.

# 739
Затова не го намирам, ще трябва да го сваля при пристигане явно. Благодаря!

# 740
Здравейте. Скоро ни предстои пътуване до Бари, като ще сме там 4 дни и там ще нощуваме. Смятаме да посетим също Лече, Полиняно, Монополи, Матера и се чудим за Трани - някой бил ли е там? Има ли други градове, които бихте ни препоръчали да посетим?

# 741
Не знам дали ще ви стигне времето, но си струва Трани, да. Лесно достъпно е с влак.

# 742
Здравейте, двоумя се за кола под наем. Отделно се чудя дали с бусчето или с колата ще е по-добре на зоосафарито... Като че ли ми се иска с бусчето, но пък сигурно не се съобразяват с пътниците, а си има някаква програма (не знам как ще бъде при лъвове и тигри, ако има пуснати свободно, направо ме е страх GrinningBlush).

Кои градчета и места са препоръчителни за посещение с тийнове? Искат зоосафарито, плажове и по-малко катедрали Grinning Не искам да ги отегчавам с последните и само да ми мрънкат.
Благодаря ви Simple Smile

# 743
  • София
Еха. 75 евро. Какви са тези цени евтини?
На мен за един ден ми даде 250 евро за 7 или 9 местна кола, не помня каква беше, през Локауто... Astonished
Цените зависят от сезона. Ze-ze бяха през зимата. Ние дадохме 2 пъти повече в почти сезон, а в сезон са най-високи. Но сайтът предлага наистина добри цени.

Много ни хареса Трани. Някак типично морско беше. С много яхти, крепост, парк край морето с безброй папагали. Simple Smile Може би се бяхме преситили с градчетата от вътрешността като Локоротондо, Чистернино, Остуни, Мартина Франка и т.н., които доста си приличат. Бяхме отседнали в Молфета, която също ми хареса, но Трани носеше доста повече морско настроение.

aDream, Полиняно а Маре ще им хареса, но интересният плаж е много пренаселен и каменист. Трябва да сте с много малко плажен багаж и да прекарате повечето време във водата. Simple Smile
    Не знам какво имат предвид под "катедрали". Simple Smile Дали самото влизане в катедралите или изобщо забележителности като стар град с някоя катедрала в него? Simple Smile
    Матера е много различна и интересна, но може за тях да е в графа "катедрали". Joy
    Алберобело беше леко разочарование за мен, но пък да си в района и да не видиш прословутите трули... Покажи им ги на снимка. Може би ще искат да ги видят.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 13:03 от Таня67

# 744
Някой може ли да каже кое е мобилното приложение на trenitalia, защото не успявам да го открия?
Аз ползвах Trenit, някъде в темата беше препоръчано. Достоверно беше всичко.

# 745
  • София
И аз мисля да ползвам check24.de за кола под наем в началото на септември. Според мен италианските компании злоупотребяват с тези суми за пълна застраховка, които надвишават наема. 600 евро за седмица ми се струва ужасно много за съвсем малка кола. През немския сайт има оферти за около 300. Само не съм решила на кой доставчик да се спра. Но ще търся и депозитът да е до 500 евро, че кредитната карта на съпруга ми е с по-малък лимит.

# 746
Здравейте. Скоро ни предстои пътуване до Бари, като ще сме там 4 дни и там ще нощуваме. Смятаме да посетим също Лече, Полиняно, Монополи, Матера и се чудим за Трани - някой бил ли е там? Има ли други градове, които бихте ни препоръчали да посетим?
Трани, Молфета, Джовинацо - от най-живописните места в Пулия и не толкова познати сред нашенските туристи. Писано е назад в темата, но по-рядко, отколкото за тези 4-5, които се посещават от всеки българин.

Всичките се намират северно от Бари по линията на влака към Барлета.

# 747
# 748
Здравейте, двоумя се за кола под наем. Отделно се чудя дали с бусчето или с колата ще е по-добре на зоосафарито... Като че ли ми се иска с бусчето, но пък сигурно не се съобразяват с пътниците, а си има някаква програма (не знам как ще бъде при лъвове и тигри, ако има пуснати свободно, направо ме е страх GrinningBlush).

Кои градчета и места са препоръчителни за посещение с тийнове? Искат зоосафарито, плажове и по-малко катедрали Grinning Не искам да ги отегчавам с последните и само да ми мрънкат.
Благодаря ви Simple Smile
Колата под наем дава голяма свобода  и плановете могат  да се променят ден за ден. За сафарито ...лъвовете и тигрите  бяха от най-спокойните животни, почти не ни забелязваха . Мисля,  че Матера ще им хареса, много филми са снимани там, има огромно водохранилище, много ученици  бяха впечатлени  като бяхме там. Монополи  според мен не си заслужава, отделно нищо не работи от 14 до 16.30 и ни беше малко скучно.

# 749
Благодаря ви, Таня67 и Мери 7 Simple Smile
Да, не искам да ги отегча с прекалено много историчеки и археологически забележителности. Да не са само църкви и крепости, както децата ми казват Grinning
На трулите със сигурност ще ходим, но от ваш личен опит исках да разбера кое са намерили за интересно вашите деца или близки тинейджъри Simple Smile

Да, колата е свобода, но пък търся нещо съвсем в центъра за престой и не знам до колко ще е удачно с паркинга. Или пък може да се взима ден за ден, много се двоумя. Всеки ми казва, че там транспортът е доста уреден и даже щяло да ни бъде интересно да пътуваме с техните влакчета. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт