На море в България 2025 г.

• 57 005
  • 654
  •   1
Отговори
# 450
  • В.Търново
Brumm, кофти почивка сте изкарали.

# 451
  • Сф
Ама то тия тумби римляни аз съм ги виждала на южния в Приморско. В почивни дни. От най - гнусните. Никой плаж не е презастрахован. Явно идват от околията за ден,два. Същата картинка- бирите , челядта , яденето и боклука. Да не разправям. След тях- кочина. Аз час издържах и се преместихме на друг плаж. Плюс музика, от най- мазната чалга  Joy

# 452
  • Русе
Влизам и аз да споделя пресни впечатления от няколко дестинации на море тази година. Първо-Обзор. Честно казано не знам защо си го причиних, но реших, че не искам един ден всички вкъщи да теопаме с крак в съботния ден и решихме да тръгнем ден по-рано, съответно си намерихме нощувка в Обзор. Всички, които са ходили в Обзор, знаят каква лъдница е, аз реших да разнообразим с нещо различно. Морето неше спокойно, но плажът...роман мога да напуша с главно Р и без Н накрая. Проблем не беше, че беше пълно, обаче 20 човека наедно с деца и бебета, седнаха пред нас. То не бе каси с бира, храна (като ОИ беше), за боклука, който сътвориха да разказвам ли? Та, прежовяхме тоз плаж някак си, па решихме да излезем на вечеря на заведение. Ауууу, голяма грешка. Час не стигна да приготвят сач и пилешки хапки за децата. Обслужиха не знам колко маси преди нас и все обясняваха, кал мммда, ей ся щяло да стане. Естествено след скандал си тръгнахме. Затвърди се мнението ми, че по машето Черноморие или си намираш място, на което да си готвиш сам, или си букваш ОИ. Разочарованието от вечерята ( или липсата й), бяха разведрени все пак от разходката из Обзор
 Градини, площадки, красота. Не беше мечтаната дестинация, но пък понякога за да оцени аккво получава, е нужно да направи разлика.
Днес посетихме и плаж Иракли, до река Велека. Ето това беше идеално решение. Ивицат е залив, нвма братя и сестри, страхотен. Има едно заведение на плажа, което предлага картоди и хапки.
И накрая Сунео, Царево. Права беше Фаталина за камъните, обаче на мен проблема не ми бяха те. Морето явно се е променило и точно пред хотела решавайки да влезеш - сказваш на дълбоко. Който е ходил там знае колко олитко навътре беше преди. За щастие малко по надолу нещата са ок и може да се влиза в морето. Все пак това.е море о се променя.
С две думи, не може да се опише а дяе думи.от хотела и хранат в ресторан4а не м8га да се оплача

Иракли и р.Велека не ми се връзват да са едно до друго. Едно 150 км ги разделят, ей така, на око.
Да при Иракли се влива р. Вая.

# 453
Brumm, кофти почивка сте изкарали.
Неее, напротив,  не е кофти, различно беше, но и ние искахме да разнообразим.
А реката е Вая, объркала съм, плажът също беше на реката. Не знам, не съм чела дали е чисто морето и дали не се вливат отходните тръби, но ако започна да чета, вероятно нийъде няма да отида 😁
Иначе все още сме на почивка, в Царево. Днес установихме, че отивайки малко по-далеч от зоната пред хотела, морето не е издълбано, водата няма водорасли, а на влизане и навътре си е само пясък. Да повървим не ни пречи, все пак плажът е малък. Хотелът все пак си ни харесва, храната също. Разбообразяват с различни менюта, така че не се оплакваме.

# 454
  • В.Търново
Ама то тия тумби римляни аз съм ги виждала на южния в Приморско. В почивни дни. От най - гнусните. Никой плаж не е презастрахован. Явно идват от околията за ден,два. Същата картинка- бирите , челядта , яденето и боклука. Да не разправям. След тях- кочина. Аз час издържах и се преместихме на друг плаж. Плюс музика, от най- мазната чалга  Joy
Миналото лято имаше такива и на Сл.Бряг, а още по-потресаващо беше единия ден над нас се настаниха към 12 човека, проброих ги, цяла тумба румънски цигани. Същата история!

# 455
Тези са ясни. Обаче днес се оказахме до подобни, само че изглеждаха на вид нормални. Слизам на плажа, където са мъжа ми и децата и хоп, до главата ми, на около 30-40 см изникнал чадър. Ясно, платили са си за един чадър и два шезлонга към хотела, обаче изцопали още два чадъра. Единият булвално до моята глава, нали щото сянка да им прави. Тъй, толерантна съм, ама не съвсем. Пуснаха си музика, не е чалга, ама музика. Събраха се 7-8 човека и не млъкнаха буквално. По едно време се чудех - тез хора на плаж ли са или на вечеринка. Във водата почти не влизаха, хладинлата чанта до тях, вадят бири - мири, т'ва, онова...чудо. издържах около 3 мин. и се преместихме с дъщерята два шезлонга назад. Пак ги чувах, ама поне чадърът им не ми влизаше в очите. И този шум...не разбирам хора, които държат целия плаж да им чува разговора. Иначе бяха млади, изглеждаха нормални, обаче...утре съм решила да си метна хавлиите още в 7 часа някъде, и може би ще си пусна Металика, да изгоня евентуалното обкръжение в поне перимертър около метър-два. Няма такава наглост и липса на елементарно възпитание. Дъщерята ме пита ние защо сме нямали хладилна чанта 😁
Казах й че хладилната чанта е за хора, които ходят на плажа не за да се къпят, а за да ядат и пият (което не е така, обаче беше подходящо за случая).

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 22:38 от brumm

# 456
В момента сме на Обзор на Централния плаж, близо до хотел Алтея. Мога да кажа, че тук е спокойно, не е навалица. За заведения не мога да дам мнение.

# 457
  • Сандански
Привет,
някой на къмпинг Градина да каже как е положението тази година, има ли свободна зона, водата, щипалки .... цените предполагам са нагоре като навсякъде. Всичко каквото можете да се сетите ще ми бъде полезно. Благодаря и слънчева почивка на всички Nature SunnyNature SunnyNature Sunny

# 458
  • В.Търново
Очаквам още с нетърпение отзивите за хотел Биляна Бийч.
Много хотели ми се иска да посетя, но нито времето, нито финансите ще ми стигнат. Grinning

Следя:
 Биляна Бийч
Бургас Бийч
Тиара Бийч/ миналото лято бяхме там/
Хелена Парк
Ариана / Китен- тук 2 пъти сме били/
Градина, Зл.Пясъци/ от тази година имат водни пързалки, което приятно ме изненада/
Топола Скай
Котва / обаче просто чакам в един момент да започнат положителните коментари, което ме съмнява/
Боряна, Албена
Рена
Гранд хотел Съни Бийч, Слънчев бряг
Белведере
Планета, Сл.Бряг
Воя
Вилно селище Жасмин
Бодуров
Марина Сандс

Сигурно пропускам някой.

# 459
Пропуснала съм, че "Боряна" е реновиран, за догодина ще го имам предвид. Хвърлих едно око във Visit да придобия представа за цени тази година, наистина ли стаите са само 2+1, няма апартаменти, няма фамилни? Изрично пише, че настаняване над 2+1 е за сметка на комфорта на почиващите. Т.е. аз като съм с две деца, трябва да взема 2 стаи и да се разделим с мъжа ми, за да не сме един върху друг? Има ли свързани стаи? Ако някой е бил и има представа, иначе със сигурност ще проверя и със самия хотел по телефона, преди да резервирам.

# 460
  • В.Търново
До колкото знам има апртаменти в Боряна, но май ги водят две стаи свързани с врата. Наистина е много тясно. Ние бяхме 3 човека през 2020г. и едвам се излизаше на терасата. тогава синът ми се водеше дете.

# 461
Очаквам още с нетърпение отзивите за хотел Биляна Бийч.

Направо резервирай. Ще имаш пълно ревю, но малко по-нататък.

# 462
Съни бийч СБ е с недобри отзиви.
Планетата я заглеждах заради тинейджъра и пързалките..ама обзавеждането в стил цигански барок не мога да го приема Grinning и това че е леко назад от плажа. И сякаш в букинг поне рейтингът не е от най-високите...

# 463
Благодаря, Русалка1, това е полезно. Ще разпитам и в хотела, вариант 2 стаи свързани с врата е добре, просто ми е важно и децата да има къде да легнат и да се наспят нормално, всеки в негово легло, не един върху друг, и по възможност не залепени до спалнята ни. Знам, че това вдига доста цената, но ни е сред нещата, с които отказваме все още да правим компромис за лятната ни почивка. Дължа ви един отзив за Грифид Арабела в Златните, започнах да го пиша, ама съм много подробна, и още не съм го довършила. Като цяло виждам и че не е сред най-търсените в темата, та донякъде и затова се разсейвам.

# 464
Аз ще се радвам на отзив за Грифит Арабела така че когато имате време ще е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт