На море в България 2025 г.

• 56 818
  • 652
  •   2
Отговори
# 315
  • Сф
Добро утро от HVD Bor , Слънчев бряг!
Вече сме пълен семеен комплект с тинейджър 16+. Аз съм доволна. Тук е забавно като цяло. Хотела е оазис на спокойствието в центъра. Басейна и двора с дървета са топ. Достъпа в хотела е 6, настилки, рампи, автоматични врати, паркоместо със свободен достъп( уговорих го предварително ,не знам дали е възможно като опция и в пик сезон, но се стараят да улеснят достъпа на човек с увреждания определено ) Дори ме ъпгрейднаха в стая басейн.
Перфектна хигиена, на основните позиции българи обучени слава боту, много ни се радват, не повече от две семейства сме може би. Англичани основно, немци, малко румънци. Но континента  като цяло е нормален.Не съм забелязала простотийки и тарикатлъци като цяло все още. Храната ,не мога точно да преценя, разбира се има какво да се яде. Десертите са топ, чудни! Анимацията много се стараят и на български. Но според мен това не е хотел за малки деца Имат и безплатни чадъри на плажа, близко са. Пътеки отново няма  и на няколко хотела, включително Бор чадърите са зад свободна зона с трудно преминаване:). Някаква гмеж от народ е тук на центъра и на плажа. Вчера бях следобед, имаше тук водорасли и вълни за децата. Не ми пречи, Има и платени чадъри по 10 *3 там е по- спокойно една идея , защото пенсионерската почивка си я направих в Хелената вече. Нощем курорта е жив тук! Пулса е друг. Чувам вечер писъците от луна парка на балкона,  но през дограмата - нищо. Тихо е . Лобито е 24 часа, едни шотове, едни компании ,карти ,смях . На средна възраст си се веселят хората културно. Има и чистачки 24 часа. Мисля масажите да видя, днес като че ли е лошо времето. Какво да ви кажа, всичко има ,наоколо, най- вече нощем, виждам как живеят младите . Сигурно ще излезем и с колата да видим и Влас.
Фаталина , стаите са малки ,но много удобни ,няма накъде да се килнеш. Joy Снимала съм за теб. Това е мой тип хотел. Бих се върнала със сигурност!
Скрит текст:

# 316
Благодаря Pure и пълноценна почивка! Знам го аз Бор, че доста години плажувах пред Алба и още тогава ми беше препоръчан като най-добрият хотел в СБ, а дори не беше под веригата HVD.Там районът ми е прекалено шумен и навалица, и не бих почивала. Това пък с чадърите зад свободната зона съвсем би ме отказало. На мен ми е важно ходенето по пясъка да е максимално кратко(предвид липсата на дървени пътеки до чадърите и морето) и разбира се да съм на чадър и шезлонг макс на втора, трета линия. Повече ме привлича Хелената и ако друго не ме грабне може за сезон 2026 за там да резервирам. Ще видя септември и Биляна Бийч дали ще ми хареса, както и дали плажът и входът на морето ще стават за мен.

# 317
  • Сф
Фатилина, аз набелязах и Маджектик,настилката от камъни на Хелените направо ми разби живота!  И определено Хелена  Сендс, басейна ми допадна ха повече от Парка ,въпреки че е на HB.Ще дебна и нещо за септември хубаво че споделяме тук всеки да намери своето.

# 318
Сигурно сте виждали онези три-четири етажни жилищни блокчета в края на централната алея почваща от х.Кубан,точно пред плажа и кея. На тях от години виси табела "Продават се",но никой не купува от студията,понеже до тях по цели нощи се вихрят яки веселби и купони. Строителят на тези блокчета много се е прецакал. Yum

# 319
Община Приморско: Морската вода в Приморско – най-чистата в България и втора в Европа
https://bgtourism.bg/news-morskata-voda-v-primorsko-nai-chista2025/
Дано да е шега, защото такива данни няма на сайта на ЕАОС. Там последните данни са за миналата година и България е на второ място в Европа по съотношението плажове с отлично качество на водата към общия брой плажове (94/96). Няма и дума за Приморско. Май трябва да се сезира Комисията за защита на потребителите...

# 320
  • В.Търново
Leo, това даже и по централните новини го даваха. Grinning

# 321
Leo, това даже и по централните новини го даваха. Grinning
Вчера го видях още в сутрешните новини на Нова и се изцъклих Flushed
Цитат
При максимална стойност 100 за чистота на водата, в района на Приморско около Маслен нос процентите са 99,4. Крайбрежието до Международния младежки център край Приморско е с 99,1%, а районът на Северния плаж в близост до резиденция „Перла“ – с 98,9%.
...
България се нареди на престижното второ място по качество на морската вода в целия Европейски съюз, събирайки 97,9% за чистота, а Приморско е в челото на класацията.
Да, 94 / 96 * 100 ~ 97,9% са плажовете с отлично качество на водата. Но от къде се вземат процентите за Маслен нос и плажовете в Приморско???

"Чистотата" на южния плаж от преди две години...
https://aktivnipotrebiteli.bg/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82/207/%D0%A … D0%BE%D0%B2%D0%B5

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 13:42 от Leo...

# 322
Включвам се с пореден положителен отзив за “ Калиакрия Ризорт” до Каварна. Рай за кучета ❤ Комплеса е прекрасен, цветни градини, множество басейни и три перфектни ресторанта. На нашия пудел е любимо място и ще радвам да помогна с отзив и на другите с домашни любимци ☺

# 323
Вече втори ден в Грифит Енканто.Вчера пристигнахме рано към 12 ч.с нагласата че настаняването ни е след 15 ч .За мой късмет имаше и свободно паркомясто/срещу заплащане естествено/На рецепция един усмихнат младеж ни се зарадва много като разбра че сме българи./Между другото всички се радват че сме българи/веднага ни сложи гривните и каза че до 1 час ще ни настанят.Така и стана, лично дойде в лобито да ни донесе картите.Отношение на целия персонал 6.Ноо има и много персонал от други националности,в ресторанта са малко хаотични.Не смогват с почистването на масите и трябва да изчакаш да те придружат до изчистена.От към храна без забележки.Всичко е много вкусно приготвено.Времето е хубаво, излиза някакъв силен вятър на моменти.Запазването на места и тук за съжаление е на мода.Хотела е пълен с румънци,поляци и немци.Българи само още едно семейство видяхме.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 14:33 от mimi0585

# 324
Фатилина, аз набелязах и Маджектик,настилката от камъни на Хелените направо ми разби живота!  И определено Хелена  Сендс, басейна ми допадна ха повече от Парка ,въпреки че е на HB.Ще дебна и нещо за септември хубаво че споделяме тук всеки да намери своето.
За Маджестик ме предупредиха, че има досто стъпала до плажа, така че не става за мен. Същото беше и в Марина Роял Палас - Дюни.

# 325
  • Сф
За Дюни, да, говорила към с управителя преди години, с условности щях да ходя, неподходящо за мен. Но на Маджестик видях дете на количка, със сигурност има достъп, говорих и с портиер. Но хотела е по - назад, двора е голям, хубав. Може това разстояние да ти е проблем.
Сега за храната. В Хелена-  много избор , три вида риби, салати , добавки, от А до я. Пици страхотни на дървени въглища . Меса, гарнитури. Слабо звено - десертите, едно и също, няма избор. Плодовете също. Алакарт вечерите са ужас, пропуснете, по едно меню, не знам каква им е идеята.
Бор- очаквах повече от храната. Салати има, супите са ок, десертите са топ- турци ги правели.
Основните обаче са трагични, че и приготвени зле. Е, не че няма какво да вземеш, ама зле като цяло, особено на обяд. Плодовете са много хубави.  Напитките също. И минибара се зарежда всеки ден.  Просторно е.
И в двата хотела се виждат преработките на храната Simple Smile ,
Но надявам се всичко е в рамките на допустимото.
Весело лято на всички!

# 326
  • София
Включвам се с пореден положителен отзив за “ Калиакрия Ризорт” до Каварна. Рай за кучета ❤ Комплеса е прекрасен, цветни градини, множество басейни и три перфектни ресторанта. На нашия пудел е любимо място и ще радвам да помогна с отзив и на другите с домашни любимци ☺
и аз гледам този хотел, може ли повече информация за плажа?

# 327
и аз гледам този хотел, може ли повече информация за плажа?
Има няколко плажа, но са на 1 км от комплекса. Това са Адора, Херос и къмпинга на “ Свети Георги”. Може да ги разгледате в Нета.

# 328
Вече втори ден в Грифит Енканто.Вчера пристигнахме рано към 12 ч.с нагласата че настаняването ни е след 15 ч .За мой късмет имаше и свободно паркомясто/срещу заплащане естествено/На рецепция един усмихнат младеж ни се зарадва много като разбра че сме българи./Между другото всички се радват че сме българи/веднага ни сложи гривните и каза че до 1 час ще ни настанят.Така и стана, лично дойде в лобито да ни донесе картите.Отношение на целия персонал 6.Ноо има и много персонал от други националности,в ресторанта са малко хаотични.Не смогват с почистването на масите и трябва да изчакаш да те придружат до изчистена.От към храна без забележки.Всичко е много вкусно приготвено.Времето е хубаво, излиза някакъв силен вятър на моменти.Запазването на места и тук за съжаление е на мода.Хотела е пълен с румънци,поляци и немци.Българи само още едно семейство видяхме.

Басейнът не е ли много малък за такъв голям хотел?Все пак има хора които ходят някои дни само на басейн или в едната част на деня на басен,след това на море или обратно.

# 329
theladyinblack басейна е нормален за мен,все пак е инфинити, повече хора се любуват на гледката от колкото да се къпят.Около 150 см е навсякъде.Има вътрешен басейн с топла вода.Той е по голям и има доста хора там.

Общи условия

Активация на акаунт