Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 35 302
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Галифрей
Много ми беше тъп филма, само Владо си струва в него. Неда не харесвам.
Всички имаме различни вкусове. Може би щеше да е една идея по-добре ако беше на сцена но както й да е. Знам,че не харесва на всички и не е нещо WOOW.. Просто приятен филм с хубави емоции и музика.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 15:07 от Диана Бишоп

# 571
Жасмина и Диана, ще си позволя да ви кажа, че имате нужда да поработите над приемствеността си относно чуждото мнение. Това е обществен форум, тема за филми. Всеки влиза и споделя своето усещане за даден филм и не е нужно да се чувствате обидени, ако то не съвпада с вашето, нито да се опитвате да убедите някой в нещо.

# 572
Не съм казала да нямате мнение ,както виждате не коментирам Защото обичам лошото време защото не съм гледала . Както споменах всеки има мнение и вкус , на някой ще му хареса на друг не както бях написала . Вие тук повечето се взимате на прекалено на сериозно , и слагате печат кое е хубаво и кое не е ..Това е просто един филм не виждам защо трябва да се караме . Аз не убеждавам никой в нищо в момента не е на живот и смърт .

# 573
"Защото обичам лошото време" аз лично много го обичам. За мен е много хубав и стойностен филм, а в песнта от филма направо съм влюбена! (Дори онзи ден от Rewind й качиха и английска версия в ютюб, която също е много хубава, макар и с коренно различен текст от българския, но...все пак е песен и при превода текста трябва все пак да пасва с мелодията.) Аз лично го гледах миналия април като излезе в една събота следобед, и на следващия ден видях, че събота вечерта е имало прожекция в "Дом на киното", на която са гостували актьорите и умрях от яд, но...какво да се прави. Колкото до химията на актьорите, като че ли Владо и Неда в "Братя" имаха по-голяма химия..

Декември месец (понеже тогава Виваком пускат промоционално безплатно за Коледа HBO и Cinemax), от приложението за тв на виваком видях, че са давали по HBO "Диада" и върнах да видя за какво иде реч, че 2023 много се тръбеше за този филм. Останах отвратена от този психо хорър или каквото е там, дори не намирам думи да го определя. Такава помия не бях гледала скоро. Това чудо пари да ми дават да го гледам на кино няма да отида. Даже ме хвана яд, че толкова много мои любими актьори участват. "Защото обичам лошото време" е класи над него!

Миналата седмица гледах "Клас 90'та" и може би понеже отидох без големи очаквания останах запленена. Много хубав филм! Трябва да се гледа!

И завършвам с едно питане - някой знае ли българските филми, които като излязат ги дават по кината дали после ги качват някъде из мрежата и могат да се гледат от там? Защото например, когато не ми се дават пари да гледам даден филм на кино, ако е чуждестранен около месец по-късно го намирам из чуждестранните торенти в нета. Но българските не ги ли гледа човек на кино, после никъде не могат да се намерят и трябва да се чака евентуално да ги пуснат по ТВ, но това понякога става с година-две закъснение...

# 574
  • Галифрей
Жасмина и Диана, ще си позволя да ви кажа, че имате нужда да поработите над приемствеността си относно чуждото мнение. Това е обществен форум, тема за филми. Всеки влиза и споделя своето усещане за даден филм и не е нужно да се чувствате обидени, ако то не съвпада с вашето, нито да се опитвате да убедите някой в нещо.

Г-жо Шантал  не ми вадите думите от контекста много моля 😁 Какво под ягодите са се хванали за косите за един филм  от миналата година 🤨 Исках да кажа хубави думи за филма това е,  а не да се кълвем.   Нали трябва да имаме свобода на словото.  Коя сте вие да слагате ограничения? Аз винаги ценя чуждото мнение не се заяждам като вас и вашата компания.  🍵

# 575
Не тук повечето се дразнят че имаме мнение различно от тяхното, и говорят за уважение .. Всеки има право на мнение и защо да се хващаме за косите че не ни съвпадат .Това са просто филми, със актьорски състав на който му се плаща да си вършат работата , а това дали ще се хареса вече е право на лична преценка и емоционално усещане . Не виждам кой знае какъв проблем че сме дали хубава или лоша дума за даден филм, нали е форум за филми както се изразихте .

# 576
  • Галифрей
Mermaind by Heart за българските филми малко време им трябва са ги чакат онлайн. Качват ги на най-различни платформи стари и нови.
Ще ти кажа някой платформи

Скрит текст:
playtube,film4e.com filmifen

# 577
Mermaind by Heart за българските филми малко време им трябва са ги чакат онлайн. Качват ги на най-различни платформи стари и нови.
Ще ти кажа някой платформи

Скрит текст:
playtube,film4e.com filmifen

Много благодаря!

# 578
  • София
Дяволски игри (The Wheels Of Heaven) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt14939068/

Копродукция на България и Великобритания.
Продукция на ''Черно море Филм''
Разпространител: ''НОУ БЛИНК ФИЛМ''

Поредния негледаем филм спонсориран от прогнилия и доказано корумпиран, Национален Филмов Център.

Хора, положих неистови усилия да не си тръгна от залата.
Какво по дяволите беше това??? 😮😥
Пропищяха ми ушите от реклама. Първият български фентъзи трилър?!?! Ахахахаха. В IMDB някой невежа пък е писал научна фантастика. Падаааааам. 😀
Този филм има само един жанр и той е класически:
Казва се Халтура!

Сценария и режисурата са потресаващо посредствени. Самата атмосфера е изключително грозна и отблъскваща и разбирам, че това е идеята, но играта на актьорите и така написания сценарий и диалози правят това внушение не кинематографично грозно като фабула, а реално такова, защото е пълна катастрофа.

Какво прави и Мики Рурк тук питам? Тази мумия (от толкова много операции) е някаква жалка гротеска на отдавна миналата му слава.

Единствения светъл лъч във филма е играта на Елеонора Иванова, която има сериозен талант и аз лично я харесвам много. Дано момичето има шанс да пробие и да се наложи, но за целта ще трябва да бяга далеч от подобни филми.
Давам 2 пункта само заради нея и за това ''шедьовъра'' на Деси Тенекеджиева (нейна е идеята за тази история) не отнася срамната единичка.
-
3

# 579
Благодаря ти Дяволо .. Това нещо както каза ти е негледаемо . Само играта на Елеонора и Димитър ме накара да остана в залата . Мики Рурк от един от най красивите и сексапилни мъже на миналият век вече прилича на тотална гротеска , просто ей така са го сложили колкото да го има за да накарат хората да отидат да го гледат .. Отвратителен филм .ConfusedConfused

# 580
  • София
Mermaid By Heart,

За съжаление никой не може да ти каже със сигурност. Няма ясно правило.
Има филми, които се появяват в стриминг платформа (обикновено MAX) година след премиерата си, понякога и повече. Понякога 6 месеца да кажем. Различно е.
Ако да кажем филма е разпространяван от bTV или Лента (на НОВА) то обикновено много по-бързо може да се очаква по техните канали, но пак е различно. Или да речем по БНТ ако националната телевизия има някакво участие.

# 581
  • Бургас
Вие се смеете, ама някой яко е подковал рейтинга му в IMDB до 6.7 Grinning

# 582
Вие се смеете, ама някой яко е подковал рейтинга му в IMDB до 6.7 Grinning

Рейтинга в момента е 7,5, формиран от... 45 човека Smiley
Ето я разбивката на гласуването:
Скрит текст:

То гласуванията в бг-мамма са с по-голяма активност и представителност Hands Plus1

Специално при филми от малки държави, и с локално разпространение, много е важно да се види как е формиран рейтинга. Като започнах да ползвам активно IMDB не се замислях много-много над това, и съм се "хващала" на някакви пълни бози с висок рейтинг Laughing

# 583
Не съм на "ти" с този сайт. Гласуването как става? Всеки може да гласува? (Нерегистриран, гледал и негледал  дадения филм, дори зложелател, от конкуренцията и т.н.)?  Мислех, че е на принципа на букинг.ком, само регистрирани юзъри и със сигурност ползвали услугата. В случая с гледане през определена платформа и даване на оценка. А така .... то и аз сега мога да кликна единичка или десетка, без да съм го гледал. Егати "представителното" проучване.

# 584
Не съм на "ти" с този сайт. Гласуването как става? Всеки може да гласува? (Нерегистриран, гледал и негледал  дадения филм, дори зложелател, от конкуренцията и т.н.)?  Мислех, че е на принципа на букинг.ком, само регистрирани юзъри и със сигурност ползвали услугата. В случая с гледане през определена платформа и даване на оценка. А така .... то и аз сега мога да кликна единичка или десетка, без да съм го гледал. Егати "представителното" проучване.

Може да се гласува с обикновена регистрация в сайта. Не помня какво точно се изискваше в регистрацията, защото съм я правила преди много години, а също така и от доста години съм на pro-версията, но не беше някаква кой знае каква философия. И няма как да се докаже гледал ли си филма, не си ли. В този смисъл - да, всеки регистриран може да влезе и да постави каквато си иска оценка.

За мен лично са представителни рейтинги с много голям брой гласували.
Конкретен пример - за Speak No Evil са гласували 86 хиляди човека, 35 хиляди от тях са дали седмици, 17 хиляди - осмици, и по пет хиляди - деветки и десетки. Е колко от гласувалите да са близки на продукцията, колко да са цъкнали "случайно" и без да са го гледали?

Затова казах, че за мен рейтингите в IMDB не работят за филми от малки държави с локално разпространение.
Или работят, но по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт