Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 40 333
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Аз понеже съм патка 😂 съм търсила в другаде и се прехвърлих в другият сайт. Така успя да се изтегли ама нещо не ми работи 🤨

Ох това с А1 и аз много не го разбирам. До колкото разбрах трябва да имаш отделен абонамент за тяхната тв някакъв договор за една година аве и двата слуая трябва да дадеш 20 лева. Не съм много запозната поправете ме ако бъркам.
Ако се опитвате през BS.Player да го гледате  той не става аз филмите и сериалите си ги пускам през GOM Player когато ги тегля . Stuck Out Tongue

# 601
  • София
Аз имам доста плеъри, но съм си свикнал и съм най-доволен от Pot Player.

Иначе за видеотеката на А1. Отделно че трябва да си им абонат, да имаш договор с тях за телевизия и получаваш A1 Explore с всички канали онлайн. И отделно там имаш и голяма MAX видеотека със стотици, хиляди заглавия, обаче за да ги гледаш си плащаш 3 лв. на месец.
Отделно има и специална A1 видеотека, където са по-малко заглавия, но сами нови, пресни заглавия на отлично качество и цената варира между 6 и 8 лв. за наемане.
Обаче на Гунди са му сложили цена 20 лв. Това за мен е доста крайно, не знам. То на кино е по-евтино. 😮

# 602
  • София
Ние от миналата година сме на А1, но не съм се възползвала от тази видиотека досега.

# 603
Това е другият филм след Гунди който привлече вниманието ми !! Ще гледам да нямам очаквания за да не се разочаровам.. Забелязвам че Елеонора Иванова  отново участва в нова българска продукция .. Радвам се това момиче има талант и предвиждам хубаво бъдеще за напред пред нея .  Доста се чудя и за " Триумф " обаче . Гледах трейлъра и ми се видя интересен , но за сега съм се спряла на " Есента на Ловеца " .

# 604
  • ENGLAND
Каква е тая Зелка, за първи път чувам? Кажете ми как да търся Зелката?

# 605
  • Галифрей
Каква е тая Зелка, за първи път чувам? Кажете ми как да търся Зелката?

Ето го сайта

Скрит текст:

# 606
Има го в Арена, от другите торенти изчезна Гунди.

# 607
Изгледах Не затваряй очи......за жалост аз не бих го препоръчала

# 608
  • София
Сватба (2024)
https://www.facebook.com/profile.php?id=61565667597262
https://www.imdb.com/title/tt32357270/

Гледах го на кино.
Филмът беше представен на фестивала в Кан, но извън официалната му селекция.

Драма. По едноименния разказ на Николай Хайтов.
Продукция на Нюанс Филмс, финансиран от БНТ и НФЦ. Разпространител: БНТ
Режисьор и продуцент: Магдалена Ралчева
Сценарист: Юрий Дачев

Действието се развива в Родопите в края на 19 и началото на 20 век. Един суров свят.
Не съм чел разказа на Хайтов и това ми помогна да се потопя по-добре във филма и докато гледам да си задавам въпроси. А те не бяха малко...
'Какво по дяволите е това'' ''Защо се държат така'' ''Защо не разговарят и не изговорят най-важното по дяволите'' ''Малоумни ли са, идиоти ли са'' И т.н.
В един момент обаче прозрях, че това е търсен ефект и че филмът е много жесток напречен разрез на тогавашните порядки по тези места. Засяга се темата за честта и чувството за дълг, за това как една грешка води след себе си до лавина от други грешки и т.н. Основния акцент е над греха и как единственото сигурно нещо, което носиш със себе си в този свят е именно 'грехът'
Познах финала, което ме направи много горд. Просто някъде от средата на филма и малко след това за мен имаше само един логичен и нормален изход от цялата тази трагедия с главно 'Т' Ако беше завършил по друг начин щях да съм много изненадан и същевременно разочарован. Но това е Хайтов, хей, няма място за лигавщини.

Давам му положителна оценка и го препоръчвам, но не мисля, че ще се хареса на всеки...
-
7.0

Чалга (2023)
https://www.facebook.com/chalgamovie/
https://www.imdb.com/title/tt27179834/

Драма.
Продукция на Wolfsbane Films. Разпространител: bTV Studios

Най-накрая го изгледах. В MAX. Има го и в Зелка, който иска да си го дръпне ако няма абонамент за Макс.

Режисьор и сценарист е Мариан Вълев, ''Куката''
Съжалявам за този прякор, но някои наши актьори за мен завинаги ще си останат Джаро, Иво, Куката, Косъма, Близнака, Попов, Боксьорчето и т.н. и т.н.

Филмът е изцяло заснет с мобилен телефон, каквото и да значи това...?! 😀😮
Знаех за този факт, но докато го гледах не го усетих. Явно не е точно така и става въпрос за доста подръчни спомагателни устройства.

Идеята е доста добра. Да покаже чалга мисленето в обществото ни сред определени среди, защото нека си го кажем, това е действителността, особено в по-малките градове. И много малки момичета искат да станат известни инфлуенсърки именно по този бърз и лесен начин. Засегната е и темата за пластмасовите фолк кукли и как едва ли не е внушено, че за да си популярна трябва да имаш джуки и цици.
Тук ни показват реално каква цена трябва да платят и до голяма степен си е точно така. Почти нищо не е спестено.

Най-много ми хареса играта на дебютиращата в киното, Цветелина Стоянова, която буквално ме отвя. Много голям талант има това момиче! И защо след този филм не съм я виждал на голямата сцена? Слепи ли са нашите продуценти и режисьори? Освен ако самата тя не желае да се развива в тази насока...
Елеонора Иванова също много ми хареса. И тя е талант, но вече бих казал и доста разпознаваема и популярна. Но просто Цвети беше голямата звезда, съжалявам.

Не му давам по-висока оценка, заради това, че Вълев се губи в превода и е прекалено разпилян.
Да, получава му се историята и това което иска да каже става ясно, но по един доста дърводелски начин.
Имаше твърде много капани в които се хвана.

Според мен филмът трябва да се види. Дори и да не се хареса. Давам му сравнително добра оценка основно заради самата идея и най-вече заради играта на Цвети и Елеонора.
-
6.5

# 609

Филмът е изцяло заснет с мобилен телефон, каквото и да значи това...?! 😀😮
Знаех за този факт, но докато го гледах не го усетих. Явно не е точно така и става въпрос за доста подръчни спомагателни устройства.

Означава, че се полявява сплескване на образите при гледане на широк екран.
В последно време мобилните тел се използват много често при снимки.

# 610
Чалга (2023)
Най-много ми хареса играта на дебютиращата в киното, Цветелина Стоянова, която буквално ме отвя. Много голям талант има това момиче!
Преди доста време съм гледала филма, но единственото, което помня за Цветелина Стоянова е, че се явява в самия финал на филма, дори без реплики. Явно нещо ми се губи. Коя точно е героинята на Цв. Стоянова?

# 611
  • София
Тя е основен персонаж. Ето я:

# 612
  • Бургас
За мен филма Чалга беше по-наивен и от филм на Холмарк, а края му беше толкова клиширано захаросан. Образа на циганката ми беше много нереалистичен.

# 613
Въобще не ми хареса Чалга. Приличаше ми на читалищна самодейност. Иначе Цвети игра добре.

# 614
Олеее, нямаше да се сетя сама за Цвети. Спомням си героинята, куцаше.

Общи условия

Активация на акаунт