Азиатска козметика и грим - тема 29

• 65 643
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета,дойде и моето време да въвеждам ретинол / ретинал. Спряла съм се на наколко продукта,за който съм чела доста от вас. Само не мога да се ориентирам с кое е под-добре да започна,моля за съвет.
Retinol Intense Reactivating Serum Some By Mi
By Wishtrend Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream
COSRX The Retinol 0.5 Oil
Благодаря ви предварително

# 166
Гери, каква е връзката на ретинала с папиломчетата? За първи път чета за това.

# 167
Бях го чела отдавна, но не вярвах. Сега, откакто ползвам корейски ретинали, споделям от опит, че действа. Принципно ретиноидите обновяват кожата (повече от химическите ексфолианти, защото го правят в дълбочина). Явно могат освен акне, каквото е тяхното основно предназначение, да премахват и подобни мастни образувания.
За тях бях ходила при моя близка дерматоложка в Skinline да каже какво да ги правя, но около очите не посмях да ги горя. Тя ме посъветва да си проверя холестеролите, и да, бяха леко завишени но без нужда от лекарства. Другата причина според нея е наследствена, което също си го имам.
Та, изводът е следният: веднъж излязат ли, ако е от повишен холестерол когато той си влезе в норма те не изчезват, ако е наследствено съответно пак си стоят. НО ако се маже редовно ретинал повече не излизат и наличните се ликвидират, но бавно.

# 168
Ще пробвам на шията аз, благодаря.

# 169
Снощи пробвах околоочния серум с ретинал на BoJ върху лицето и шията. Както бяхте писали тук, лек е. Не съм хидратирала преди и/или след него, ни най-малко не усещам днес сухота или раздразнение. Може би занапред ще го ползвам само като околоочен и около устата.

# 170
Здравейте, абсолютен новак съм в темата с азиатската козметика . Познавам брандовте от поне 10 години и съм поръчвала тогава мостри на su:m37 от ибей но без да имам цялото това знание, което вие имате и наистина ви се възхищавам. Започнах да ви чета наското и да се опитвам да се образовам. За себе си в момента експериментирам за да намеря това, което най-добре ми понася на кожата.
Пиша сега, за да помоля за помощ. Решила съм да подаря на майка ми и сестра ми за коледа от масажорите за лице които напоследък са полулярни (аз си взех и съм доволна), но бих искала да добавя продукт, който да използват с масажорът. И тук се надявам да можете да ми помогнете. Майка ми е на 70 години с увехнала кожа, може би нещо озаряващо ще ми трябва. Сестра ми (45+години)  има комбинирана кожа и за нея търся нещо хидратиращо.

Влизам също да споделя лошият си първи опит със Stylevana.de. Поръчах за пръв път с превозвач от Германия и днес си взех пратака, но 1 продукт липсва. Търсейки в сайта как да подам клейм се оказа, че това не е възможно и ще пия една студена вода Sad  (*The date of receipt is the date when the status of the package is shown as "delivered". After 48 hours have passed from the date of receipt, we will consider that you have received the package in good condition and therefore any claims will not be pursued further.)

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 13:23 от RMR

# 171
  • Prismatica Aerie
Само не мога да се ориентирам с кое е под-добре да започна,моля за съвет.
Retinol Intense Reactivating Serum Some By Mi
By Wishtrend Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream
COSRX The Retinol 0.5 Oil
Въпрос на личен избор - каква текстура предпочитате и как ще съчетаете продукта в рутината, иначе и трите са подходящи за начинаещ.

Решила съм да подаря на майка ми и сестра ми за коледа от масажорите за лице които напоследък са полулярни (аз си взех и съм доволна), но бих искала да добавя продукт, който да използват с масажорът. И тук се надявам да можете да ми помогнете. Майка ми е на 70 години с увехнала кожа, може би нещо озаряващо ще ми трябва. Сестра ми (45+години)  има комбинирана кожа и за нея търся нещо хидратиращо.
Кои са тези масажори?
За подаръци може да обмислите някакъв комплект, според нуждите и бюджета.
Например:
Sulwhasoo - Concentrated Ginseng Anti-Aging Kit
THE WHOO - Cheongidan Radiant Special Gift Set
Sooryehan - Ginseng Cream Special Set
HANYUL - Rebloom Radiance Brightening & Firming Cream Special Set
THE WHOO - Jinyulhyang Elegance Special Set 2024 Lunar New Year Edition
Или само масажен крем:
THE WHOO - Jinyulhyang Contouring Massage Mask
O HUI - Clear Science Tender Massage Cream
MISSHA - Chogongjin Massage Cream
HANYUL - Rebloom Radiance Cleansing Massage Cream
A може и някакво олио.

# 172
Решила съм да подаря на майка ми и сестра ми за коледа от масажорите за лице които напоследък са полулярни (аз си взех и съм доволна), но бих искала да добавя продукт, който да използват с масажорът. И тук се надявам да можете да ми помогнете. Майка ми е на 70 години с увехнала кожа, може би нещо озаряващо ще ми трябва. Сестра ми (45+години)  има комбинирана кожа и за нея търся нещо хидратиращо.
Кои са тези масажори?
За подаръци може да обмислите някакъв комплект, според нуждите и бюджета.
Например:
Sulwhasoo - Concentrated Ginseng Anti-Aging Kit
THE WHOO - Cheongidan Radiant Special Gift Set
Sooryehan - Ginseng Cream Special Set
HANYUL - Rebloom Radiance Brightening & Firming Cream Special Set
THE WHOO - Jinyulhyang Elegance Special Set 2024 Lunar New Year Edition
Или само масажен крем:
THE WHOO - Jinyulhyang Contouring Massage Mask
O HUI - Clear Science Tender Massage Cream
MISSHA - Chogongjin Massage Cream
HANYUL - Rebloom Radiance Cleansing Massage Cream
A може и някакво олио.
[/quote]
Много благодаря за полезната информация. Точно това търсех.🤗 Ще разгледам и избера. Масажорите ги взех от тему този вид https://share.temu.com/TDpoIuVVDtA

# 173
Имам въпрос, свързан с поръчка в yesstyle. В кошницата ми се намират 2 продукта, които не знам как са попаднали там. При опит да ги изтрия, ми дава грешка. Презареждам отново страницата - пак същото.
Изнервящо е, защото не ги искам, а искам да поръчам други неща. Какво да направя?

# 174
Имам въпрос, свързан с поръчка в yesstyle. В кошницата ми се намират 2 продукта, които не знам как са попаднали там. При опит да ги изтрия, ми дава грешка. Презареждам отново страницата - пак същото.
Изнервящо е, защото не ги искам, а искам да поръчам други неща. Какво да направя?
Възможно ли да са подарък ,цена имат ли?
Излез и влез отново в профила си

# 175

Ако не са подарък все пак, пробвай да влезеш в профила си по друг начин -  имам предвид или през приложението, или през браузър ако ти създава проблема в приложението. Често ми се случва това - на дъното на страницата се появява съобщение в червено и не успявам да изтрия от кошницата. Другия начин е вместо да делийтваш, да посочиш сейв като опция срещу артикула - пак ги маха от кошница. Успех 😘

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 17:01 от rotativka

# 176
Илиана, не са подарък, едното е комплект който е над 100 евро, а другото - слънцезащитен крем. И двете са с цена.
rotativka, благодаря ти! Сейвнах и ги разкарах от кошницата.

# 177
Здравейте!

Включвам се да споделя малко лични наблюдения от продукт, за който е ставало вече въпрос в темата:

Benton - Vitamin C Serum

https://www.yesstyle.com/en/benton-vitamin-c-serum-30ml/info.html/pid.1126813248

https://bg-mam.ma/p/1650641/48456030

Catalano вече е описала състава и предимствата които има, в линка по-горе. Благодаря и се надявам, няма нищо против, задето цитирам коментара ѝ!

Използвам седмица и за това кратко време съм с добри впечатления - използван така както препоръчва производителя - след тонер на влажна кожа - не раздразва въпреки високия процент аскорбинова киселина (20% + дериват), не оставя мазен слой, не пресушава, не лепне, при мен няма затоплящо кожата усещане. Текстурата е точеща се, разнася се лесно, една помпа е достатъчна за лице и шия, първоначално създава впечатление на доста мазен, но попива бързо. И за да няма 100% щастие следва капризът - много лесно можете да го докарате до "кир-ефект"  -  ако се забавите и попие/изсъхне върху кожата, нанасянето на следваща стъпка води до неприятната ситуация. Не търпи много продукти върху него. Аз нанасям отгоре му набързо околоочен крем и слънцезащитата.

Дневната ми рутина, в която съм го ползвала до сега:

1.TIA'M - Vita B3 Mist Toner

2.Torriden - DIVE-IN Low Molecule Hyaluronic Acid Skin Booster

3.Benton - Vitamin C Serum

4.MEDI-PEEL - Peptide 9 Volume Lif-Tox Eye Cream

5.SKIN 1004 - Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum

Общо взето - харесва ми, ще се употреби до край. За ползи рано е да пиша. Усещам описаната грижа напълно достатъчна за през деня. Не ползвам грим.

Да допълня - 45+ год, в момента нормална кожа.

П. П Веднъж вече попило всичко, "кир ефект"  не се получава. Слънцезащита подновявам след като махна всичко от лицето си.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 16:43 от rotativka

# 178
Да похваля тези продукти. Много добре се отразяват на моята комбинирано-чувствителна кожа.

И да кажа ,че съм изключително доволна от тези два нови продукта на Ануа. Кожата стои добре хидратирана, еластична цял ден и има малко глоу ефект.

Взех си и ето този комплект за пробване, но отзив като пристигне и го ползвам.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 15:21 от Danifin1

# 179
Момичета, включвам попаднах в Кокос на марката PLODICA. Някой има ли впечатления от нея? В момента има някакви сетчета, които са на много ниска цена.

Общи условия

Активация на акаунт