Азиатска козметика и грим - тема 29

• 63 183
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Аз пък съм много доволна от околоочните на Шисейдо и по-специално Future Solution и  benefiance wrinkle smoothing eye cream. Купувам ги, когато търпението ми да видя нещо от останалите околоочни, които съм ползвала, се е изчерпало и винаги са били като балсам за кожата ми. Зимата предпочитам втория/даже сега съм с него/, а лятото - първия. На 47 съм.

Може ли линк към околоочния на  Cheonyuldan?

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 09:13 от mamaLina

# 676
Понякога има застой и при промяна в рутината или повече сън кожата пак светва и се заглажда. Някои неща не им виждам ефекта, докато не ги спра и тогава разбирам какво са вършили. От други няма разлика с тях и без тях, напр. при мен идебенон няма видим резултат и като го спрях след второ шишенце пак нямаше отражение. Като цяло азиатските продукти много добре ми действат, също и добре се комбинират с други. Ако всичко е наред, комбинираната ми кожа изглежда като нормална, а също и ако вечер понякога само измия, на сутринта не е суха или мазна.

# 677
  • Prismatica Aerie

Може ли линк към околоочния на  Cheonyuldan?
https://bg-mam.ma/p/1619728/47822837

https://stylejolly.com/Product/Detail/view/pid/11558/cid/357/cid/357

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 17:30 от Catalano

# 678
  • София
Имам въпрос
Anua - Niacinamide 10% + TXA 4% Serum дали мога да го използвам вечер преди третиноина? Ако подложа преди това тонер, после този серум, трета, след 20 мин. нещо хидратиращо и оклузив?
Транексамовата киселина в тази концентрация има ли риск да раздразни кожата преди трет?

# 679
Имам въпрос
Anua - Niacinamide 10% + TXA 4% Serum дали мога да го използвам вечер преди третиноина? Ако подложа преди това тонер, после този серум, трета, след 20 мин. нещо хидратиращо и оклузив?
Транексамовата киселина в тази концентрация има ли риск да раздразни кожата преди трет?
Аз го ползвах с ретинал и не ми  е дразнело

# 680
Значи да ви кажа чувствам се прецакана, аз от нищо не виждам никакви чудеса.
Йен, очевидно не съм успяла да предам сарказма си достатъчно добре, като писах за чудеса и кометичен оргазъм Wink Дайте да сме реалисти - чудеса ставаха на 30, а за капак състоянието на кожата ни отразява и здравословно ни състояние и всички други лайф избори, които сме или не сме направили в близко и далечно минало освен козметиката, която ползваме. Няма мазило, което да премахва бръчки.

Аз лично обичам да съчетавам крема от Cheonyuldan серията със серума за очи от Cheongidan серията - така напомпва тази комбинация, че ако не се усмихвам и не се гледам на ярка светлина в 5Х огледало не ги виждам бръчките Grinning А може просто да не виждам!

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 20:22 от Agent Provocateur

# 681
  • София
Агентче, не е от недовиждане. Супер кожа имаш!

# 682
^^^ Благодаря ти за милия комплимент, Харпа, но сега ще трябва да доказваш, че ти виждаш добре Grinning

И още нещо държа да кажа - малки "чудеса" при мен се случват често след тежък период, когато не съм била изрядна с грижата. Ноември и  Декември боледувах много, имах и други проблеми - като си сложих 2-3 читави маски и се наспах добре след това омазана с качествени продукти видях разлика, която рядко виждам в ежедневието.

# 683
  • Бургас
Агент шегувам се, наясно съм, че на 40+++ няма чудеса, никакви, не само козметични. Но в интерес на истината кожата ми значително се подобри след като минах на азиатска козметика и понеже обожавам да се мазотя и не пропускам, явно съм имала късмет и не съм регистрирала влошаване.
Дано здравословните перипетии са вече зад гърба ти! С или без недовиждане кожата ти наистина е чудесна!
Отивам да търся и серума към крема, сега ме зачовърка въпросът дали в комбинация пък няма да ме поизглади LaughingLaughingLaughing.

Харпи, аз ползвам този серум след третиноина. По съвет на дерматоложката ми, нанасям трет, оставям за около 30 мин. минавам с тампон напоен с тонер и сред това серума и оклузивен крем. При мен работи този начин, но имам мазна кожа.

# 684
Не вярвам в недовиждането на собствената кожа🙂 Виждам си петънце, бръчица и подутинка още преди да са се изявили, без грешка. Така съм и към близките. В другите хора не се вглеждам за щастие, само свалям шапка на обгрижваните кожи, защото ценя грижата зад резултата.
Йен, дали хидратацията след трета е достатъчна или е възможно да е поизсушил зоната?

# 685
  • Den Haag
Да попитам този крем за очи и маските които съм добавила в кошницата, дали са подходящи за 45 години ?(нормална към суха кожа нямам силно изразени бръчки)

# 686
  • софия
Имам въпрос
Е защо Harpi? Остави я за сутрин с един вит. С, чудна комбинация е.
На разочарованите хубавици да кажа, че степента на разочарованието е право пропорционална на очакванията и вложените средства Stuck Out Tongue Winking Eye
Шегичка!
А друго нещо - понякога сано интензивна хидратация с най-прости и непретенциозни продукти, може да подобри нещата.
Но... Разбира се, чудеса не стават. Понякога си трябва и някоя инжекционна процедура тук - там.

# 687
  • Русе
Моля, препоръчайте ми хубав антиоксидант. В момента използвам Mary&May Idebenone + Blackberry complex Serum. Скоро ще трябва да го подновя, но ми се иска да пробвам нещо ново.

# 688
  • София
Светулче, твоят съвет е след витамин Ц в сутришната рутина да го включа, така ли?
Ами, аз съм си ок и без този серум, ама много хубав го дават и се страхувам да не пропусна някакво чудо невиждано Wink

# 689
Моля, препоръчайте ми хубав антиоксидант. В момента използвам Mary&May Idebenone + Blackberry complex Serum. Скоро ще трябва да го подновя, но ми се иска да пробвам нещо ново.

На мен ми харесват ресвератрол и пикногенол, също комплекси с много антиоксиданти в състава, отскоро ползвам и кофеин (не съм сигурна дали е антиоксидант) със зелен чай, прополис (също не знам дали е точно антиоксидант). За Вит.С чист не съм компетентна, макар да се води златен стандарт в козметиката, ползвала съм деривати за чувствителна кожа.

Общи условия

Активация на акаунт