Съмнения относно проба за Манту

• 396
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте на дъщеря ми на 1,3 г в понеделник и правиха проба манту поради липса на белег от бцж .Пробата я направиха на външната страна на ръката й,не отвътрешната (както четох че се прави) .Утре сме на отчитане на пробата ,но при освен една точица(тъмна ) където беше убодена друго няма .Това счета ли се за отрицателно ?
Моето притеснение е,че пробава може да не е направена както трябва поради това ,че е отвъншната страна на ръката .

# 1
Да, счита се за отрицателен резултат, защото няма никакво зачервяване.
Но не мога да коментирам дали може да е свързано с мястото на поставяне.

# 2
  • София
Ще използвам темата да попитам тук

Утре предстои проба манту на дъщеря ми (на 7г.), но тя от събота е на инхалации с пулмикорт, защото беше със сопол няколко дни и прерастна в ларингит (стандартно за нея, за съжаление).
Има ли проблем да се приложи манту при положение, че е на терапия с кортикостероиди? Ще се чуя утре и с педиатърката, но тя е мноооого много възрастна и наистина й нямам доверие, че е запозната. Не лекува тя детето, но лекарят, който изписа пулмикорт каза, че според него трябва да има поне седмица отстояние от него, за да е адекватна реакцията към манту.

# 3
Отложете я естествено. Не виждам смисъл, предвид че е болна и вече имате препоръка от лекуващ лекар. И на него ли нямате доверие?

# 4
Ще използвам темата да попитам тук

Утре предстои проба манту на дъщеря ми (на 7г.), но тя от събота е на инхалации с пулмикорт, защото беше със сопол няколко дни и прерастна в ларингит (стандартно за нея, за съжаление).
Има ли проблем да се приложи манту при положение, че е на терапия с кортикостероиди? Ще се чуя утре и с педиатърката, но тя е мноооого много възрастна и наистина й нямам доверие, че е запозната. Не лекува тя детето, но лекарят, който изписа пулмикорт каза, че според него трябва да има поне седмица отстояние от него, за да е адекватна реакцията към манту.

Не зная отговора на въпроса ви, но ако мантуто е отрицателно се прави БЦЖ. За БЦЖ детето трябва да бъде здраво.

Общи условия

Активация на акаунт