Любители на котки - Тема 198

• 26 625
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Много са сладки Шкода и Клео. ❤️
Клео явно е свикнала с хора, след като се е затичала към Доня. Нека ви донесе много радост, Доня! Съжалявам за софиянката, много е хубава, дано намери своите хора. 🤗

# 361
  • тук и там
Мая я взехме от обява за продажба.На снимките от обявата  беше поне с месец и половина  по-малка.Много малко,сладко и пухкаво котенце на обявата ,но мисля че често се пускат снимки на по-малки котенца,защото са по-привлекателни тогава.Взехме си я,но наистина снимките често са доста подвеждащи,особено на женски котета,близо до възрастта за кастриране.Това по повод Софиянката,която се е оказала по-голяма от очакваното.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 10:32 от Кайсия

# 362
Как да се грижа за женска кастирана котка? Може да ви звучи смешно, но ще ми е за първи път. Първо, къса ми се сърцето, горката толкова мрази да ходи на ветеринар, а сега съвсем ще се разочарова. След операцията има ли нещо специално, което трябва да правя? Предполагам, че ще ми кажат и там, но все пак...

# 363
  • Между гори и планини
Аз взех Кети от улицата вече раждала, на година- две. Но тя беше първата ни котка и за това нямаше значение. Към дом с вече една или няколко възрастни котки, много трудно се вписва и приема нова и голяма.
Чери влезе през нощта да хапне, но като цяло ми е много обиден, оплакал се е на баща си.
Памук мисля, че не е доволен, но като цяло не му пука.
Точка дори не я отрази .
А очаквах, че Чери който до сега е осиновил 4 котета, ще осинови и нея. Но явно е усетил, че тя се лепна предимно за мен и горкият страда и ревнува 🥺

# 364
Как да се грижа за женска кастирана котка? Може да ви звучи смешно, но ще ми е за първи път. Първо, къса ми се сърцето, горката толкова мрази да ходи на ветеринар, а сега съвсем ще се разочарова. След операцията има ли нещо специално, което трябва да правя? Предполагам, че ще ми кажат и там, но все пак...
Зависи колко рано ще си я вземете, тоест дали е минало действието на упойката. Трябва да сте плътно до нея, докато упойката изцяло премине, да не яде и пие докато не е съвсем адекватна. По-добре да е с боди, отколкото с яка. Да не скача и тича няколко дни, да не си облизва конците, да не ги дърпа. Вероятно след няколко дни ще я викнат на контрола. Дано ви дадат подробни инструкции след кастрацията.

# 365
Котките като хората имат предпочитания с кого да общуват. Възможно е Чери да не харесва Клео по някаква своя причина. Като се добави и това, че тя предпочита теб, я усеща като голяма конкуренция.
Отделяй време само за него, да сте само двамата, да го гушиш и да му обясниш за новата писанка. Всъщност, предполагам, че го знаеш това и го правиш. 🤗
Мъчно ми става понякога за заварените котета, мислят си вероятно, че стопаните им вече не ги обичат, а то не е така.

# 366
  • Между гори и планини
Кети наистина мразеше малки котенца. Но тя имаше травма - изхвърлили са я до блока на майка ми бременна в тревите и тя от стрес е родила ( или е раждала като са я хвърлили). За нея малките котета значеха - ще ме хвърлят и няма да ме обичат. За това и тежко прие Чери. И до последно не се обичаха, защото той ме отне от нея. Но Чери никога не ме е ревнувал, нито от Биби и Памук, нито от Точка, нито от едно коте във Варна. Напротив, всички ги е гледал като майка.

# 367
  • София
Скрит текст:
Кети наистина мразеше малки котенца.
Но тя имаше травма - изхвърлили са я до блока на майка ми бременна в тревите и тя от стрес е родила ( или е раждала като са я хвърлили).
Скрит текст:
За нея малките котета значеха - ще ме хвърлят и няма да ме обичат. За това и тежко прие Чери. И до последно не се обичаха, защото той ме отне от нея. Но Чери никога не ме е ревнувал, нито от Биби и Памук, нито от Точка, нито от едно коте във Варна. Напротив, всички ги е гледал като майка.
Бяс ме хваща като прочета нещо подобно.
Двукраки амеби смотани...

# 368
  • Между гори и планини
Отчет на първата ни нощ

Клео спа цялата нощ върху гърдите ми или вплетена в косите ми.
Вече правилно се ориентира къде е храната и тоалетната
Сутринта направи първата си беля и събори кана с кафе на чисто изпрания килим 🤪
Но е гальовна и мъркаща и се очертава да е бебето и лиглата на къщата

Големите влязоха през прозореца на пръсти през нощта, за да ядат и се изнесоха. Чери продължава да не иска да е около нея.
седи на двора и ми се гали, влезе за кратко, хапна, поръмжа и избяга. Но преди това го нагушках, за да знае че го обичам.

# 369
Извинявай, може ли да ми снимаш таблетката Тирозол от 5 мг какво представлява? Astonished
Има нещо сбъркано тука... Колко кг е Леополд? И би ли, също, снимала резултата от изследването на тироксина?

Благодаря ! Много мило ,че проявяваш внимание и интрес към  нашия Леополд !
Имам някои проблеми с телефона и не мога сега да снимам резултата , а относно Тирозола , а преди това Тироксина (просто беше свършил и затова доктора го замени) , докторът ми дава точния брой таблетки , при това вече нарязани на дози (дозата е четвърт таблетка на ден, Леополд тежи около 2.450 кг.), така-че не съм виждала опаковката и я нямам налична у дома . Но това в момента не е от такова значение , защото сега пробваме само с хомеопатия (за хормона) . Току що се върнахме от ветиринаря - каза да продължим поне до месец така , за да е съвсем ясно после при изследванията , дали хомеопатията ще работи .Десет дни до тук - задържал е тегло .

Гледам с умиление  котаците и котенцата тук , всяко си има собствена история и характер ! Бих могла да съм полезна за някои неща , но моите животинки до сега са имали доста специфични проблеми и се надявам вашите да нямат такива !

Почти бях направила крачката да взема още едно котенце , но дадох назад , че си имам  грижи около Леополд и защото някак ще ми е неестествено аз да търся - винаги те са ме намирали .

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 13:46 от oska

# 370
Ей тъй се спи:

И Чочко:

# 371
Ех,бе,животее 🥰😂😘

# 372
  • Между гори и планини
Последните снимки показват много тежък живот 🤪😂

# 373
  • София
Ние сменихме името с по-изискано и женствено. Joy Само не знам как ще ѝ викаме на галено. Joy

Та Октавия даде да я галим и даже ни помърка. Естествено, преди това ни изсъска за всеки случай. След това доверчиво свърши двете си нужди пред мен. Напредваме! Joy И докато беше извън клетката, успяхме да я изчистим и постелем с нова пелена. Погледнах и ушите. Има няколко черни неща, които може би са мръсотия, но може и да са паразити. Нали се опарих с Преслава, изпитвам ужас да няма ушна краста. И сега се чудя с какво да я обработя. Много е малка за капки. Иначе след хапчето нищо не изхвърли.

# 374
Чочко през януари 2022 г. умираше на улицата, блъснат от кола, и с откъсната опашка. Толкова го болеше главата и челюстта, че не можеше да яде. Беше две кила. Сега е 6,5 кг, ласкав глезан. Сивата Перличка беше спасена от един тийн. Изхвърлена пред къщата им като новородено коте...
Това към поста на Доня Дафина.
Вижте каква старателна домакиня:

Общи условия

Активация на акаунт