Любители на котки - Тема 198

• 26 608
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
  • София

Пациентката, докато е на антибиотик и не трябва да скача ще остане у нас. После ще видим. Ще я кастрираме и ще я върнем на село при родителите ми. Не знам как да се оправя с двете. Пухи и съска и се опитва да я бие. Тя е много темерутеста и необщителна котка. Когато я намерихме беше подхвърлено бебе, което не можеше да се храни даже. Много обгрижвана, но си порасна такава - не позволява да я галим. Стои до нас, на метър разстояние. А сега е много сърдита. Направо не знам. Децата тръгват на училище и двете котки ще са сами. След тази тежка операция освен малката да я затворя в някоя от стаите. Страх ме е голямата да не и направи нещо.

# 346
Доня, вселената ви е изпратила Клеопатра, нямаш друг избор освен да я приемеш Simple Smile както си и направила.
Вече на толкова години станах и се убедих, че нищо на тоя свят не се случва случайно.

# 347

След тази тежка операция освен малката да я затворя в някоя от стаите. Страх ме е голямата да не и направи нещо.
Задължително! Не я оставяй на тормоз от другата.

# 348

Направено ли е изследване на ТТ4? Колко е тироксинът? Ехография на коремни органи правена ли е? Лечение на хипертироидизъм почнато ли е? Какво лечение е предписано за хипертироидизма? Само чернодробните ли са завишени? Ехокардиография правена ли е?
"Пробвахме десетина дни с хапчета в комбинация с хомеопатия - нямаше промяна в теглото и чернодробните показатели . Пътувахме и последните 9 дни е само на хомеопатия ..... ... ветиринаря - каза известно време да изчакаме за да видим дали ще има промяна . За черния дроб приема Бакхус и Есенциале форте . .... . Храним го с пауч - гастроинтестинал ."
ЛЕЧЕНИЕ:
Bachus Hepatic&Digest + Есенциале форте
Тирозол + хомеопатично

Т4- 8.0 TSH-0.25 . Гледан е на ехограф - уплътнен черен дроб .
Имам доверие на доктора , направи всичко както трябва , но все-още сме в процес на наблюдение и евентуално корекция на лечението според последващи изследвания .За сега не виждам особен напредък ,но се лекува от около месец и се надявам с времето да се подобри .

# 349
Доня, честита ви Клео. Дълги години да е с вас и много да ви радва.

# 350
  • Между гори и планини
Ох, милото 🥺
Как си е счупило горе крачето?
На Чери беше обръснато и с шев, но нямаше чак такава превръзка, нито конус. И заради болкоуспокояващи и противовъзпалителните, още на другия ден коцук- коцук напираше да излиза. А ние посред лято, седяхме на затворени прозорци. Накрая с позволението на вета го пуснахме вън и той сам се пази. Беше с конци които сами се абсорбират.
Клео се чувства като у дома си

# 351
  • София
Не знам. Тя живееше с братчето си на село при родителите ми. Едни съседи постоянно имат новородени. И сега са с пет. Не ги разбирам.
Майка ми и баща ми се грижат добре за тях, но дотолкова, че да имат храна и подслон. Реално прекарват много време на двора.
Сутринта са били заедно . Но като се върнала от работа при майка ми дошло само мъжкото. Чери два дни отсъствала, търсили я навсякъде. На третия ден чули мяукане в гаража и там била в безпомощно състояние. Счупена и беше бедрената кост, направо на две с много частички кост раздробени. Сега е с имплант, който не трябва да се маха. 10 дни на антибиотик, на 12 ден ще и махнат конците, а 1 месец трябва да я пазим да не скача.
След този месец не знам. На село ще се върне на двора, тук пък при нас нашата котка е много сърдита.

# 352

Направено ли е изследване на ТТ4? Колко е тироксинът? Ехография на коремни органи правена ли е? Лечение на хипертироидизъм почнато ли е? Какво лечение е предписано за хипертироидизма? Само чернодробните ли са завишени? Ехокардиография правена ли е?
"Пробвахме десетина дни с хапчета в комбинация с хомеопатия - нямаше промяна в теглото и чернодробните показатели . Пътувахме и последните 9 дни е само на хомеопатия ..... ... ветиринаря - каза известно време да изчакаме за да видим дали ще има промяна . За черния дроб приема Бакхус и Есенциале форте . .... . Храним го с пауч - гастроинтестинал ."
ЛЕЧЕНИЕ:
Bachus Hepatic&Digest + Есенциале форте
Тирозол + хомеопатично

Т4- 8.0 TSH-0.25 . Гледан е на ехограф - уплътнен черен дроб .
Имам доверие на доктора , направи всичко както трябва , но все-още сме в процес на наблюдение и евентуално корекция на лечението според последващи изследвания .За сега не виждам особен напредък ,но се лекува от около месец и се надявам с времето да се подобри .
Извинявай, може ли да ми снимаш таблетката Тирозол от 5 мг какво представлява? Astonished
Има нещо сбъркано тука... Колко кг е Леополд? И би ли, също, снимала резултата от изследването на тироксина?

# 353
Дара. Наежена преди да я откарам при вет-а. Винаги усеща, когато трябва да я водя там и почва да се клечи. За съжаление се оказа, че лошия дъх е причинен от автоимунен гингивит. Не се лекува. Ще трябва да я водя на антибиотици редовно. И след това

# 354
  • София
Много е сладка, добричка изглежда.
При нас е така - от тази поза За секунда е В тази

# 355
Моят за първи път го видях да мие опашаната 😀
Добре дошли на новите котета в темата !
Скрит текст:

Скрит текст:

# 356
Ивекс попита дали още котата бие кучата - винаги ще го прави. Котешкият стремеж за доминиране няма ограничител. Много беше смешна преди два дни - дебнеше кучето и издаваше характерните бойни звуци на нападател. Кучата не я отрази. Тера се примъкна, пълзейки, до мястото на кучето, но явно осъзна, че не е залък за муцунката й - изправи се и мина с навирена опашка, отърквайки се о куча. Явно филмът коте срещу куче винаги ще се прожектира. Доброто е, че най-тежките разпри завършват с предупредителен лай и бърз отскок на котето.

Честити новодомци! Да ви радват и зареждат. Мъчно ми е за софиянчето - как се редят съдбите - на косъм от нещо и не се случи или обратно - пълна безнадеждност и хепиенд.

# 357
  • Между гори и планини
Софиянчето все пак има дом. Докато Клео беше на улицата. Едното красиво и пухено с вероятност много повече хора да го харесат. Другото - малко , порода - никаква. Но пък борбените винаги печелят.

# 358
Дона, сладичка е Клео. Дано батковците свикнат бързо с нея, малка шушинка!😻 Как си ви е намерило самооооо.... умница малка!
Днес кака прави подарък за баба, че утре ми е юбилярка мамито и Линош се насадила на леглото ѝ и я наблюдава внимателно, но позатааааа е уникална 😂, успях да я снимам. Даже е примъкнала нещо като тиксо. 😆

# 359

Много сладка Клео.

Общи условия

Активация на акаунт