Перилни препарати и омекотители - 76

• 53 335
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, може ли да ми препоръчате хубав омекотител? До  сега ползвахме Yumos, но нещо след последната им бутилка, започнаха едни жълти петна, примерно по долното бельо, което е сиво на цвят и се виждат доста добре. Долното бельо го перем с цветното и понякога с бяло пране на 60 градуса. При пускане при с бялото, проблем няма, само когато го перем на 40 градуса с цветното пране.. Имаме съмнение, че просто не успява да се изплакне добре омекотителя, понеже нали е концентрат и се слага по-малко, спрямо другите на пазара. До сега проблем сме няма ли с марката. Може и да е нещо до самата бройка, която сме закупили. Гледам, че пускат честото Silan,  Lenor или Cocolino на промоции по магазините. Cocolino мисля, че беше българския вариант на Yumus, т.е същия производител. Използваме течен прах на  Ariel, ако има някакво значение за това.

# 511
По принцип омекотителят не се изплаква. Ако всичко е нормално с пералнята, той се взема с последното изплакване и след това няма друго изплакване. Нещо от неговите съставки остава по дрехите след изцеждане и центрофугиране, то това му е и смисълът.

# 512
  • Paris, France
Lenor препоръчвам. Аз не слагам никога омекотител в отделението, защото мухлясва. Като свърши програмата, смесвам омекотител с 2 литра вода в празна бутилка от омекотител и изливам върху дрехите. Пускам 1 изплакване с центрофуга и вадя. Така се разнася равномерно и не се смесва с праха.

Политиката за агресивно налагане на течни продължава и при проектиране на машините...Expressionless

Не е политика, а технология. Праховете не могат да издържат дълго на влажно и ще станат на буца, както и активните съставки ще се неутрализират. Не е много трудно да се сипе прах. Аз го слагам директно в барабана в стара кесия.

В кухнята мазни плотове и тигани бърша с гъби. Кухненските миришещи кърпи ги ползвах като вадя пържено, за да попият мазнината. Минавам на хартия, макар и да не е екологично.

# 513
Не ме разбра...но няма значение...не ми е важно.
Никаква технология не е..а чист и обмислен маркетинг...Wink

# 514
  • Пловдив
teta75,i-dos не е ново за перални Bosch,още през 2011г. купих такава пералня,но никога не използвах автоматичното дозиране,защото не ползвам течни перилни препарати,омекотител също не зареждах за n-пъти.

# 515
Не ме разбра...но няма значение...не ми е важно.
Никаква технология не е..а чист и обмислен маркетинг...Wink

Преди време се коментираше, че производството на течен е по-лесно, съответно  по-евтино, а цените са еднакви.

# 516
Именно...по-евтино е за производителите. За това ги налагат така агресивно и всеобхватно...

Артемида...не знаех че отдавна има перални с тази "екстра". Не съм попадала...

# 517
  • Paris, France
За мене течните препарати перат по-добре, а и могат да се натриват директно по петната. Много рядко ползвам прах и основно за бяло. Доволна съм.

# 518
И за мен са много по-добри течните  препарати, винаги съм ги предпочитала, не съм имала проблеми с тях..

# 519
Предпочитанията нямат общо с факта че течните струват по-малко на производителите.

# 520
Предпочитанията нямат общо с факта че течните струват по-малко на производителите.

Така обобщено изобщо не е вярно твърдението!

# 521

Така обобщено изобщо не е вярно твърдението!
Интересно, а защо не е вярно според теб?

# 522
Защото е относително и зависи от класа препарат, но пък от BOSCH, твърдят обратното

https://www.bosch-home.bg/experience-bosch/articles/washing/all- … w-about-detergent

# 523
Цвете, нещо не са те разбрали. По-евтино е производството на течните-факт. Подчертавам производството.Някои ги предпочитат-факт. Двата факта нямат нищо общо, нито единият зависи от другия.

# 524
Точно така. За различни неща говорим.
Кой с какво предпочита да пере ...не бе споменато изобщо. Няма отношение към това за което стана дума.

Общи условия

Активация на акаунт