Перилни препарати и омекотители - 76

• 53 313
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
  • Paris, France
Не третирам с препарати за петна, а просто сипвам от течния на петното, мазното петно. Натривам и след 5 мин. си пера в пералнята както обикновено.
Имам чувство, че препаратите за петна само фиксират мазното, а не го махат.

И аз така. Също, лидълските и на Leclerc течни препарати за цветно махат петна от трева и кръв идеално, все едно нищо не е имало, а тези за петна остават петното от кръв леко синкаво, а с някои треви не се справят, но избелват леко всички дрехи в партидата пране. Скъпите течни са малко по-зле за петна, но пак по-добре от прах или течен за петна.

Леле, Кубратова, разказала си играта на това петно. Течният марсилски сапун нищо не прави. Трябва ти течен за цветно, който е набъкан с ензими. Намазва петното, 5-10 мин да седи и пускаш, идеално със студена вода. За петна от вино, билирубин (наакано) трябва и гореща вода и прах за бяло или прах + Ваниш.

# 541
Не. Не е течен марсилски.Не знам кой е този препарат....
Аз използвам просто някой течен и най-вече на Chante Clair Color, който май вече е със сменена опаковка:
https://vnosnipreparati.com/product/chante-clair-color-gel-za-prane-23pr1150ml

Не третирам с препарати за петна, а просто сипвам от течния на петното, мазното петно. Натривам и след 5 мин. си пера в пералнята както обикновено.
Имам чувство, че препаратите за петна само фиксират мазното, а не го махат.
Много благодаря!
Сега, да ме питаш защо съм писала за марсилски сапун, когато съм имала предвид Шанте клер, не мога да кажа Simple Smile, ама снощи в магазина с ММ, докато се чудехме какво да бъде, се позовах на тебе (по спомени от предходни постове) и го взех.  Та реших днес да питам това ли беше, то пък  го обърках...
Аз рядко си сменям препаратите, та направо забравям и имената им на по-новите (за мен). Може би защото под същата марка имаше и с име "марсилски сапун" или поне така си мисля.
Някои петна се отстраняват със Спот например, даже повечето (цветни и мазни едновременно), обаче това от какво беше, та ме измъчи, не знам. Не помня дали писах в предишния пост, но и обезмаслител позвах, точно на Шанте клер, абе, карах наред ...дори червено вино от бяла покривка съм изпирала по-лесно.

# 542
  • до най-прекрасния мъж
Едновременно мазно и оцветено успявам да махна с пръскане със Спот, натърквам, без да плакна. После мажа петното с Тест гел за съдове и без за плакна отново, слагам в пералнята. Ако си ползвала Шантеклер с марсилски сапун, не съм доволна. Никакви петна не маха. Доизползвах го да си пера обувките с него и кърпите за прозорци и прах. От този за цветно бях доволна за петна, но не открих последния път в магазина и купих Марсилския. Впоследствие, съседка с две малки деца ми каза за Тест гел и взех него.

# 543
Едновременно мазно и оцветено успявам да махна с пръскане със Спот, натърквам, без да плакна. После мажа петното с Тест гел за съдове и без за плакна отново, слагам в пералнята. Ако си ползвала Шантеклер с марсилски сапун, не съм доволна. Никакви петна не маха. Доизползвах го да си пера обувките с него и кърпите за прозорци и прах. От този за цветно бях доволна за петна, но не открих последния път в магазина и купих Марсилския. Впоследствие, съседка с две малки деца ми каза за Тест гел и взех него.
Не било марсилски сапун, blue.angel, ама и аз толкова съм прочела, докато пълзя в шкафа да вадя цялата артилерия, която принципно рядко се ползва. Досега Спот не се беше излагал, ама вчера се изложихме всички вкупом. В селската къща ползвам от много години Тест гел, защото водата е твърда и съм забелязала, че при ръчно миене на съдове се справя по-добре. Наистина много работа ми е вършил и за мазни петна, обаче в градското жилище не ползвам такъв и май ще взема една малка опаковка, не се беше налагало.

# 544
  • до най-прекрасния мъж
Вероятно Спот е променен. Махала съм какво ли не с него, но детските манджички му се опряха. И изобщо, нищо препоръчано тук не ми помагаше особено. Преди две-три седмици в пристъп на безсилие пред поредната омазана блузка реших да пробвам тази комбинация и О, чудо! Само да кажа, че сме с твърда вода, това също има значение при пране и премахване на петна.

# 545

Политиката за агресивно налагане на течни продължава и при проектиране на машините...Expressionless

Не е толкова до политика, просто течности се дозират много по-лесно от твърди субстанции.

# 546
Тоест казваш, че мислят за нас и го правят (и за нас)? Wink
Доообре....
Дори да е така..това не отменя собственият им интерес, който съм убедена, е водещ Grinning

# 547
На мен ми е изключително неудобно да употребявам течен препарат. Обяснявам: стоя си права, вземам кутията прах, над уреда ми стоят, сипвам си в едно мерително съдче, отварям чекмеджето и пускам, бързо, лесно. Ако взема туба с течен препарат, сипвам в чашка необходимата доза и сега вече трябва да се наведа, за да сложа чашката в барабана. Ей това навеждане го няма при използването на сухия продукт, което навеждане не ми е комфортно.

# 548
  • Paris, France
Течният препарат го слагам по петната или в чашка в барабана в средата, защото машината ми помпа преди да почне да се пълни  . Има си кръгли мерителни чашки, които се слагат направо в барабана. Някои шишета течни препарати идват с такава. Аз и праха така слагам и не цапондря отделението.

# 549
Аз го слагам в отделението за прах, има си приспособление за течен препарат, водата го взема изцяло или поне не съм забелязала да остава, не е много гъст. Пречи ли така или да продължавам (новак съм в ползването на течни, ще прощавате за въпроса, ако е тъп)?

# 550
Лично аз течният препарат си го слагам в мерителна чашка и я слагам в пералнята. На мен ми е по-лесно. И по този начин не се чудиш как да изплакваш чашка след това.

# 551
Mavina и аз така, вътре в барабана с чашката. Но, трябва да се навеждам, да превия кръст, или пък да приклекна, пък колената ме приболват, за да го сложа в барабана. Едно движение повече сравнено със сухия препарат.

# 552
  • Paris, France
Ние си перем в перални с горно отваряне от 25г и така не се навеждаме. Само дето вече няма с по-голям обем, нито с функция сушене.

Кубратова, щом си доволна, няма проблем.

Аз и като слагам в отделението не меря с чашка. Отделението си има скала и прозорче и виждам докъде да налея. Меря само Vanish на прах с лъжицата към кутията.

# 553
  • до най-прекрасния мъж
Някои перални имат едно капаче на отделението за прах за пране, което се затваря, когато се използва течен. Така той не изтича веднага в пералнята, а водата си го взема. А отмерването винаги правя с капачката на препарата, обикновено е посочено на опаковката колко мл е.

# 554
  • Велики Преслав
Mavina и аз така, вътре в барабана с чашката. Но, трябва да се навеждам, да превия кръст, или пък да приклекна, пък колената ме приболват, за да го сложа в барабана. Едно движение повече сравнено със сухия препарат.

Ето този аргумент в полза на сухите препарати е неуспорим. Направо, така се смях като го прочетох, с най-добри чувства разбира се, но сте прави все пак. Няма сега заради единия гел да си изтъркаме ставите я 😜.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 20:48 от Васил Василев

Общи условия

Активация на акаунт