Перилни препарати и омекотители - 76

• 53 358
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
blue.angel, да точно това капаче имах предвид под "приспособление", всъщност един вид градуиран ограничител.

# 556
  • Варна - Черна гора
Mavina и аз така, вътре в барабана с чашката. Но, трябва да се навеждам, да превия кръст, или пък да приклекна, пък колената ме приболват, за да го сложа в барабана. Едно движение повече сравнено със сухия препарат.

Ето този аргумент в полза на сухите препарати е неуспорим. Направо, така се смях като го прочетох, с най-добри чувства разбира се, но сте прави все пак. Няма сега заради единия гел да си изтъркаме ставите я 😜.
Не мисля, че е заради износване на стави! Да не дава господ да се сдобиете с дискова херния 🥲 Сам ще се учудите на какви еквилибристики сте способен... и аз недолюбвам течните препарати.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 11:54 от _ilka_

# 557
  • Бургас
Аз пък ползвам само сухи препарати, защото точно в тази тема съм чела за по-трудното изплакване на течните. С това икономично пълнене на вода сигурно трябва да добавя поне още 2 изплаквания ако пера с течен.

# 558
  • София
Точно така, течните се изплакват по-трудно заради сгъстителите. Те са пичината и за отлаганията по тръбите.

# 559
Ако ползвате програми за поне 1 час и дозирате правилно няма да имате тези проблеми.

# 560
Подкрепям _ilka_ ,относно дисковата херния и навеждането.
До скоро беше активирана моята и навеждане ,клякане и всякакви от сорта са изключително болезнени.
Ползвам и прах за пране ,но него си го слагам в чекмеджето.
Просто купих един гел за проба и ми хареса как пере и си взех от същата марка 10 кг. прах.
Марката е Савекс. Пере перфектно. Останах много очарована. Преди да купя Савекс перях с един турски прах ,но Савекса е много по-хубав.
Та като цяло най-много уважавам праха за пране. Капсули пък изобщо не ползвам. И също така ми е лесен прахът за дозиране като течният.

# 561
  • Paris, France
Веднъж купих капсули на Ariel, защото харесвам течните им препарати, а и праховете са ОК. Никога повече! В пране с няма и 5 кила памук сложих 2 капсули. Излезе захабено, без мирис на свежо, без мекота. Чета, че ги хвалят, но явно не са за мене. Не знам какво толкоз им харесват.

# 562
Въх, как 2 капсули на толкова пране, то освен всичко друго сигурно и неизплакнато е излязло...
Техни капсули съм пробвала от някакви мостри преди време. Големи хвалби, но не можаха да ме впечатлят с нищо че да си ги купя. Но аз и не харесвам така на дози по принцип, не че аз мога да съм супер прецизна но гледам да се съобразявам колко е прането като дозирам препарата.

# 563
  • Paris, France
Ами на предишното пране сложих една и излезе все едно непрано. Писах им - една се слагали на слабо замърсено и мека вода. За 5 кила трябвало 2 капсули.

# 564
Бях купувала преди 2 - 3 години от Гърция първите Ариел подс. Много хубаво перяха и хубаво миришеха, но образуваха при мен адски много пяна.
Едва ги изхабиха на пъъълна-препълнена пералня и то, по една капсула.

# 565
  • Велики Преслав
Джорджия ти в кой край на България беше. Предполагам мека вода? Помня иначе случая.

# 566
Веднъж купих капсули на Ariel, защото харесвам течните им препарати, а и праховете са ОК. Никога повече! В пране с няма и 5 кила памук сложих 2 капсули. Излезе захабено, без мирис на свежо, без мекота. Чета, че ги хвалят, но явно не са за мене. Не знам какво толкоз им харесват.
Мен Ариел ме изгубиха много отдавна.
Скъп прах на ниско качество ,което се плаща за марка. А особено капсулите ,нито мога да разбера по колко да слагам ,нито ако сложа толкова ,колкото е описано дали ,ще изпере и изобщо как ще изпере.
Не купувам капсули никакви на никаква марка. Прах използвам най-често ,гел рядко.
Но Ариел няма нищо общо с това ,което беше преди 10 години ,но цената му е за сметка на това много "хубава".

# 567
Джорджия ти в кой край на България беше. Предполагам мека вода? Помня иначе случая.
Вкъщи водата е мека, защото имаме система за омекотяване.

# 568
  • Paris, France
Бях им пробвала праха, на Ариел, преди 35 години. Не ми хареса това, че зелените зрънца не се разтваряха добре, а също и сладникавата миризма. Сега е променена към по-свежо. Минах на прахове Daz, Persil и Bold и повече не съм им купувала праха никога. Ако заваря у свекърва ми, ползвам докато сме там. Не пере лошо.

Влюбена съм в течния им за спортно облекло и в течния Ariel Alpine. Веднъж на балкона миришеше много хубаво на пране. Излизах да гледам къде е простряно и ходих до непознато съседи да ги питам с какво перат. Било Ariel Alpine течен. Тичах към магазина и го купих и още съм влюбена в миризмата.

Интересно, че любимият ми препарат за миялна са капсули, но за пране не ги харесах никак. Още имам от тях и никой не ги ще, а мразя да изхвърлям.

# 569
Здравейте, моля за съвети за пране на зимно ватирано яке с изкуствен пълнеж. Инструкциите от производителя са следните:

Чудя се относно каква програма да избера, колко силна центрофуга да ползвам и дали да ползвам сушилня, тъй като машината ми е комбинирана и нямам опция да избирам температура на сушене. Програмите, които са налични са или за времетраене на сушенето - 30, 60 или 90мин, или за степен на изсушаване, които според ръководството са както следва - готови за носене, за прибиране или за гладене.

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт