Перилни препарати и омекотители - 76

• 52 778
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
Ако винаги е пишело толкова значи винаги е пишело твърде много, няма какво друго да кажа. И те дори не са го написали че е според теглото на прането а според размера на пералнята. Ето на български същия етикет.

# 631
  • Велики Преслав
Това “според размера на пералнята” за мен е грешен превод.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 15:01 от Васил Василев

# 632
Събират се 200 мл прах че и триста.
Моята чашка е до 170 мл...пълна съм слагала и остава място в отделението!
С мн.твърда вода съм.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 17:01 от teta75

# 633
  • Mediterraneo
И аз съм с много твърда вода, никога не слагам толкова много прах. Имам си една мерителна чашка, знам си докъде да я напълня, даже и не чета упътванията на пакетите.

# 634
Сигурно е турски, от паралелен внос. Знам, че при техните прахове дозата винаги е силно завишена. Беше коментирано преди 5-6 години в темата.

# 635
  • Варна - Черна гора
Сигурно е турски, от паралелен внос. Знам, че при техните прахове дозата винаги е силно завишена. Беше коментирано преди 5-6 години в темата.
На първата снимка, постната от atom3, има надписи на гръцки. Снимката е от сайта на Нико 12.
Та праха не е турски.

# 636
И на скипа дозите са до 200 мл за твърда вода и силно замърсени дрехи.
Не мисля че е турски показания ариел.
Просто такава е дозировката.

# 637
Имам български от официалния внос и дозировката е същата. Въпросният е гръцки.
Ако сложа толкова прах, колкото с ауказали на опаковката, ще тръгне пяна през няколко етажа.

# 638
Повечето домакини вече са автоматизирали процеса на слагане на прах..в смисъл вече на око знаят колко мл да сложат за дрехи А,..за дрехи Б...аз също съм така.

Сега погледнах дозировката и се оказва че действам според нея така или иначе..и без всеки път да гледам.

За малко дрехи 4кг дозата ми е 105 мл.  Добавка още 55 мл за количество над 4-5 кг...ако са и силно замърсени още мл и така стигам пълна чашка която в моя случай е около180 мл.

Та всеки си знае. И водата, и количеството дрехи, и степен на замърсеност...и всичко.

# 639
  • Somewhere far away
Препоръчайте препарат за пуловери и по-деликатни тъкани /не е нищо от сорта на коприна- просто имам няколко много меки пуловери и не искам да ги съсипя/.

# 640
  • Бургас
На ДМ има за вълнени тъкани, розов мисля беше.

# 641
Здравейте, имам калъфка ,която я бях забутала и забравила  в шкафа отзад и от бяла е станала жълта и захабена, може ли да ми кажете как мога да я спася?

# 642
Здравейте, имам калъфка ,която я бях забутала и забравила  в шкафа отзад и от бяла е станала жълта и захабена, може ли да ми кажете как мога да я спася?
Купи си нова. Не си заслужава да купуваш избелващи прахчета, добавки, да переш 10 пъти… за неясен резултат. А новото си е ново.

# 643
  • Paris, France
Ако е памучна калъфката- едно пране със студена вода и течен препарат за цветно. В 70% е изчистена. Ако не е - слагаш с бели хавлии и кухненски парцали на 60°-95° с прах за бяло или прах + Vanish на прах за бяло и би трябвало да се изчисти. Ако е синтетика, второто пране на 40-60°, не повече. Ако не след първото пране, след следващите се изчиства. Доста съм се местила и съм намирала пожълтели неща в кашони. Изчистват се.

Няма нужда да се пере сама. Важно е да е с други дрехи, но бели.

# 644
  • София
За много години! И аз с молба за съвет. Вчера пуснах (на 40 градуса) един пуловер 100% синтетика, който е чисто бял с една черна картинка. Имаше и цветоулавяща кърпичка в прането, но въпреки това бялото даде фира - в момента стои като мръсно.
Веднага след като видях резултата го пуснах пак с прах за бяло + солта на ДМ - нищо
После го накиснах в разтворена сол и го оставих за около 2 часа - пак нищо
Прах го с розовия препарат за вълна на ДМ - нищо
И за финал пак го пуснах с прах за бяло+сол - все така стои като захабен

Някакви идеи какво още да направя?

Общи условия

Активация на акаунт