Домашното насилие – тема №5

• 44 226
  • 963
  •   1
Отговори
# 930
За Викторио и за Манчо психолозите бяха категорични, че са психопати. И двамата преди това бяха тормозили жените си. За тази жена няма данни да е била насилник към децата си, тъкмо обратното, били са семейство за пример. Най-вероятно се касае за психоза, която близките не са разпознали. Има и други такива случаи, най-известният е с Андреа Йейтс. Изобщо - случаят е огромна трагедия, а най-лошото е, че и след него на менталното здраве ще се гледа като на глезотии и ще се "лекува" с думите "стегни се".

# 931
Може да е психопатка, не е задължително да страда от нелекувано заболяване. Онази от Сандански, която преди няколко години уби децата си, психолозите казаха, че нито страда от психично заболяване, нито е била в състояние на някакъв амок, даже беше казала „искат да ми вземат децата, хайде да ми ги вземат сега“ или нещо такова.
Знам, че е по-лесно да се приеме, че някой е болен, но има просто зли и садистични хора.

# 932
  • Другата България
Абсолютно нерелевантни са обобщенията и заключенията за това кой кого и как характеризира.
Не мисля, че който и да е е оправдал, или би го направил и тази, а и всяка друга жена, попаднала в сходна ситуация.
Това, че коментираме причините, поради които се е стигнало до това деяние далеч не означава, че някой оправдава друг. И това се отнася и за мъжете, и за жените.
Коментират се причините и как /евентуално/ подобни трагедии биха могли да бъдат предотвратими.
За Викторио и за Манчо психолозите бяха категорични, че са психопати. И двамата преди това бяха тормозили жените си. За тази жена няма данни да е била насилник към децата си, тъкмо обратното, били са семейство за пример. Най-вероятно се касае за психоза, която близките не са разпознали. Има и други такива случаи, най-известният е с Андреа Йейтс. Изобщо - случаят е огромна трагедия, а най-лошото е, че и след него на менталното здраве ще се гледа като на глезотии и ще се "лекува" с думите "стегни се".
Именно.

# 933
За Кристина Дунчева се говореше, че е била жертва на системен тормоз от мъж и свекър. И че са я заплашвали, че ще ѝ вземат децата. Да, може и двете жени да са психопатки, обаче може и да не са. И не, не оправдавам нито една от тях, търся обяснение.

# 934
Случаят ми напомня за Тепавичарови от преди 10-тина години. Пак две деца гледани и обичани от двамата родители, тежки финансови проблеми и фалит, накрая бащата решава да отърве от мъките всички...
Много хора подценяват депресията, но понякога може да бъде фатална не само за болния

# 935
Като чуя, че някое семейство е "за пример", винаги имам едно наум.

# 936
  • Deutschland
Кристина Дунчева е осъдена на доживотен затвор. И тогава също имаше хора, които я защитаваха. Тормозена от мъж, свекър. Ами да беше убила тях.

Към семействата за пример и аз имам едно наум, даже две.

# 937
Ако мъж убие децата си или жена си, първата ви реакция не е: "изтрещял е". Ако жена убие, е такава.
Не знам колко по-ясно да го напиша.
...
Тезата е, че жените не са по-невменяеми и по-лесно чупещи се от мъжете и ако всеки може да изтрещи, не всяка жена може да бъде на мястото на тази.

Аз го разбирам по друг начин. За всеки човек майката е нещо свято, човекът, който безусловно те обича и всеки момент е готов да пожертва живота си за теб. И когато майка посегне на децата си, това се приема като най-ужасно светотатство, нещо, което хвърля кал върху най-святото – майчината любов и грижата ѝ за децата. Затова и хората търсят причината в „изтрещяването“ – просто не могат по друг начин да си обяснят подобно преодоляване не само на човешкия морал, но и на най-базисния животински инстинкт – закрилата на поколението.
Нещо, което не важи толкова за мъжете. При тях се приема, че инстинктът да закрилят децата си не е толкова безусловен, което за съжаление се доказва непрекъснато. Не говоря само за убийства – ако сравним броя на майките, зарязали децата си, с този на бащите, които правят същото, всички знаем какво е съотношението.

# 938
  • BG
Гледам изписани три страници с преливане от пусто в празно.Ако си бяхте включили телевизорите за новините в 19.00 вчера щяхте да разберете, че се отнася за т.нар." разширено самоубийство".Това беше формулировката на Прокуратурата.Тоест майката е планирала да убие децата си, а след това да се самоубие.Онкопсихолог допълни, че обикновено самоубийствените актове се планират, а не са импулсивни.Това беше първата новина по Btv.

Постът ми е към тези, които се питат защо не е посегнала на себе си.След съдебно-психиатричната ще се разберат мотивите.Ще следим новините.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 15:37 от Вивиана Енева 634968

# 939
Да, тия семейства, които са "за пример" има нещо гнило в тях. Наши съседи, които правят впечатление на много възпитани и хрисими се оказа в един момент, че въобще не са такива. В жената има скрита много агресия, която тя не можа да прикрие с една нейна постъпка наскоро. Пълна психопатка. Направи нещо непредизвикано и много грозно пред нашето семейство.

После, след няколко дни ни поздрави все едно нищо не се е случило. Нарочно не пиша какво направи, защото не знам кой чете тук.

# 940
  • Пловдив
Сега да не излезе, че всички кротки таят скрита агресия. Wink

Сийке, сигурно и това го има, но все пак "повечето майки" не изключва изначално някои майки. Както и да е.

# 941
  • Варна
Не съм длъжна да включвам телевизора и да слушам бозата, която се лее от него. В същото време не виждам защо да не се попитам как така тази е убила децата си, но й се е досвидяло да убие себе си. Имам и отговор за себе си, но предпочитам да не го пиша, че гледам и тук има защитници, които ще я изкарат жертва, когато всъщност жертвите са други.

# 942
  • София
Ааа, между другото, вчера в парка видях Стефани с близначките и /предполагам/ родителите й. Всичко точно, никаква драма.
За какво беше цялата излагация, не ми стана ясно.

# 943
  • BG
Ааа, между другото, вчера в парка видях Стефани с близначките и /предполагам/ родителите й. Всичко точно, никаква драма.
За какво беше цялата излагация, не ми стана ясно.

Няма логично обяснение.На такива хора, както и на бившия ти мозъците им работят по различен начин. Важното е, че ти се отърва от тормозителя.

# 944
Не съм длъжна да включвам телевизора и да слушам бозата, която се лее от него. В същото време не виждам защо да не се попитам как така тази е убила децата си, но й се е досвидяло да убие себе си. Имам и отговор за себе си, но предпочитам да не го пиша, че гледам и тук има защитници, които ще я изкарат жертва, когато всъщност жертвите са други.
Не всеки му стиска, най общо казано. Имаше един от Габрово, дето хвърли детето си в Янтра, но не можа да скочи след него. Вярвам, че е така, тва си е базов инстинкт и не всеки му стига смелост в последния момент. На първият ми парашутен скок изпитах нещо подобно,все едно всяка клетка в тялото ти се съпротивлява, толкова е силна инстинктивната бариера, че въпреки шока и първоначалния план, някои хора просто не могат да го направят, самоубийството имам предвид

Общи условия

Активация на акаунт