Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 38 188
  • 600
  •   1
Отговори
# 585
Втория срок

# 586
  • София
Благодаря ви. Бях останала с впечатлението, че е през януари.

# 587
Знаете ли до коя дата трябва да са оформени оценките за срока или всяко училище само си решава

# 588
  • Пловдив
Съгласно Наредба 11 за оценяването срочни оценки се оформят не по-рано от една седмица и не по-късно от 2 дни преди края на срока.

# 589
  • София
Днес получихме съобщение от директора, че най-късно до 29.01 може да се нанасят оценки, явно така се падат двата дни.

# 590
  • София
Имам един въпрос свързан с Школо. Под съобщение на класен ръководител за родителска среща, отдолу започва една безкрайна дискусия на родители за това кой слуша и кой не слуша. Изброяване на имена, сочене с пръст, обиди, закани и т.н. Правилно ли е таза простотия да се случва в Школо? Не трябва ли класния ръководител да заключи коментарите? Струва ми се безумно.

# 591
Класният ръководител е забравил да заключи коментарите, когато е пускал съобщението. Не знам дали може в последствие или трябва да изтрие и да пусне ново. Пишете на класния да го направи. Пълна простотия е да се разправят родители в школо.

# 592
  • пустинята Гоби
Аз имам следния въпрос. Ако на детето му се оформя 4,60 по даден предмет, а му бъде поставена оценка 4, какви опции има родителя, може ли да постави въпроса пред класния/ учителя/ зам. директора и т.н.? Учителят е заявил, че детето ще има 4, защото си е писало домашните без да оставя ред между отделните подточки Rolling Eyes . Детето няма забележки по предмета, старателно е, знанията са му доста повече от оценките (например има оценка 5,46 на контролно и му се пише 5 и т.н.).

# 593
  • София
Няма опции, поне не такива, които да стъпят на някакви нормативни разпоредби. Няма нормативно изискване оценката да е средноаритметично, а е по преценка на учителя. Опциите са неформални - разговор с учителя евентуално.

# 594
Еее, това като заяждане звучи. Какво ще рече "не оставя ред между подточките..." е*ати!!! Моят пък пише през ред ....да не му ли признават задачите?!?

Кой клас е детето? Говорено ли е с учителката? За по-малки деца (примерно 5-6 клас) е удачно да се говори родител-учител, за по-големи не. Ако решиш, не почвай остро. По-скоро все едно търсиш съвет какво да подобрите за успешно представяне.

Иначе Санака е права. По преценка на учителя е.

# 595
  • пустинята Гоби
Не е малко детето, 7 клас. С учителката не е говорено, защото днес му го е заявила. На друго дете, на което му се оформя 4,5 му е казала, че ще има 6, защото оставял редове между задачите за домашно. Оценката не трябва за кандидатстването му, но съм бясна, защото вече 3 години полагам усилия да се учи по него и да се напредва (ходи на курсове), защото е важен, въпреки учителят, който не става за нищо.

Аз мисля с класната да говоря първо, по принцип не бих била остра. Миналата седмица имаше родителска среща, където оценките бяха обсъдени и ми беше казано, че ще има 5-ца за срока, което реално е ок. Синът ми е с добро поведение, не е някой който отговаря или не внимава в час, че да е нарочен. Много се ядосах днес, чак и аз се чудя защо, да сме живи и здрави, голяма работа, ама грам не е честно.

# 596
7 клас е решаващо за приема. Мат и БЕЛ. Така че не оставяй така нещата, говори с учителката още утре. Да даде шанс на детето за 5 първия срок и повече втория. Разликата от 1 единица в оценката е 11 т. в бала, което е супер много.

# 597
  • пустинята Гоби
Не е математика предмета, Soul Free. Слава Богу учителите му по математика и Бел са чудесни, подкрепят децата, изискват от тях и ще ударят по едно рамо накрая с оценките вероятно, където могат.

# 598
7 клас редове между отделни подточки, между задачи за домашни! Дори и за 1-4 клас не го разбирам и приемам. А къде отива опазването на природата с използване на по-малко хартия за тетрадки?  Изобщо не е маловажна и цената на тетрадките, та да се пилеят редове.

# 599
Не е математика предмета, Soul Free. Слава Богу учителите му по математика и Бел са чудесни, подкрепят децата, изискват от тях и ще ударят по едно рамо накрая с оценките вероятно, където могат.

Не знам защо реших, че е мат, може би защото каза задачи.... Другите предмети не са определящи, така че все тая. Но не е справедливо към детето. В седми клас единствено по мат и БЕЛ са важни оценките. Всъщност не е точно така де, зависи къде ще кандидатства детето. Някъде искато оценката по рисуване, физика, биология...

Общи условия

Активация на акаунт