Спукана киста и “малко свободно подвижна течност в малкия таз”

• 2 940
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета!
Изчетох сумати неща и се побърках.
Днес рано сутринта се събудих от зверска болка ниско долу, която не бях преживявала никога. Потих се, причерня ми, не можех да дишам направо. Щом стигнах да се обадя на спешна помощ… Сложиха ми инжекция Но Шпа и всичко премина. Личната първоначално предположи, че е спукана фоликуларна киста. Така и се оказа в последствие. Прати ме за всеки случай на хирург, той на ехограф и се установи малко количество свободно подвижна течност в малкия таз. Обясни, че се е спукала киста и така. Пратиха ме на гинеколог, реших директно в тази болница да остана и да не отлагам, тъй като нямам гинеколог, при който да ходя постоянно, предвид един куп разочарования и “диагнози”. Гинекологът ме прегледа, потвърди същото и ми каза, ако ме боли да пия Но Шпа и че ще се абсорбира тази течност от организма. Обаче сега чета тук и разни статии и се вкарвам в много сериозни филми. Момичетата са били оперирани заради такива неща, можело да стане перитонит и т.н. А, и на всичкото отгоре ми и дойде. Подрани ми с ден, но това си е напълно нормално за мен. Та, исках да чуя, някоя от вас изпадала ли е в подобна ситуация?
И да добавя… обадих се на гинеколожката, при която последно ходих, казах какво ми е и тя ми каза да отида на гастроентеролог….🫣

# 1
Наскоро и аз имах подобна ситуация, но не беше киста, а жълто тяло - в резултат на което имах кръв в малък таз и корем. Твърде много, за да успее организмът ми да я абсорбира.
Направиха ми лапароскопия, безкръвна операция с бързо възстановяване. Оперираха ме в Софиямед, при д-р Иванов. Много съм доволна.

Стискам палци да попаднеш на добри специалисти, да не те разкарват само напред-назад. Възможно е в твоя случай да се абсорбира, често се случва.

П.С. А какъв скенер ти правиха? С контраст или без? Или само ехограф?

# 2
Наскоро и аз имах подобна ситуация, но не беше киста, а жълто тяло - в резултат на което имах кръв в малък таз и корем. Твърде много, за да успее организмът ми да я абсорбира.
Направиха ми лапароскопия, безкръвна операция с бързо възстановяване. Оперираха ме в Софиямед, при д-р Иванов. Много съм доволна.

Стискам палци да попаднеш на добри специалисти, да не те разкарват само напред-назад. Възможно е в твоя случай да се абсорбира, често се случва.

П.С. А какъв скенер ти правиха? С контраст или без?

Обикновен ехограф на коремни органи мисля, че беше. Честно казано, не съм наясно. Доколкото знам докторът по Образна диагностика е много добър. После гинекологът ме прегледа с вагинален ехограф, каза, че всичко е наред и това за тази течност, че сама ще се абсорбира. Общо през четирима лекари минах, все някой щеше да спомене нещо за операция, ако имаха съмнения, не знам….😞

# 3
Както казах, в повечето случаи така и става, не се налага операция. Hug
А пълна кръвна картина правиха ли ти?
Най-много да отидеш при д-р Иванов, ако си от София, за още една консултация. Друго не мога да предложа.

# 4
Както казах, в повечето случаи така и става, не се налага операция. Hug
А пълна кръвна картина правиха ли ти?
Най-много да отидеш при д-р Иванов, ако си от София, за още една консултация. Друго не мога да предложа.
За съжаление съм от Бургас… и не, не сме пускали никакви изследвания…

# 5
Мисля, че е нормално да не те оперират, а да оставят кръвта да се абсорбира.
Мери си Т под мишницата и в дупето последователно. Ако разликата е повече от градус и нагоре трябва да отидеш пак на хирург. Това показва възпалителен процес в коремната кухина. Ама не се филмирай излишно трябва да има съществена разлика в Т - градус и половина примерно.
И напомням, че под мишница Т се мери - изпищява термометъра и се оставя още поне минута - две. Ако се извади веднага като изпищи може още половин градус да се вдигне. 
В дупето се мери до последния сигнал на пищенето.

# 6
Мисля, че е нормално да не те оперират, а да оставят кръвта да се абсорбира.
Мери си Т под мишницата и в дупето последователно. Ако разликата е повече от градус и нагоре трябва да отидеш пак на хирург. Това показва възпалителен процес в коремната кухина. Ама не се филмирай излишно трябва да има съществена разлика в Т - градус и половина примерно.
И напомням, че под мишница Т се мери - изпищява термометъра и се оставя още поне минута - две. Ако се извади веднага като изпищи може още половин градус да се вдигне. 
В дупето се мери до последния сигнал на пищенето.
Благодаря много за съвета!

# 7
Важно е да си спокойна.
Ако не си от София помисли за този др. Иванов, който споменават или за друго светило. Прочетох в твоя стара тема, че искаш бебе. Ако това е киста е добре да се попомисли от какво се е образувала. Да ти направят хормонални изследвания, за да мине бремеността гладко и успешно.
Не само бебо е важен, а и мама трябва да е здрава!

Сега спокойствие и кураж!
Прегръдка!

# 8
Важно е да си спокойна.
Ако не си от София помисли за този др. Иванов, който споменават или за друго светило. Прочетох в твоя стара тема, че искаш бебе. Ако това е киста е добре да се попомисли от какво се е образувала. Да ти направят хормонални изследвания, за да мине бремеността гладко и успешно.
Не само бебо е важен, а и мама трябва да е здрава!

Сега спокойствие и кураж!
Прегръдка!
Да, явно вече трябва да се насоча към специалист в друг град.
Благодаря ти за подкрепата! Прегръдка и от мен!

# 9
Как си днес?

# 10
Добре, меря температурата, всичко е нормално засега. Чудя се дали да не си запиша час за гинеколог за утре в една клиника, за второ мнение, но не знам адекватно ли е, тъй като съм в цикъл.

# 11
Мисля, че в момента няма какво да видят.
Знаеш ли в провинцията нямаме много избор - ако сега отидеш в частна клиника и кажат "Ама как! Тука операция трябва веднага" Кого ще слушаш? Няма как да се върнеш и да настояваш да те оперират. То и чудо операция ще е по твое настояване.
Към момента си добре, нали?
Чакаш и се възстановяваш.
Като те изпишат и спре цикъла ще идеш на лекар за консултация, но винаги имай едно наум. Дет се вика не "скачай в шадравана" като те наплашат Simple Smile Виждам, че си по-изплашена и тревожна за здраето си, затова не приемай всяка страшна диагноза от воле. Казвай си "Ще видим! Ще търсим още мнения и доказателства".
И не забравяй, че времето е лечител! Дай си време!

# 12
  • София
Д-р Венелин Иванов ли имате предвид? В Супердок  има  часове при него само във Филиал Гео Милев - МЦ Люлин Мед, а не в медицинския център на Софиямед. Вие къде направихте преглед?
Благодаря.

# 13
Да, д-р Венелин Иванов.

Аз бях влязла в Спешното на Софиямед, откъдето ме приеха в АГ отделението и ми направиха операция.
Иначе знам, че има и частен кабинет, след възстановяването там ще ходя за контролен преглед.

# 14
  • София
Аз днес ходих в частния кабинет, работи и по каса. Много младичък, приятен лекар. За съжаление и той ме насочи към операция.. Надявам се, че е добър оператор.

Общи условия

Активация на акаунт