Студенти в Нидерландия - 23

• 55 713
  • 730
  •   1
Отговори
# 45
Веднъж съм изпращала колет, миналата есен. Изпращала съм дрехи, козметика  и храна. Казаха, че вакумирани храни може, фабрично опаковани. Не може мед и лекарства. Запечатахме кашона в офиса.

# 46
Аз преди около две седмици изпратих голям кашон по същия куриер. В едната чанта, казах какво има и въобще не ровиха вътре, че си мисля , дали не мога да пробвам да изпратя лекарства ....въпросът е по границите , дали не може да стане проблем при сканиране или нещо такова?

# 47
  • София
Аз викам Спиди в офиса. После си плащам на счетоводството. Не ровят. 😉

# 48
  • София
Някой беше писал в по-старите теми, че е слагал лекарства в джоб на дреха и колетът пристигнал без проблем.
Аз се чудех - ако скрия мед ( захаросан) в буркан от лютеница, плътно увит с балончетата, дали ще го разпознаят. Не знам как излиза на скенерите...

# 49
Изпращала съм преди време мед и то голямо количество, 7 буркана, с DostavkiNL, но сега виждам, че сайта им не работи, но телефоните им се виждат, нямам идея все още ли имат дейност, може да проверите. Казаха, че не взимат само акцизни стоки алкохол и цигари.

# 50
Аз преди съм пренасяла 4 буркана с мед с чекиран багаж със самолет. В последните години въобще не нося мед, защото дъщерята каза, че там има много пройзводители и си купуват от самата ферма, със сигурност не слагат глюкоза и също каза, че е качествен защото не пръскат с пестициди. Ако в България, медът който пращате е купен, значи съвсем няма смисъл

# 51
  • Пловдив
Аз съм пращала мед, лютеница,сирене и луканка с Dostavkinl. От Пловдив в Еконт приеха пратката и я доставят в Радомир. Оттам я вземат Dostavkiinl и я карат в офис в Хага. След това я пращат с холандските пощи до всеки град в Холандия. Отне точно седмица.
Контактувах с БГ шофьор и момиче от офиса в Хага.
https://www.dostavkinl.com/

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 17:13 от Джони

# 52
Изпращала съм преди време мед и то голямо количество, 7 буркана, с DostavkiNL, но сега виждам, че сайта им не работи, но телефоните им се виждат, нямам идея все още ли имат дейност, може да проверите. Казаха, че не взимат само акцизни стоки алкохол и цигари.
.                                                   Аз пращам редовно с DostavkiNL. Лекарства, храна, козметика съм слагала няма проблем-последно пратих на 8.09 и вчера е пристигнал. До колкото знам ги транспортират до Холандия и от там ги предават на техните пощи. Малко са тегави , но вършат работа. За София взимат пратката от адрес. Пратка до 5кг е 35€. Вчера пратих колет с дрехи и обувки по Спиди, никой не провери какво има вътре въпреки, че кашона не беше затворен-явно зависи на кой служител ще попаднеш.За 2,5 кг платих 41лв.

# 53
Бих искала да пратя луканка вакумирана, но ме е страх,  безопасно ли е след пет дни транспорт без хладилник

# 54
Ida99, миналата година пращах и нямаше проблем, а и вече не е топло.

# 55
  • София
Пращала съм вакуумирани луканка, кашкавал и сирене. Винаги са пристигали в добро състояние и годни за консумация.
През лятото може и да има проблем, но есен и зима не. Складовете и транспортът не са много топли.

# 56
Благодаря за новата тема, Червенокоска!
Извинявайте, със сигурност вече е дискутирана темата, но не я намерих.Има ли студентско намаление/карти за пътуване с автобус?Моят син твърди, че дневният транспорт до и от университета му струва около 6 евро.Взе си колело под наем,  но още свиква с него.

# 57
До колкото знам безплатно пътуване, само ако работи и учи.

# 58
  • София
Давам идея за малки пратки  - български пощи работят с Интерконект,  на сайта им им разписание на цените им .Пратките пристигат за седмица. За колет малко над 5 кг ми взеха между 30 и 40 лева. Неколкократно съм ги ползвала, досега не съм имала проблеми с тях.
Червенокоска, благодаря за всеотдайноста и усърдието да поддържаш темата.
За същите пари и Спиди доставят. Вече две колетчета пращам и няма проблем. В понеделник ги пращам и в петък сутринта моят студент ги получава. Също е вариант.
За кой град? Трябва да пратя до Айндховен и да е там в петък. Ако го пусна утре, дали ще успее до петък се чудя.
От Спиди ми казаха, че е почти невъзможно да занеса в офиса днес и в петък да е там.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 10:09 от Сойка

# 59
Има ли студентско намаление/карти за пътуване с автобус?

Продукт за пътуване се полага само за работещи студенти. Вариант за намаление са различните видове месечни намаления. Ако използва само автобус на определена компания, нека провери на сайта им какви са опциите за чести пътувания.

Общи условия

Активация на акаунт