Студенти в Нидерландия - 23

• 55 795
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,имам нужда от малко помощ. Синът ми получи писмо за плащане на данъци. Сега го оспорва,но са му изпратили документи,които малко го затрудняват. Мен също. Ще съм благодарна на съдействие.
Снимал ми ги е преведени. Ще ги прикача.

# 526
Tedy@75,  дъщеря ми им изпрати в свободен текст, горе долу точно тази информация, която се вижда от снимката. Приложи банковите си извлечение за последните три месеца. Там е видно, че доходите ѝ са само от нас-родителите ѝ. В това писмо свободен текст писа, от кога и къде е студентка, от кога е под наем на конкретното място, писа, че живее сама, описа  и допълнителните си плащания като застраховка, наем на колело и каквото друго има. Мисля, че това беше. Изпрати ги и сега чакаме отговор. Може да се обади синът ви и да ги помоли за допълнително  разяснение. Дъщеря им звъня и бяха любезни.

# 527
  • София
Моята дъщеря попълва този документ, снима го и го прикача.
Вади от банкирането си извлечение за искания период - във вашия случай за месец ноември - също го прикача.
В документ word описва ситуацията си - не работи, разчита само на помощ от родителите си, теглила е заем от DUO за таксата и т.н. Прикача  го.
Това е. Два пъти вече й опростиха данъците - за 2023 и 2024 г. За 2025 г. не знам дали ще може, защото почна да работи и очакваме и субсидии от DUO.

# 528
На български ли да изпрати извлечението от банковата сметка?

# 529
  • София
На дъщеря ми сметката е в холандска банка. Ако сметката е в българска, предполагам извлечението трябва да е на английски.
Може да звънне и да ги пита, за да сте сигурни.

# 530
На дъщеря ми сметката е в холандска банка. Ако сметката е в българска, предполагам извлечението трябва да е на английски.
Може да звънне и да ги пита, за да сте сигурни.

Благодаря ти Саня🥰

# 531
Здравейте! Синът ми си търси квартира от януари или февруари в Леуварден. Някой , ако чуе или види някоя обява ще съм благодарна да ми пише!Благодаря!

# 532
  • София
Има в момента в xior няколко студиа от януари. Отделно от това може да потърсите в domakin.nl  - български студенти, които помагат с настаняването (пишат тук от време на време).

# 533
Здравейте, дъщеря ми ще подава докуметни към ДУО но е даден само този мейл: documenten@duo.nl на който да ги изпрати, а не може да намери линк където да ги прикачи. По мейла ли се изпращат или да търси опция за прикачването им в  сайта? Не успява да открие и контакти на ДУО за Айндховен.

# 534
Здравейте, дъщеря ми ще подава докуметни към ДУО но е даден само този мейл: documenten@duo.nl на който да ги изпрати, а не може да намери линк където да ги прикачи. По мейла ли се изпращат или да търси опция за прикачването им в  сайта? Не успява да открие и контакти на ДУО за Айндховен.
През няколко страници пиша едно и също.
Ако всичко е наред, се попълва онлайн и накрая се натиска бутон за приключване.
Имате проблем с настройките и трябва да се оправят ръчно. Най-често срещаният е, че няма връзка със студентския и номер, така не я разпознава като студент и не й дава формуляр за онлайн попълване. Някъде в хелпа (или с гугъл) намерете как да вържете студентския номер.

# 535
  • София
Ето координати на DUO в Айндховен:
https://duo.nl/particulier/contact/bezoeken/eindhoven.jsp

# 536
biborana, благодаря ти много! Щерката досега си мисли, че просто си е така, но тук аз бях чела,че прикачвате директно  в сайта. Сега си оправи  настройките и и излезе бутона. Благодаря още веднъж!!

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 23:40 от maslinata

# 537
  • София
Когато веднъж е попълнен онлайн формулярът и са качени supporting документи, бутонът за upload пак изчезва и тогава студентът можете да изпраща на посочения имейл от вас по-горе, ако има някакви допълнителни. Този имейл адрес е само за изпращане на документи, не е за водене на писмена комуникация с DUO.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 16:56 от Peruanka

# 538
Счетоводител в Нидерландия ? Моля за  контакт . Трябва да се попълни  данъчна декларация на  база работен freelance договор  с американска компания . Договорът е сключен с фирмата на сина ми.  Благодаря предварително за всяка помощ.

# 539
Когато веднъж е попълнен онлайн формулярът и са качени supporting документи, бутонът за upload пак изчезва и тогава студентът можете да изпраща на посочения имейл от вас по-горе, ако има някакви допълнителни. Този имейл адрес е само за изпращане на документи, не е за водене на писмена комуникация с DUO.
Здравейте, като сме на тема студентско финансиране искам да попитам колко време след като подадохте документите бяхте одобрени за подоходната субсидия.

Общи условия

Активация на акаунт