Консумативи за тинктури - Етанол

• 484
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,

Имам желание сама да си направя билкови тинктури за вътрешна консумация в къщи. След като направих подробно проучване, се оказа, че ще ми е необходим Етилов алкохол за вътрешна консумация, поне 95%. На английски го водят Food Grade Ethanol, 190 Proof, 95% alcohol. Но такова нещо е невъзможно да се открие за закупуване в българия - всичкият етанол е само за външна употреба и е денатуриран, а за консумация не трябва да е такъв.

Та въпросът ми е, ако някой има опит с подобно нещо, знае ли от къде може да се закупи такъв алкохол? Ще съм безкрайно благодарна. Flowers Herb

# 1
От аптеката. Само не го пий неразреден, ще си изгориш лигавиците.

# 2
Благодаря за отговора. А сигурно ли е, ч там продават точно такъв спирт за вътрешна консумация? Защото откривам само за външна.

Да, няма да го пия Wink При екстракцията, той се изпарява и чак тогава се консумира.

# 3
Естествено, че ще пише, че е за външна. Чист спирт не се пие.
То и тинктурите не се пият, капят се определен брой капки в чаша вода.
По-добре питай лекар или фармацевт, за да не направиш някоя беля.

# 4
Ами може би е по-добре да намериш и поговориш с някой, който може да ти разясни кое какво и как може да се консумира в тази сфера.
Ние сме българи и спирт рядко пием, но виж ракия и то всякаква може да намериш на много неща.
Като начало може да е добре да поговориш с майстор дестилатор. Да намериш лицензиран казан за варене на ракия и да поговориш с майсторите там. Ще се изненадаш колко знаят по въпроса.

# 5
  • София
По принцип виждам информация в интернет, че тинктури се правят с 40-60 градусов алкохол. Демек - и водка става. Баба ми едно време правеше някакви неща с билки и силна ракия, но не помня някой да ги е консумирал.
Купи си бутилка силна водка и пробвай с нея като за начало.

# 6
Вземи някой силен скъп коняк и готово.
Друг вариант е да се свържете с някоя българска фирма, която продава билкови продукти и тинктури и да си закупите от тях някакво количество етилов алкохол. Ако е някоя по-малка фирма може и да се съгласят.
Може да питате в самата аптека, като обясните с каква цел ви трябва, но там ще трябва да разчитате и да се доверите на тяхната компетентност.

# 7
  • Anywhere
Ето линк към производител, или опитайте в някои местен винпром....
https://www.gm-bg.com/products/food_drink
Такъв спирт от аптеката също става, стига да НЕ е денатуриран, а да съдържа само алкохол и вода
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010005909

Общи условия

Активация на акаунт