Паренхимна формация до матката

• 474
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте момичета, Днес бях при гастроентеролог по повод болки я лявата горна част на корема и каза че имам около 50 мм паренхимна формация встрани от проекционната зона на матката с неясни граници каквото и да значи това, просто се притеснявам да не е нещо наистина сериозно

# 1
Като начало се отива на втори и трети специалист + гинеколог.
Убедих се, че това ултразвука е форма на кристално кълбо и всеки гедащ вижда различни неща. Например от моя опит - вижда киста/не вижда никаква киста, вижда полип/не вижда никакъв полип, вижда удебелена стена на матката/не вижда удебеление.
Ако се повторят и потретят нещата, които се виждат ще ти кажат и какво е и как да процедираш.

Възможно е да е ендометриоза, развиваща се около матата и в таза. Маха се ендоскопски.
Но да ти кажа това моето са просто гадания и предположения.
Та търси още мнения и прегледи.

# 2
Като начало се отива на втори и трети специалист + гинеколог.
Убедих се, че това ултразвука е форма на кристално кълбо и всеки гедащ вижда различни неща. Например от моя опит - вижда киста/не вижда никаква киста, вижда полип/не вижда никакъв полип, вижда удебелена стена на матката/не вижда удебеление.
Ако се повторят и потретят нещата, които се виждат ще ти кажат и какво е и как да процедираш.

Възможно е да е ендометриоза, развиваща се около матата и в таза. Маха се ендоскопски.
Но да ти кажа това моето са просто гадания и предположения.
Та търси още мнения и прегледи.
А не,не! Не говорете така! Кистите стават и еволюират и изчезват,полипите -също могат да изчезнат, а матката се удебелява и стеснява всеки месец в рамките на.цикъла.
Госпожо,няма как лекарят да не Ви е казал какво означава това и на къде да продължите-друг лекар,някакъв специалист,допълнително изследване, все някакви нанасоки Ви е дал и ,ако не Ви е дал,висвайте му пред кабинета и го питайте.Тука във форума ще загубите ценно време,през което може да се погрижите за здравето си.

# 3
А не,не! Не говорете така! Кистите стават и еволюират и изчезват,полипите -също могат да изчезнат, а матката се удебелява и стеснява всеки месец в рамките на цикъла.

Вие сериозно ли мислите, че говоря за прегледи през месеци, когато е имало и минимална възможност нещо такова да изчезне? Говоря за прегледи през няколко дни, когато само ЧУДО може да махне полип или удебелена лигавица и 5 см. киста ... Та не сме чак толкова неразбиращи какво искаме да кажем Wink

# 4
А не,не! Не говорете така! Кистите стават и еволюират и изчезват,полипите -също могат да изчезнат, а матката се удебелява и стеснява всеки месец в рамките на цикъла.

Вие сериозно ли мислите, че говоря за прегледи през месеци, когато е имало и минимална възможност нещо такова да изчезне? Говоря за прегледи през няколко дни, когато само ЧУДО може да махне полип или удебелена лигавица и 5 см. киста ... Та не сме чак толкова неразбиращи какво искаме да кажем Wink
Не,не мисля.Имам собствен опит с 1 и същ лекар.Ходих през 5дни да ме следи и замерва в продължение на 3 МЦ.Лигавицата се удебеляваше и намаляваше непрекъснато, 2рия месец пих хормони като стана ясно,че задебелянането пак ще е голямо,от тях за дни имаше ефект и т.н.в динамика е всичко.За полип при близка приятелка след 5 дни и предстоеше МЦ и полипът падна с него. При други не пада и отиват на операция.Хайде да не се мислим за по-знаещи от лекарите и с това да си увеличаваме тревогите,вместо да действаме.За някои здравословни проблеми лутането по лекари и в случай на разминаване -чуденето на кой да се довериш,може да отнеме ценно време и здравето да се влоши рязко.

# 5
Имам записан час за гинеколог чак в сряда, в понеделник съм на биорезонанс, пуснала съм и туморни маркери но паренхимна формация напременно рак ли означава?

# 6
Не разбира се! Честно казано за първи път чувам за "паренхимна ТЪКАН" в човека. Да има паренхимни органи /това, което е железа - тъкан с консистенцията на черния дроб. Мека и лесно делима/, но за тъкан не съм чувала да се използва при хората. Мисля, че е по-скоро за ботаниката.
Вероятно става дума или за ендометриоза или за фиброзни образувания.
А аз продължавам да твърдя, че никога не бива да се доверя човек на един лекар за сериозна диагноза.

Въобще няма да коментирам как "полип изпаднал с цикъла" или полип видян на видеозон в матка 5 дни преди цикъл - това са абсурди!

# 7
Имам записан час за гинеколог чак в сряда, в понеделник съм на биорезонанс, пуснала съм и туморни маркери но паренхимна формация напременно рак ли означава?
Не.

# 8
Здравейте момичета, в сряда бях на гинеколог не откри абсолютно нищо, явно гастроентеролог е видял на видеозона самата матка и на биорезонанс нищо не излезе. Обаче аз продължавам да имам на времена режещи болки около пъпа в лявата му част, според гинеколожката може да е засегнато дебелото черво от многото прием на антибиотици

Общи условия

Активация на акаунт