На море в Турция - тема 85

• 69 058
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • Beyond the Frontiers
Програмите на анимациите не са готови толкова рано. Плюс, че винаги могат да се сменят.
Нормално е от агенциите да не могат да отговарят. А и да не искат да отговорят. Че после, ако нещо не е както са казали, те ще го отнесат.

Емералд и Онекс пуснаха и полетите от Варна и Бургас. Абакс и те започнаха да пускат.

При 2 застраховки се ползва само едната. Няма как за едно и също застрахователно събитие да имате претенции на две места. Поне аз така знам от застрахователит ми.

# 331
Да, ползва се само едната застраховка.
Днес бях при моя застраховател да си взема полицата за Рим и тя ми обясни това положение…
Също така застраховката с кредитна карта не се знаят условия и покрития… по-скоро рекламен трик Wink

# 332
От коментирането на застраховките по-горе да разбирам ли, че пътувам с ТА, те ми правят застраховка с покритие 10000 евро, но аз мога да си направя отделна застраховка с по-високо покритие и включваща повече рискове? И ако настъпи застрахователно събите /по-сериозно/, аз мога да използвам моята /втората/ застраховка?

# 333
  • София
Просто си доплащате за по-високо покритие към агенцията, но ги предупреждавате по време на резервацията. Мисля че и за над 65г възраст имаше доплащане.

# 334
За над 65 г. май нямаше, но определено за над 70 има /някъде е над 75/. То не е казано, че всяко събитие е свързано с възрастта - едно подхлъзване /както беше писано преди/, може да доведе до по-сериозни разходи, които могат да се покрият с по-висока застраховка.

# 335
  • Beyond the Frontiers
В пакетите има определени застраховки. Няма избор с различни покрития.

Който желае друга, просто си прави. В случай на нужда се ползва по-добрата.

# 336
  • Варна
Едно прецизиране относно застраховките.
 Може да се откажете от застраховката включена в пакета, а цената й да бъде намалена от общата цена на пакета. После си правите каквато искате застраховка и си избирате включените рискове, а също и размера на застрахователното покритие.
Поне при мен точни този вариант се случи на практика. Пътувах с Тез тур и се отказах от включената застраховка, която беше за 10000 евро, намалиха ми с около 10 лева крайната цена на пакета. После си направих сама с по-високо застрахователно покритие (30000 евро май си избрах) и си платих отделно около 20 лева.
Доста случки съм слушала как незастраховани туристи платили 12000 евро (примерно) защото някой паднал някъде и се потрошил. Също си мисля, че болниците като видят застрахован пациент - спекулират с цените на интервенциите (както и в БГ става същото). Така че 10000 евро вече е малко за застрахователно покритие.

# 337
Застраховка Автоасистънс за колата и
Застраховки за 4-мата ни с покритие 15000 евро + клауза откраднати/загубени документи...
... за периода 4.10 до 18.10 /сложих 1 ден в повече/ = 120 лева

Сега за 4 дена за Италия за 3-ма с покритие 20000 евро платих 32 лева...

Моят съвет е да обръщате внимание на застраховките, не са големи пари на фона на всичко, което давате за почивка.

# 338
Набелязала съм Sunis Кушадасъ за следващата година
Имам няколко въпроса, а не намерих мнение на 1 стр
Суши барът -а ла карт ли е или може се ползва ежедневно. Синът ми е луд фен на сушито
Има ли някакви спортни дейности-волейбол, баскетбол, футбол, тенис на маса?

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 21:30 от The Invisible

# 339
Здравейте, обмисляме резервация в някой от Делфините в Лара, може би Палас. С две деца на 4 години сме. Интересува ме какъв е плажът му? Подходящо ли е за деца, подходът към морето плавен ли е? Ще ми е полезно ако почивалите в хотела споделят мнение. Предварително благодаря на отзовалите се!

# 340
Здравейте, обмисляме резервация в някой от Делфините в Лара, може би Палас. С две деца на 4 години сме. Интересува ме какъв е плажът му? Подходящо ли е за деца, подходът към морето плавен ли е? Ще ми е полезно ако почивалите в хотела споделят мнение. Предварително благодаря на отзовалите се!

Здравей, сравнително бързо става дълбоко, поне на плажа на Империал, но хотелите са един до друг. Иначе е едър пясък, като в морето може да има или да няма камъчета. Ние бяхме с 5-годишна тази година в Империал и от лявата страна на пирса нямаше камънчета, а от дясно -имаше.

Да добавя и че игра/ровене/ на пясъка като на нашето море е трудна работа -юни без акваобувки заради парещия пясък не ставаше, та опита детето да седне и да порови и скочи 🤣

# 341
В Делфините в Лара на плажа има детски площадки под навес с най различни съоражения. Децата се къпят спокойно с пояси,надуваеми ръкави и родител,разбира се.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 08:17 от medlab

# 342
Има и още една характеристика на плажа...
Освен подстъпа в морето, дали е полегат и с камъни, които или са големи и неудобни, или ситни, но правят влизането много неустойчиво, защото краката ти буквално хлътват надолу, така и прехода дали е плавен или изведнъж става дълбоко.
Има и други характеристики на плажната ивица, които правят турското море различно от нашето.
Тук основно се коментира дали е пясък или камъни, най-лошите са и с кафява пръст/глина, която прави морето мътно.
Но до сега не съм видял някой да описва колко е "мек" самия пясък. Не се сещам за точната дума, но това е когато ходиш по него да потъваш, когато легнеш на пясъка да можеш да си "оформиш" под себе си удобни вдлъбнатини и тялото ти леко да потъне в него...
На повечето плажове, на които съм ходил земята под теб е твърда, все едно отдолу има цемент и пясъка е нахвърлен отгоре така, за да има материал. Но самата земя не потъва под краката ти като у нас, не е рохка и слоя пясък не е пухкав и дебел...
Говоря за един плаж в Кушадасъ, за градския в Сиде, там където минах, и за 2-3 плажа в района между Сиде и Алания - Тюрклер и Конаклъ.
Източният плаж на Алания, към Махмутлар също е такъв... пясък е, но сив и земята е твърда.... не потъваш така хубаво, когато ходиш по дюните на Камчия... например Simple Smile

# 343
Здравейте!
Живи и здрави, догодина решихме да почиваме в Турция. Никога не сме били и се изгубих в цялата информация.
Бихте ли ме насочили към курорт и хотел?
С две малки деца сме. Държим на чист и плитък плаж. Пътуване да е със самолет.
Много благодаря предварително!

# 344
Ако Ви е за първи път, най-добре е да изберете агенция и All Inclusive комплекс по тяхна препоръка... или Ваш избор, но след доста четене на мнения и оценки в нет-а. Вярвайте - отнема не малко време, но ако искате първата Ви почивка да е без неприятни изненади - известирайте в това - време и четене!
Хубаво е агенцията да не е някоя малка и безизвестна. Галактическият Вояджър представлява една от тях /голяма и известна/...

След като преживеете една такава почивка, ще знаете после какво да искате за втора, трета и т.н. година Wink

Сега... малко бърз разчет по моята почивка, която мина самосиндикално. Основни разходи за 10 нощувки, 11+ дни... 4 човека Simple Smile
Хотели 2100 лева
HGS 120 лева - Варна - Чанаккале, Ефес, Фетие, Анталия, Алания - Анталия - Ескишешир - скъпия мост над Бурса Гебзе, 3-ти мост над Истанбул - Лозенград/Киркларели/ и Варна Simple Smile без глоби...
Застраховки 120 лева
Гориво да сложим 700, но е 600 по мои сметки, както и да е...
Храна 700 лева по сума от моя Револют, приятелят на щерката да е платил другите сметки, редувахме се, повечето аз, но нека сложим и неговите 700 лева...
... и какво се получава към 50 лева на човек на ден разходи и малко над 50 за спане на човек... да го закръглим на 110 лева човекоден Simple Smile
Това, че изръсихме още толкова за шопинг, глезотии, атракции и подаръци, ако не и повече е друг филм.
Но моята равносметка е, че човек може да почива на море в Турция самосиндикално без да изпитва липса от нещо важно... за 110 лева на ден Simple Smile Те тва е...

П.П.
Искам да допълня нещо много важно!
Тази цена излиза за нашият начин на почивка! Ние сме повече социални личности и по цял ден обикаляме и правим различни неща.
НЕ употребяваме алкохол Simple Smile
НЕ прекаляваме /ограничили сме сериозно/ със сладкото, на без въглехидратно хранене сме, близко до КЕТО Simple Smile
НЕ ядем по всяко време... най-много два пъти, като основно салати и меса, риба. Интервално "безядене" поне 18 часа Wink
НЕ ползваме СПА в Турция, както басейни и водни атракции - стоим основно на обществените плажове и в морето Simple Smile
Ако търсите точно тези неща, които ние избягваме - тогава сте само и единствено за Ultra All Inclusive Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 17:27 от Navy

Общи условия

Активация на акаунт