На море в Турция - тема 85

• 68 962
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Някой чувал ли е нещо за SELECTUM NOA BELEK? Нов хотел за веригата ли е? Цени освен в сайтовете на нашите агенции, другаде не мога да видя.
това е бившия Cesars Belek, който се намира до Selectum Family Resort Belek.
Не е нов, много е стар- преди 2000година е строен.
Селектум по принцип не строят нови хотели, а само купуват и реновират...
От много места можеш да го резервираш, включително от Дестиния, Zen hotels, директно от хотела

# 646
Здравейте и за много години! Въпросът ми е насочен към пътуващите с автомобил и междинни нощувки. Маршрут Варна - Фетие /крайбрежния път/. Искам да направим една междинна нощувка. Единия вариант е в Чанаккале. Четох, че има приятна крайбрежна алея за разходка. Чанаккале обаче е по-близо и да - ще има време за приятна вечерна разходка. Проблемът обаче е че после прехода от Чанаккале до Фетие е по-голям и не знам дали ще има време по път да видим още места. Да ,,изместя,, ли тази междинна нощувка още по на юг /и къде - Айвалък?/ и така на втория ден да сме по-близо до Фетие, и да има време за повече спирки през деня. Знам, че с едно пътуване не можем да обхванем всичко. Ако този вариант с междинна нощувка в района на Айвълък е по-удачен...препоръчайте някое уютно местенце за настаняване за една вечер.

# 647
Лелеее, на Тез тур самолетните почивки са ужасно поскъпнали...
Миналото лято ходихме с тях, почти на половин цена от сегашната, за същото време и хотел в Белек.
Дайте предложения коя читава агенция да търся?

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 12:39 от monii

# 648
  • Берлин
Никоя. Самоорганизирано полет+хотел+резервация.

# 649
Лелеее, на Тез тур самолетните почивки са ужасно поскъпнали...
Миналото лято ходихме с тях, почти на половин цена от сегашната, за същото време и хотел в Белек.
Дайте предложения коя читава агенция да търся?
Ако сте от София има директни полети. Буквате хотел и трансфер и сте готови. Ние сме от Варна и тази година, както се очертава, ще сме на централния плаж във Варна LaughingLaughingLaughing Прегледала съм всички оператори с полети от Варна.

# 650
От София сме, но ми се щеше всичко да ми е на готово...
Но май ще минем на този вариант.
Кой самолетни авиокомпании летят до Анталия?

# 651
За юли и част от август месец не виждам да има самолетни билети на Сън Експрес, вероятно са изкупени.

# 652
Здравейте и за много години! Въпросът ми е насочен към пътуващите с автомобил и междинни нощувки. Маршрут Варна - Фетие /крайбрежния път/. Искам да направим една междинна нощувка. Единия вариант е в Чанаккале. Четох, че има приятна крайбрежна алея за разходка. Чанаккале обаче е по-близо и да - ще има време за приятна вечерна разходка. Проблемът обаче е че после прехода от Чанаккале до Фетие е по-голям и не знам дали ще има време по път да видим още места. Да ,,изместя,, ли тази междинна нощувка още по на юг /и къде - Айвалък?/ и така на втория ден да сме по-близо до Фетие, и да има време за повече спирки през деня. Знам, че с едно пътуване не можем да обхванем всичко. Ако този вариант с междинна нощувка в района на Айвълък е по-удачен...препоръчайте някое уютно местенце за настаняване за една вечер.

Ние тръгнахме от Варна към 8 вечерта, след работно време, като стегнахме багажа, пътува се леко и приятно, петък вечер Simple Smile
Границата я минахме за 10 или 15 минути, с регистрация на нов HGS стикер на самата граница по това време, работеше... но не винаги, да имате предвид, но не е фатално, може и след няколко дена в някой пощенска станция.
След това нощен, много спокоен преход през моста Чанаккале, красота, след него по крайбрежния път и по някое време посрещнахме изгрева. Така ни беше графика, изпипал съм го до минути и места за посещения, всичко е индивидуално, не се ръководете толкова от съвети за тях, а разглеждайте и си имайте винаги бекъп варианти.
Пристигнахме преди обяд до Ефес, но както говорех за вариантите, посещението отпадна, защото беше голяма навалица и скъпотия и отидохме до Кушадасъ, а там също има какво да се прави, плажове, крепости, разходках с корабче.
Спахме в Шериндже, много колоритно гръцко селце с турци Simple Smile
На следващия ден газ до Фетие, 4 часа са...  разходки, настаняване, вечеря, вечерна разходка в Олюдениз... там и спахме няколко дена, според мен за почивка и плажуване е много по-добър вариант, а за туристическо шляене и шопинг - Фетие, но.... скъпо скъпооооо хе хе хе, не е до парите, а до това, че тези неща си ги получихме в други градове, не толкова туристически популярни.
Но Фетие си е Фетие - перлата на турската Ривиера Simple Smile

# 653
Navy, това го чета доста - но как минаваш, ако в HGS-а ти няма наличност?  Нас онзи ден не ни пусна по никакъв начин - това при моста Осман Гази при връщане към България.   И оттам нататък - че до Капъкуле - не намерихме никъде където да можеш да заредиш HGS -  беше събота, ако това има значение.
с регистрация на нов HGS стикер на самата граница по това време, работеше... но не винаги, да имате предвид, но не е фатално, може и след няколко дена в някой пощенска станция.

# 654
  • В.Търново
Ако сте в дълъг болничен може ли да се излиза в чужбина, в случая Турция?

# 655
Navy, това го чета доста - но как минаваш, ако в HGS-а ти няма наличност?  Нас онзи ден не ни пусна по никакъв начин - това при моста Осман Гази при връщане към България.   И оттам нататък - че до Капъкуле - не намерихме никъде където да можеш да заредиш HGS -  беше събота, ако това има значение.
с регистрация на нов HGS стикер на самата граница по това време, работеше... но не винаги, да имате предвид, но не е фатално, може и след няколко дена в някой пощенска станция.

При липса на наличност има гише и там плащаш... ако няма гише - бариерата ти се вдига и ти се трупа задължение.

Ние така се прибрахме, уж нищо нямаше, всички бариери се вдигаха... мислехме си, че е ОК... и след месец направих проверка в електронната им система и се мъдреха едни 7-8 лева от последната бариера на Бабаески...

# 656
Благодаря ти, Navy!

# 657
При последното пътуване на една от колите често бариерата не искаше да се вдига. Пробваха на различни бариери, някой път хваща, някой път не. И на поредното закучване, съседна кола българи им казала, че това често се получава. Натиска се копче, бариерата се вдига, дава бележка. Пазете бележката до край. И после вече така правиха. Не са плащали после, всичко се взе от стикера, понеже имаха пари там.

# 658
  • Варна
Това с невдигането на бариерите и ние го играхме. Пари има в стикера, бариерата не се вдига. Казаха ни няма нужда да лепите стикера, всичко е по номер на кола. Да, но залепихме стикера и бариерите някак магично почнаха да се вдигат без проблем.

Самолетните програми тази година са по-скъпи да. Освен вдигането на цените на хотелите има и вдигане на цената на човек на транспорт и когато сте 3-4-5 човека разликата набъбва. Гледах и аз Тез, но с този ден вторник от Варна и никаквите за мен часове отново ще сме с колата, но е факт, че още на най-ранни(края на октомври, когато пуснаха програмите), имаше хотели със сериозни разлики на пакетна база спрямо 24та и за същия период.

# 659
При последното пътуване на една от колите често бариерата не искаше да се вдига. Пробваха на различни бариери, някой път хваща, някой път не. И на поредното закучване, съседна кола българи им казала, че това често се получава. Натиска се копче, бариерата се вдига, дава бележка. Пазете бележката до край. И после вече така правиха. Не са плащали после, всичко се взе от стикера, понеже имаха пари там.

Ако не се вдигне бариерата натискате копчето и ви дава бележка. Това е само за частните магистрали. И когато слизате от магистралата отивате в най-десния коридор с касата, давате бележката и ако имате пари в HGS казвате на оня "ХеГеСе пара вар", той проверява и ви пуска.
 При последното ми ходене обаче, някъде около Бурса беше не ми се вдигна бариерата, натискам  копчета, нищо. Събраха се 5-6 коли след мен, чакат и те хората. Минаха две, три минути и се вдигна. Може и минута да е било само, но на мен ми се видя доста.

Общи условия

Активация на акаунт