На море в Турция - тема 85

• 68 834
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Как проучвате и избирате вашите почивки?
Лично аз избирам локация за спане такава, че да ми е удобна за посещения в района до 50 км. За тези, за които туризма е на второ място - избира се плаж и инфраструктура - дали ще ти е приятно да се разхождаш в комплекса или всичко да ти е на една ръка разстояние. Има огромни комплекси като Утопия Уорлд и подобни, които са досадни на мързеливите и прекрасни на тези, които харесват природа и разходка. Хайдарпаша беше чудесен, но всичко нагъчкано, идеален за кулинарни маратони и куфеене край басейните…
Всичко под Avasallar изобщо не става за плаж, пълна отврат. Затова и изборът ви за Сиде е чудесен, старият град е задължителен за разходка, преди 4 дена бяхме там, усилено се строи и реставрира, ще стане още по-хубав. За мен има чар…
Плажовете са хубави. Морето е топло и октомври. Това са основните критерии за избор на район, в който да търсите хотели…
След това си слагате пред очите бюджета, с който разполагате и започвате да четете ревюта на туристи в три платформи: Гугъл, букинг и трипадвайзър, като сортирате по време… важни са последните 3-6 месеца и след стотина мнения вече ще сте специалисти и ще усещате кои са платени и кои - истински Simple Smile
Ол инклузив хотели с много мнения и оценка под 4 в Гугъл са си направо капани за шарани Simple Smile
Всички хубави и заслужаващи цената си са над 4.7 Wink

# 256
  • София
Преди 10 г имах едни критерии за почивка, задължително аквапарк. Преди 5 г задължително добър плаж. В момента малка територия, ако има море ще е добре. Естествено и кинтите, среден клас, че за високия няма денги. С годините се променят приоритетите. Вече ще следя и прогнозата, че тая година ден след пристигането се тръшнах от настинка ли, от някакъв вирус ли, не знам, май вирус, че в момента домочадието яко кашлят. На 8 градуса тука чича ви без яке и дълга гаща, ама вече годинките си оказват влияние.

# 257
Една от причините да избягваме Либърти и Maylome е точно широката популярност.Забелязала съм масово налагане на тези два хотела през последните 2години .
 Не че миналата година и тази също нямаше много сънародници в избраните от нас хотели но някак си беше ....абе друга бира😀
Ние пък имаме драма с избора на хотел за 2025 ...Този Делфин Империал много ми ,,дразни,, полезрението а не съм прочела достатъчно
-дали е в близост до друг Делфин (дали делят един аквапарк)
-равна територия ли е ( След Утопия искам нещо равно🤣)
Абе Нирвана или Делфин....накрая ще е нещо друго😆

# 258
Сутринта, 9 часа, централен плаж Алания. Няма никой, свободни шезлонги, свободен плаж, топло е, вече става за препичане.
Морето е много спокойно, няма вълни или течения, плува се добре, топло е. Вълни излизат след обяд.
Голяма тишина, само от време на време лека свирка от волейболните игрища.
Прогнозирам, че така ще е до края на октомври. Днес пътуваме към Ескишехир… резервирах малко хотелче за 1500 лири двойната стая със закуска. После ще оставя отзив. Града е лека отбивка от основния път, но решаваме на следващия ден да посетим парк Сезова, затова.
Ако не трябваше да стягаме куфарите за Рим, че имаме снимачен ангажимент там, бих останал в Турция още.
Убеждавам се трета година, че седмица е крайно недостатъчно. Ние сме десет дена, които излетяха не безусетно, защото всеки беше различен, но си трябва още. 2025-а живот и здраве минимума ще ми е две седмици Simple Smile

# 259
  • Г.Оряховица
Здравейте! Някой да сподели мнение за Arcanus Trendline Side! В tophotels.ru прочетох някои мнения и най ми направи впечатление едно от тях: че хотелът бил пълен с "чужденци"  90 % ! Щях да падна от смях,сякаш хотела е руски!

# 260
  • Резерват "Северозапад"
Делфин Империал е между Делфин палас и Делфин дива. Равно и приятно е.
Много се колебая и аз за него или Делфин Бе Гранд.
Накрая се отплеснах в съвсем друга посока - Воядж Торба в Бодрум.
Много му се чудя, сериозна сума е...но малките двуетажни вилички много ме привличат:smiley:.
Моля за мнения за този хотел, дали си заслужава по-високата цена от Империала.

# 261
Давам малко сравнение с нашето семейство.
За периода, който искаме и конфигурацията, която сме, Вояж е 500лв по-скъп от Империал и Би гранд.
Може би аз съм една от малкото, които не са привърженици на Делфините. Огромна леглова база за територията им (Би Гранд е близо 1000 стаи на 100дка). Да, за децата е рай, но много от коментарите са също, че е голяма гъчканица по атракционите.
Концепцията им за храна и напитки, не е кой знае какво, на база обявените цени (за нас всредата на юни е над 8000лв за 9 нощувки). Вносен алкохол и безплатни посещения на алакарт има и в Нирвана, която е на доста по-ниски цени, както и още много хотели.
Ако бях на Ваше място и мога да си го позволя, винаги бих отишла във Вояж. Дори бих прежалила да не сме 9 нощувки, а 7, ако трябва да избирам емжду двете вериги, но разбира се това е много субективно мнение
Делфин Империал е между Делфин палас и Делфин дива. Равно и приятно е.
Много се колебая и аз за него или Делфин Бе Гранд.
Накрая се отплеснах в съвсем друга посока - Воядж Торба в Бодрум.
Много му се чудя, сериозна сума е...но малките двуетажни вилички много ме привличат:smiley:.
Моля за мнения за този хотел, дали си заслужава по-високата цена от Империала.

# 262
Четирите Делфина в Лара са един до друг -Палас, улица, Империал, Дива и БГ. Новият аквапарк е на територията на Империал към Палас и предполагам, че ще е за двата хотела.

За нас за средата на юни 7 нощувки ни са 6К в лева, като баш на гурме не държа, а от престоя ни тази година съм с различно впечатление -никъде за нищо не сме чакали, шезлонги бол и в 10 и 11 и в 16 часа ( хотелът беше на пълен капацитет) Една единствена вечер се полутахме за свободна маса на терасата и това беше. Всички други хранения си бяха мегацивилизовани. За малките деца наистина е рай, а с новия лунапарк ще имам и най-щастливото дете.

Друга причина да се върнем е английският и немският език - нулева бариера за 5-годишната и пълноценно ползване на детския кът за разлика от Белазура, дето основно беше руски и аз, и дъщеря ми скляпахме неразбирайки.

За мен територията е много умно усвоена за разлика от Папилон Зойгма например и повечето други хотели където детският басейн и кътове са обратно на плажа и всичко останало

# 263
И аз гледах Воаяж но във времето по ,което ние почиваме в Бодрум е леко хладно. Миналата година водата в басейните на Вог беше ледена за мен + че не работеха част от пързалките.
 Също много харесвам Нирвана (бих казала, че е повече от харесване дори) но някакси нещо ме тегли към Делфин 😄 имаме още малко време да го мислим

# 264
  • Резерват "Северозапад"
Аз планирам от 22-ри септември да резервирам.
Дали ще е студено в Бодрум? Тази година в Делфин палас от 23-ти беше идеално времето.

# 265
За Арканус трендлайн мога да кажа само хубави неща .Обслужване, чистота ,храна , всичко е на ниво .Плажът е много хубав с плавен преход .

# 266
  • Burgas, Bulgaria
Аз също съм против масовите хотели.  Преди да започнат с предлагането на Либърти Лучия си го бях заплюла ,обаче моя тиквеник и съвпада в РД надделя ,просто исках да му угоди.
Определено когато съм с децата ми трябва аквапарк.
Без тях - изобщо, поне на мен .

# 267
  • Варна
Една от причините да избягваме Либърти и Maylome е точно широката популярност.Забелязала съм масово налагане на тези два хотела през последните 2години .
 Не че миналата година и тази също нямаше много сънародници в избраните от нас хотели но някак си беше ....абе друга бира😀
Ние пък имаме драма с избора на хотел за 2025 ...Този Делфин Империал много ми ,,дразни,, полезрението а не съм прочела достатъчно

Е хотелите от веригата Делфин за 2025 ще са като масови БГ хотели!

# 268

Е хотелите от веригата Делфин за 2025 ще са като масови БГ хотели!

Силно се надявам да грешиш, в Империала руснаците бяха едноцифрен процент този сезон, а българите не бяхме дори в 0.0.%

За по-догодина обаче не знам и явно ще се преориентирам (аз избягвам популярните за нашенците хотели)

# 269
  • Dublin
Здравейте,
нашата почивка в Кушадасъ приключи, бяхме в новопостроения-реновиран Omer Prime Holiday Resort 5*.
Пътувахме с автобус от Бургас, запазихме почивката с Версо Травел. Никакви проблеми с агенцията, добра комуникация.
Настаняване в двойна стая, с двойно и единично легло, в основната сграда на хотела. Почивах с майка ми, та като търсихме хотел искахме да не е на прекалено голяма площ, да няма много баири или стълби за катерене и да е на хубав плаж. Анимация и алкохол не са ни важни.
Пътуването с автобус беше около 14 часа, на мен ми беше ок, но майка ми се измъчи, оттук нататък като пътувам с нея сме със самолет или собствен транспорт. Тръгнахме от Бургас към 4.30 следобед, оставиха ни в хотела в 6.30 сутринта. Естествено стаята не беше готова толкова рано, но поне ни сложиха гривните и ни пратиха на закуска. Взехме карта за стаята към 10 сутринта, което наистина беше супер, защото иначе трябваше да чакаме до 2 следобед.

Хотел:
Скрит текст:

Местоположение: супер. На 3-4 км от центъра на Кушадасъ, 10 минути с долмуш. В обратна посока, към Лонг Биич има мол, Kusadasi AVM Shopping Centre, на няколко минути с маршрутката.
Плаж: супер. Точно каквото търсим - пясъчен, плитък, лесно се влиза във водата, бистра вода. Ивицата е тясна, но не сме имали проблеми да намерим шезлонги. Водата беше пълна с рибки, даже видяхме една малка сепия. Плажът е идеален и за малки деца, но и възрастни и деца се плицикаха с кеф.   
Стая: просторна, модерна на вид, удобни легла, голяма тераса с гледка към басейните и морето. Беше шумно по време на анимациите, но иначе сравнително тихо. * Оказа се, че има 2 основни сгради и ние бяхме в тази, която е била на предишния хотел. Другата основна сграда е изцяло новопостроена.* В минибара в стаята имаше 2 малки бутилки с вода и така си и останахме. В банята имаше пластмасови диспенсъри с течен сапун, един до мивката и един при душа. Тоалетни принадлежности нямаше, освен една заблудена шапка за баня. Така и не ни смениха спалното бельо за тази седмица.
Басейни - един плитък детски с пързалка и няколко смесени, включително и един само за възрастни. Имаше и swim up стаи.
Храна - честно казано, за първи път в Турция или където и да е било, не ми хареса храната. Гладни естествено не сме останали, но всеки път като сложиш нещо в чинията и го пробваш, беше разочарование. Аз не съм уж много претенциозна към храната, но ми беше безвкусно през повечето време. Имаше доста сладки десерти, но аз не съм много по сладкото. 
Територия - градините са оформени приятно, има зеленина, борове и палми. Още не е съвсем завършен хотела, но това не беше проблем за почиващите. Частта със виличките изглеждаше симпатично.
Персонал - със смесени чувства съм и там. Някой бяха ок, други въобще не са чували за обслужване на клиента.
Контингент - 80% микс от немци и холандци, останалите малко поляци и чехи и 10тина БГ туристи.

Имаше някои неща, които ми бяха доста дразнещи, но си е и моя вината, че тръгнах с големи очаквания:
Скрит текст:

една от причините да резервираме този хотел беше че е новопостроен. Исках да видя какво е да си турист в чисто нов хотел и тн, следях ги в Инстаграм и снимките бяха доста обещаващи. Четох ревюта преди да пристигна и в началото на лятото имаше хора, коментиращи, че хотела е все още строителна площадка. И сега не са приключили с работата по хотела, но това не ни попречи да си починем. Издразниха ме малките детайли, които всеки ден ми се забиваха пред очите, изглеждаха някои неща направени набързо, за малко пари - душ-кабината в банята изглеждаше като втора употреба, силикона пожълтял и нескопосано сложен, вратата на банята е нова, а вече на вафлички от влагата. Гипскартона над вратата на основния ресторант така си стои неизмазан. Пластмасови контейнери за салфетки в ресторанта, все едно сме в крайпътно заведение. Кафето е навсякъде разтворимо, алкохола е местен, бирата е естествено само наливна.
Задния вход на основния ресторант е точно в центъра на комплекса, където са басейните, та трактора със боклуците е редовно в центъра на събитията, заобиколен от персонала на фас-пауза. Отново, дявола е в детайлите - за тези неща се мисли като се проектира. Според мен много амбициозно са си сложили 5*, миналата година бяхме в 4* хотел с много по-добро обслужване и внимание към туриста и към детайлите като цяло.
Надявам се че не звуча прекалено претенциозно, ама в крайна сметка имам и аз над 20 години опит в туризма и работа с клиенти.
Като си тръгвахме се чудихме дали бихме се върнали.Като игнорираме храната, локацията и плажа бяха супер, та само заради това - може би.

Общи условия

Активация на акаунт