На море в Турция - тема 85

• 68 859
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Делфин Империал е между Делфин палас и Делфин дива. Равно и приятно е.
Много се колебая и аз за него или Делфин Бе Гранд.
Накрая се отплеснах в съвсем друга посока - Воядж Торба в Бодрум.
Много му се чудя, сериозна сума е...но малките двуетажни вилички много ме привличат:smiley:.
Моля за мнения за този хотел, дали си заслужава по-високата цена от Империала.
Това са съвсем различни категории. Делфините -среден клас, Вояж- висок лукс клас хотели
Давам малко сравнение с нашето семейство.
За периода, който искаме и конфигурацията, която сме, Вояж е 500лв по-скъп от Империал и Би гранд.
Може би аз съм една от малкото, които не са привърженици на Делфините.

Двама сме, petia_parkova, един път бяхме в Делфин не мисля и да повторим Simple Smile

# 271
Здравейте,
нашата почивка в Кушадасъ приключи, бяхме в новопостроения-реновиран Omer Prime Holiday Resort 5*.
Пътувахме с автобус от Бургас, запазихме почивката с Версо Травел. Никакви проблеми с агенцията, добра комуникация.
Настаняване в двойна стая, с двойно и единично легло, в основната сграда на хотела. Почивах с майка ми, та като търсихме хотел искахме да не е на прекалено голяма площ, да няма много баири или стълби за катерене и да е на хубав плаж. Анимация и алкохол не са ни важни.
Пътуването с автобус беше около 14 часа, на мен ми беше ок, но майка ми се измъчи, оттук нататък като пътувам с нея сме със самолет или собствен транспорт. Тръгнахме от Бургас към 4.30 следобед, оставиха ни в хотела в 6.30 сутринта. Естествено стаята не беше готова толкова рано, но поне ни сложиха гривните и ни пратиха на закуска. Взехме карта за стаята към 10 сутринта, което наистина беше супер, защото иначе трябваше да чакаме до 2 следобед.

Хотел:
Скрит текст:

Местоположение: супер. На 3-4 км от центъра на Кушадасъ, 10 минути с долмуш. В обратна посока, към Лонг Биич има мол, Kusadasi AVM Shopping Centre, на няколко минути с маршрутката.
Плаж: супер. Точно каквото търсим - пясъчен, плитък, лесно се влиза във водата, бистра вода. Ивицата е тясна, но не сме имали проблеми да намерим шезлонги. Водата беше пълна с рибки, даже видяхме една малка сепия. Плажът е идеален и за малки деца, но и възрастни и деца се плицикаха с кеф.   
Стая: просторна, модерна на вид, удобни легла, голяма тераса с гледка към басейните и морето. Беше шумно по време на анимациите, но иначе сравнително тихо. * Оказа се, че има 2 основни сгради и ние бяхме в тази, която е била на предишния хотел. Другата основна сграда е изцяло новопостроена.* В минибара в стаята имаше 2 малки бутилки с вода и така си и останахме. В банята имаше пластмасови диспенсъри с течен сапун, един до мивката и един при душа. Тоалетни принадлежности нямаше, освен една заблудена шапка за баня. Така и не ни смениха спалното бельо за тази седмица.
Басейни - един плитък детски с пързалка и няколко смесени, включително и един само за възрастни. Имаше и swim up стаи.
Храна - честно казано, за първи път в Турция или където и да е било, не ми хареса храната. Гладни естествено не сме останали, но всеки път като сложиш нещо в чинията и го пробваш, беше разочарование. Аз не съм уж много претенциозна към храната, но ми беше безвкусно през повечето време. Имаше доста сладки десерти, но аз не съм много по сладкото. 
Територия - градините са оформени приятно, има зеленина, борове и палми. Още не е съвсем завършен хотела, но това не беше проблем за почиващите. Частта със виличките изглеждаше симпатично.
Персонал - със смесени чувства съм и там. Някой бяха ок, други въобще не са чували за обслужване на клиента.
Контингент - 80% микс от немци и холандци, останалите малко поляци и чехи и 10тина БГ туристи.

Имаше някои неща, които ми бяха доста дразнещи, но си е и моя вината, че тръгнах с големи очаквания:
Скрит текст:

една от причините да резервираме този хотел беше че е новопостроен. Исках да видя какво е да си турист в чисто нов хотел и тн, следях ги в Инстаграм и снимките бяха доста обещаващи. Четох ревюта преди да пристигна и в началото на лятото имаше хора, коментиращи, че хотела е все още строителна площадка. И сега не са приключили с работата по хотела, но това не ни попречи да си починем. Издразниха ме малките детайли, които всеки ден ми се забиваха пред очите, изглеждаха някои неща направени набързо, за малко пари - душ-кабината в банята изглеждаше като втора употреба, силикона пожълтял и нескопосано сложен, вратата на банята е нова, а вече на вафлички от влагата. Гипскартона над вратата на основния ресторант така си стои неизмазан. Пластмасови контейнери за салфетки в ресторанта, все едно сме в крайпътно заведение. Кафето е навсякъде разтворимо, алкохола е местен, бирата е естествено само наливна.
Задния вход на основния ресторант е точно в центъра на комплекса, където са басейните, та трактора със боклуците е редовно в центъра на събитията, заобиколен от персонала на фас-пауза. Отново, дявола е в детайлите - за тези неща се мисли като се проектира. Според мен много амбициозно са си сложили 5*, миналата година бяхме в 4* хотел с много по-добро обслужване и внимание към туриста и към детайлите като цяло.
Надявам се че не звуча прекалено претенциозно, ама в крайна сметка имам и аз над 20 години опит в туризма и работа с клиенти.
Като си тръгвахме се чудихме дали бихме се върнали.Като игнорираме храната, локацията и плажа бяха супер, та само заради това - може би.

Много благодаря за коментара!
И аз разпитвам за този хотел.
Гледаме за края на май ниско бюджетен хотел, точно в Кушадасъ. Ще сме няколко семейства. За 7 нощувки, за 4 възрастни, собствен транспорт ни излиза 2200. Това е направо супер.
В кой период бяхте?
Кафе хубаво ми казаха, че имало на лобито.
Ние заглеждаме клубните стаи.

# 272
  • Dublin

Много благодаря за коментара!
И аз разпитвам за този хотел.
Гледаме за края на май ниско бюджетен хотел, точно в Кушадасъ. Ще сме няколко семейства. За 7 нощувки, за 4 възрастни, собствен транспорт ни излиза 2200. Това е направо супер.
В кой период бяхте?
Кафе хубаво ми казаха, че имало на лобито.
Ние заглеждаме клубните стаи.
[/quote]
Върнахме се в Събота.
Времето беше супер за плаж, всеки ден около 28 С.

# 273
  • София
Дайте някоя снимка на тоя плаж на Омер, там се събираха на 1 ред шезлонги, и 20-30 чадъра. Волейболното игрище беше във водата. Аз по-скапан насипан плаж не бях виждал. Хич не вярвам да е станал по-добър, па макар и обновен.

# 274
  • Dublin
Дайте някоя снимка на тоя плаж на Омер, там се събираха на 1 ред шезлонги, и 20-30 чадъра. Волейболното игрище беше във водата. Аз по-скапан насипан плаж не бях виждал. Хич не вярвам да е станал по-добър, па макар и обновен.

Ивицата е тясна, но чак пък скапан плаж, силно казано.
Все пак хора разни и вкусове също. Заповядайте.

# 275
А аз си мислех, че в Палома Паша плажът е теснотия, но очевидно има и по- тесни плажни ивици🙂

# 276
  • Пловдив
Аз също не харесвам Делфините в Лара.Може би само Империал е по величествен и по запазен.Останалите се пълнят заради близостта до летището и държаха висока цена.Но тази година са ги пуснали на доста ниска цена в сравнение с други хотели и за това масово ще е пълно с българи.За онези в Алания не коментирам .

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 19:38 от slavei4e

# 277
  • Beyond the Frontiers
Делфините са си супер за деца. Аз харесвам Be Grand най-много....ама да съм честна не бих си го причинила.

# 278

Ивицата е тясна, но чак пък скапан плаж, силно казано.
Все пак хора разни и вкусове също. Заповядайте.

Извинявам се за коментара,но Вие ако на това казвате плаж,явно не сте ходили на море тази година. Това е пълен смях, този хотел беше пълна мизерия преди да се ремонтира нещо тази година и преди  десетина години беше с 3*, а коментарите бяха само отрицателни. Сега като минах покрай него ми направи впечатление че е по лъскав,но чак 5* немога да повярвам Cry

# 279
Делфините са си супер за деца. Аз харесвам Be Grand най-много....ама да съм честна не бих си го причинила.

Моята е малка за БГ, а и територията ми е стряскащо голяма. Тази година на ден само в хотела имах 15+К крачки, та за нас е идеален.

В определени моменти от живота търсим различни неща. Един тон хубави хотели ми отпаднаха заради разположението на детски кътове, басейни и аквапаркове.

А и не знам какви са цените тази година, но Делфините са ми далеч от евтини и силно се съмнявам българите да наводним хотела 2025. За нас плажът му е компромисен и да скочи от 0.06% на 6% българи за 5 месеца, надали ще са стотици в седмицата. И двайсетина да сме силно ме съмнява, но ще дам отчет като се върнем

# 280
  • Beyond the Frontiers
Не вярвам да станат масовка. Цената им си е сериозна. Много далеч от Лоницера, Камелия,  Вон...

Омер е стар хотел. Ама след ремонта уж е по-добре. Плаж никога не е претендирал да има.

# 281
Лелееее, това как може да се нарече плаж изобщо.

# 282
  • Dublin

Извинявам се за коментара,но Вие ако на това казвате плаж,явно не сте ходили на море тази година. Това е пълен смях, този хотел беше пълна мизерия преди да се ремонтира нещо тази година и преди  десетина години беше с 3*, а коментарите бяха само отрицателни. Сега като минах покрай него ми направи впечатление че е по лъскав,но чак 5* немога да повярвам Cry

На море съм родена, на море живея и на доста плажове съм била, та ви извинявам. Smiley
Все пак това е форум да споделяме впечатления. На мен плажа ми хареса, на друг не, еми нормално е.

# 283
  • София
Може ли препоръки за сайтове/платформи, от които тази година сте правили резервации за догодина?
Запомнила съм stayforlong, travelrepublic, destinia, но помня и че имаше проблеми за бг граждани в някои и отменени резервации. Booking, locktrip и trivago си ги знам.

# 284
Здравейте, ще си позволя да пусна един пост от Facebook, който ще е полезен на всички. И след голямата инфлацията в Турция дали застрахователните суми вече не са много малки и недостатъчни.

Защо е важно да сме грамотни относно застраховките, които правим, когато пътуваме в чужбина !?

Днес ще ви разкажа как едно нелепо подхлъзване на мокра плочка около бара на басейна може да ви провали почивката и да ви разори в пълния смисъл на думата.
Почивахме група приятели, над 25 човека в така популярния тази година Mylome.
Част от групата ни бе руска двойка, живеещи от 15 г в БГ. За нещастие, два дни преди да отпътуваме, дамата от двойката отива до бара на басейна да си поръча питие и докато изчаква поръчката си, се завърта и се хлъзва на мокър участък на пода. Пада по гръб, при което при падането чупи парче от плешечната кост.... следват нечовешка болка, паника ,линейка ,застрахователи.... и....
* Операция, която струва 14 000 евро , изтърван полет, поне още 3 дни болничен престой и огромна неяснота какво правят тези хора от тук насетне.
* Потвърждение от Застрахователя , че част от операцията -10000 евро се покрива от стандартната застраховка
направената от туроператора чрез Евро инс . Всъщност, 10 000 евро е общото максимално покритие на всички включени рискове в застраховката, които са общо 4 на брой, при план А. Кой да ти чете условията по застраховките, никъде не пише дали си план А, който покрива 4 риска или план Б , който покрива включително по- ранно или по- късно заминаване! Бутват ти общи условия, ти гледаш един дълъг списък от рискове, успокояваш се, ама по нашенски си плюеш си в пазвата и викаш " А дано не дава Господ! " Да, ама се случва, живи хора сме ! Само дето 99 % от хората , които не им се е налагало да активират застраховката , нямат никаква идея какво точно влиза в нея и какви са им правата по тази застраховка.
*Разправия с болницата, защото, в документите, предоставени на застрахователя пишеше 14 000 евро, но от болницата ни поискаха 15 000. Просто някой реши да прибере една бърза хилядарка. Проблемът се реши бързо с намесата на мениджъра на хотела, чрез него ни предоставиха банкова сметка, по която да преведем парите.
* Идиотско отношение на местния представител на ТЕЗ Тур, чиято помощ се сведе само до това да информира местния офис, а на въпроса " Как ще се приберат тези хора в БГ, къде ще настаним съпруга, докато изчаква да оперират и изпишат съпругата му? Как ще се придвижат от Алания до Анталия..... На всички тези въпроси ми каза , че трябва застрахователя да се свърже с Тез тур и да го уреди ...
*Айде пак обратно при застрахователя/ телефонен номер в Чехия/ , откъдето любезно ни отговарят, че максималната сума по застраховката е вече преведена на болницата и нищо повече по тази застраховка не могат да направят . Всичко останало е за сметка на клиента, да се оправяме сами .
*Пореден абсурден разговор с местния представител на ТЕЗ Тур, при което ми отказа да ми предостави телефон на офиса или на някой от мениджърите и разговорът приключи с " Предал съм ", звъннете на застрахователя да се свърже с ТЕЗ Тур .... Омагьосан кръг, чак да ти се дореве от безсилие и безпомощност, никой не те бръсне за слива, всеки по веригата си е взел парите и никой не го е еня за българския футбол....
Спасението дойде от прекрасната Милена Чаръкчиева, от ТА Мак травъл, Варна, чрез която си закупиихме почивката. Колкото и да не ми се искаше да я притесня в почивен ден, наложи се да й се обадя за помощ и съдействие. В събота , целия ден , до късно вечерта, преди
отпътуването на цялата група, заедно с една дама от централния офис на ТЕЗ Тур/ на която не зная името , но искам да благодаря с цялото си сърце/ , двете самоотвержено зарязаха всички други ангажименти ,в т. ч и лични , за да изръчкат всички хотели в района и чартъри, за да могат да осигурят нощувки, трансфер и билет за чартър до БГ на тази двойка , при това на съвсем символични цени.
Момичета, адмирации за вас и вашите огромни човешки сърца ! Ако не беше вашата бърза намеса, прибирането на тези хора до БГ шеше да се превърне във фарс, струващ още няколко хиляди евро, да не говорим за стреса и напрежението да се луташ из летища и трансфери с човек, току що претърпял сериозна операция.....
За щастие, операцията мина много добре, утре дамата ще бъде изписана , а на 17ти , живот и здраве, ще ги чакаме да кацнат в БГ
ИЗВОДЪТ:
* Защо изписах всичко това ... Със сигурност не за да се оплача , а за да обърна внимание на всички пътуващи зад граница да не четат на вентилатор условията по застраховките/ ако изобщо ги четат/ , а да са активни , питащи и знаещи. Случилото се накара всички нас, млади и интелигентни хора , да осъзнаем колко на практика сме невежи в материята, как всъщност никой от нас, макар че пътуваме редовно, не си е направил труда да се поинтересува какво точно влиза в тази застраховка, а удобно е легнал на глухото си ухо , че на него няма да му се случи.
* Със сигурност сумите по стандартните групови застраховки на туроператорите вече не са актуални като покрития / при все че работят само със частни болници/ и не е лошо да се замислят върху опцията да се персонализира застраховката при желание от страна на пътуващия за по- високо покритие срещу по- висока цена
* Единствената двойка от групата, която не сключи застраховка " Отмяна на пътуване ", беше тази. Наречете го ирония на съдбата, късмет , малшанс или както искате. ... Но ако те бяха сключили тази застраховка при подписването на договора, всички допълнителни разходи , които се наложи да направят, свързани с нов хотел , трансфер и нов полет, щяха да се поемат от тази застраховка. Малко хора знаят ,че застраховка за отмяна на пътуване е валидна до прибирането в БГ , а не само преди отпътуването ви .
* Почти всички кредитни карти имат включена допълнителна застраховка " Пътуване в чужбина" Достатъчно е да направите една покупка през кредитната карта на територията на страната , в която сте, за да я активирате автоматично. Може да се поинтересувате в банката , която обслужва картата за условията на тази застраховка.
Да, постът стана дълъг, но се надявам , че нашият злополучен опит ще ви е полезен и за бъдещи пътувания няма да пренебрегнете застраховката, като част от подготовка на цялото пътуване.
От сърце обаче пожелавам на всички пътуващи никога да не им се налага да ползват каквато и да бил застраховка по време на почивка !

Общи условия

Активация на акаунт