Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 22 531
  • 480
  •   1
Отговори
# 165
  • Bristol
Весели празници!
Парата при сина отиде. Надявам се това да значи, че ще имат достатъчно пари, за да вземат заем за първото си жилище.

# 166
  • До хладилника, който обичам
Весели празници на всички и семействата ви! Парата се падна на къщата.
Децата са доволни от подаръците си, големите си ги избират сами вече, добавих им само по малка изненада. Дребният си хареса много подаръка от дядо Коледа, лазерни пистолети, стреляме се вкъщи втори ден вече Simple Smile))

# 167
  • Истински се вижда само със сърцето.
У нас се падна на мен, така се беше скрила обаче, че дълго я търсихме Simple Smile. И моето дете си хареса много подаръците, даже днес ни сготви пържени филийки по рецепта от готварската книга, с малко помощ от нас Simple Smile

# 168
Честито рождество Христово момичета, здраве, любов и благоденствие в домовете ви!
Ние за коледа се прибрахме в България, вчера летяхме обратно. Не се бяхме прибирали от лятото на 2022, а толкова много блокове са построени в София, че не вярвах на очите си.
Малката щука получи част от подаръците предварително за да не ги носим напред-назад, забавно приключение беше Simple Smile

# 169
У нас малката прибра парата. Обаче от тогава е и болна. Имат някакъв ужасен вирус в класа 11 деца са на парцал, 3 стигнаха и до болница. Снощи температурата ѝ варираше между 34.7 и 40.2. В налките часове звъняхме на 111,от там ни звъня педиатър. Масово било. Да даваме Калпол на всеки 4 часа и на всеки 6 Нурофен без значение каква е температурата за няколко дни. Някои деца са над седмица болни без подобрение. Тези, стигнали до болница са ги посъветвали същото. Други симптоми няма, само температура. Та имайте го предвид, ако ви олепи. Факт, сутринта я почнах по схемата и това дете живна неузнаваемо. Такова нещо никога не ми се беше случвало.

За НГ децата искат пак да играем игра и те първа ще я мисля. Давайте идеи за хубави семейни подаръци. Сложила съм посещение на зологическа, театър, Treetop, машина за сладолед, абонамент за тез кутии със снаксове от различни държави... Още 3 трябва да измисля и съм блокаж вече. Вие на какво бихте се зарадвали? Или какви у вас всички много харесват и ползвате?

# 170
Много играем настолни игри вкъщи. Новата е Концепт (на български, взимам и пренасям, за да тренират езика), и ще отворим днес или утре Диксит. Взела съм и други, като Ticket to a ride (на английски, няма значение за нея) и си чакат реда.
Ходили сме семейно на snowdome на игра със сняг и беше много забавно. Всякакви trails с неща за намиране по пътя. Посещение на света на Хари Потър, ако у вас сте фенове. В Леголанд (Бирмингам) се раздадохме, пак искам да ида, много ми хареса. Аквариум също е добра идея за семеен ден. Просто пикник в парка без друга цел. Разходка до плаж, включително зимата е красиво.

# 171
Благодаря за идеите, Бу!

И у нас настолните игри са на почит. За Коледа имаме три нови - карти Диксит (които още не ни е много ясно как да играем - удари едно рамо моля), Coffee Rush - вчера я играхме и Yak,  която дядо Коледа донесе и ако остане време довечера ще разучаваме.

Това снежното изглежда много добре. Боцкам си го на картата, ако минаваме към вашия район да го посетим. Сложих цирк като награда - малката не е ходила.
Като си прегледах снимките през годината се оказа, че много неща е правила/посетила за пръв път тази година.

# 172
О, не сме играли още Диксит, нашата е в кутия, не карти (картите не са ли разширение?)
Да кажеш за Yak, винаги търся нови идеи, въпреки че имаме много. Поръчах в България Каркасон (пълна версия с разширения) и още няколко - Хитри лисици+разширение, Лов на таласъми, Хензел и Гретел, и Rory's cubes. Само да видим кога ще си ги донеса насам.
От българските игри горещо препоръчвам Направи си сам приказка. Имам първото издание отпреди 10 години, сега вече има разширение май. Много интересна е за децата, подобно на Rory's cubes, но с красиви илюстрирани карти.

# 173
Ха ха ха! Само картите имаме ние и се почесваме какво да ги правим😂
Ще дам отзив за Yak,само да ѝ дойде ред.

# 174
Dixit Journey (dixit 3) изглежда е самостоятелна, ако нея имате. И чета, че всяка ( или почти всяка) версия става да се играе самостоятелно, ако се ползва приложение за гласуване и записване на резултат. Но все така не сме стигнали до нашата, та е само от прочетено Simple Smile

# 175
  • UK
Ние имаме Диксит, малко на въображение и асоциации се кара там, не е сложна, не мога да кажа обаче, че и много се хареса, играли сме я малко, може би с разширения и допълнения да е по-добра. В кутията основното са картите, другото е дъска за отбелязване и следене на точките, спокойно може само с карти да се играе. Ticket to ride е голям фаворит, но там на Памперс на малката ще ѝ е трудно.

# 176
Малко като таро карти я докарваме 😂
Хвърлила съм око и на влака, но чакам малката да порасне.За сега играем една, в която се пътува из Европа и трабва да си наместиш дестинациите.Малко ѝ помагаме с подредбата.

# 177
Весела, здрава и щастлива да е новата 2025-та година за вас и семействата ви!

# 178
  • UK
Щастлива нова година на всички!

# 179
  • някъде в орбита...
Честита на всички, само хубави неща да ви се случват Heart

Общи условия

Активация на акаунт